Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2949, Did:0, useCase: 3

Balcers piespēlē un nerealizē pēcspēles metienu, Girgensons zaudē Kolumbusai

Agris Suveizda

Balcers piespēlē un nerealizē pēcspēles metienu, Girgensons zaudē Kolumbusai
Rūdolfs Balcers pret Jākobu Lāšonu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt tika aizvadītas astoņas pārbaudes spēles, un tajās uz ledus devās divi latviešu uzbrucēji Rūdolfs Balcers un Zemgus Girgensons.

# Trešo punktu trijās pārbaudes spēlēs nopelnīja Rūdolfs Balcers, kurš piecas minūtes līdz pamatlaika beigām asistēja Tomāša Hertla izlīdzinājuma vārtos, palīdzot Sanhosē "Sharks" atspēlēt divu vārtu deficītu pret Anaheimas "Ducks" (2:2). Pēcspēles metienos "Sharks" gan piekāpās (2:3), nerealizējot nevienu no trim mēģinājumiem, un otrais pēcspēles metiens tika uzticēts Balceram.

VIDEO: Balcers nopelna rezultatīvu piespēli NHL pārbaudes mačā

# Balcers kopā ar komandas jaunpienācējiem Niku Bonīno un Leinu Pīdersonu spēlēja trešajā virknējumā un uz ledus pavadīja 16 minūtes un 20 sekundes (1:48 mazākumā, 0:02 vairākumā) – savu ilgāko laiku pirmssezonā. Balcers nopelnīja pozitīvu lietderību +1, izdarīja divus metienus, izpildīja spēka paņēmienu, izdarīja rezultatīvu piespēli un nerealizēja pēcspēles metienu.

# Sanhosē "Sharks" aizvadīja savu piekto pārbaudes spēli un piedzīvoja trešo zaudējumu. Trīs no piecām spēlēm bijušas pret Anaheimas "Ducks", kas pirmssezonā abas uzvaras izcīnījusi tieši pret "Sharks". Balcers piedalījies trijās no piecām pārbaudes spēlēm, kopumā sakrājot trīs (1+2) punktus un pozitīvu lietderību +1, kā arī izdarot piecus metienus. Abos iepriekšējos mačos Balcers aizvadīja nepilnas 14 minūtes. Sanhosē "Sharks" vēl atlikusi viena pārbaudes spēle – pēc piecām dienām pret Lasvegasas "Golden Knights".

# Trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas pēc divām trešdaļām bija iedzinējas lomā ar 1:5 un beigās ar 3:5 piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets", kuras pieteikumā gan nebija Elvja Merzļikina. Uzvarētājiem ar trim punktiem izcēlās Jakubs Vorāčeks (1+2), bet divus no trim Bufalo vārtiem guva Keisijs Mitelstats.

# Girgensons kopā ar Dreiku Kadžulu un Viktoru Ūlofsonu spēlēja otrajā virknējumā un uz ledus bija 13 minūtes un 45 sekundes (2:00 mazākumā), nopelnīja negatīvu lietderību -1, pa vārtiem nemeta un uzvarēja piecos no desmit iemetieniem. Girgensonam tas bija trešais pārbaudes mačs starpsezonā, spēles laikam no 19:21 krītot līdz 17:16 un tagad līdz 13:45. Girgensons pagaidām ir bez punktiem, ticis pie negatīvas lietderības -2 un izdarījis trīs metienus.

# Ja Merzļikins šoreiz atpūtās, pirmo pārbaudes spēli aizvadīja somu vārtsargs Jonass Korpisalo, kurš atvairīja 17 no 18 metieniem un tika nomainīts pēc otrās trešdaļas, rezultātam esot 5:1. Trešajā trešdaļā vārtus sargāja krievs Daniils Tarasovs, atvairot astoņus no desmit metieniem. "Blue Jackets" starpsezonā izmantojusi piecus vārtsargus – divās spēlēs piedalījies kvartets Elvis Merzļikins (atvairījis 32 no 38 metieniem), Žans Fransuā Berubē (31/32), Džets Grīvzs (19/22) un Daniils Tarasovs (33/36), bet vienu spēli aizvadījis Jonass Korpisalo (17/18).

# Bufalo "Sabres" nākamajā naktī aizvadīs piekto un priekšpēdējo pārbaudes spēli, tiekoties ar Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins", bet Kolumbusas "Blue Jackets" parīt ceturto uzvaru sešos mačos lūkot izcīnīt pret Detroitas "Red Wings". Kolumbusai vēl atlikušas trīs pārbaudes spēles.

NHL pārbaudes spēles

SpēleRez
Sabres – Blue Jackets3:5
Devils – Capitals4:1
Senators – Maple Leafs1:3
Flyers – Bruins2:1 P
Red Wings – Blackhawks4:6
Wild - Avalanche3:1
Oilers – Flames4:3
Sharks - Ducks2:3 PM

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/gamecenter/ana-...
https://twitter.com/CurtisPashelka/...
https://twitter.com/BuffaloVogl/sta...
https://www.nhl.com/gamecenter/cbj-...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-10-05 09:51, pirms 3 gadiem
Balcers gan jau savus 40 - 45 punktus šajā sezonā mēģinās savākt, tas būtu lieliski, ņemot vērā, ka labākie hokejista gadi jau tikai vēl priekšā. Daudz jau kas būs atkarīgs no partneriem, jo ar Hertlu kopā punkti noteikti krātos ātrāk.
Gaidam punktus no Girgensona, katru sezonu liekas, ka nu beidzot jābūt...