Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Balinskim 18 minūtes zaudējumā, Merzļikinam neveiksmē 23 atvairījumi

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Balinskim 18 minūtes zaudējumā, Merzļikinam neveiksmē 23 atvairījumi
Elvis Merzļikins. Foto. AP. Scanpix

Zaudējumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačos piedzīvojušas Elvja Merzļikina un Uvja Jāņa Balinska pārstāvētās komandas. Kolumbusas "Blue Jackets" ar 2:3 atzina Minesotas "Wild" pārākumu, savukārt Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" ar 1:3 piekāpās Otavas "Senators".

Elvis Merzļikins zaudējumā pret "Wild" (2:3) kopumā nospēlēja 58 minūtes un 38 sekundes. Šajā laikā latviešu vārtsargs atvairīja 23 no 26 pretinieku metieniem. Atvairīto metienu procents šajā spēlē Merzļikinam bija 88.5%.

• Pirmajā periodā starp "Blue Jackets" un "Wild" tika gūti vieni vārti, Merzļikinam tiekot galā ar 10 metieniem no izdarītajiem 11. Mets Boldijs ar ļoti labu plaukstas metienu raidīja ripu Merzļikina sargāto vārtu tuvajā stūrī (1:0).

• Otrā perioda sākumā Kents Džonsons panāca 1:1, gūstot vārtus "Blue Jackets" labā, tomēr arī šo periodu ar vadību noslēdza "Wild". Jūels Ēriksons Eks šoreiz pārspēja latvieti. Otrajā periodā "Wild" seši metieni pa vārtiem, bet Kolumbusai 15.

• Noslēdzošā perioda 10. minūtē "Wild" panāca 3:1, bet 18. minūtē Zaks Verenskis vēlreiz samazināja deficītu līdz minimumam. "Blue Jackets" nomainīja Merzļikinu pret uzbrucēju, tomēr rezultātu tas nedeva. Tika piedzīvots zaudējums sezonas pirmajā spēlē (2:3).

Uvis Balinskis neveiksmē pret Otavas "Senators" (1:3) kopumā nospēlēja 18 minūtes un 20 sekundes, kas ir trešais lielākais latvieša spēles laiks NHL karjerā. Balinskim lielākais spēles laiks vairākumā starp aizsargiem (2:31 minūtes). Tāpat viņš 46 sekundes pavadīja uz ledus mazākumā. Sev atvēlētajā laikā Balinskis izpildīja vienu metienu pa vārtiem, vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar negatīvu +/- rādītāju (-1).

• "Senators" guva pirmos divus vārtus spēlē. Vispirms Tims Šticle sestajā pirmā perioda minūtē panāca 1:0, kad tika iemesti vārti vairākumā, bet 11. minūtē Šeins Pinto, aizskrienot pretuzbrukumā, ar ļoti precīzu plaukstas metienu panāca 2:0.

• Gustavs Forslings otrā perioda 16. minūtē ar spēcīgu metienu no zilās līnijas samazināja deficītu (1:2). Trešajā periodā jeb noslēdzošajās 20 minūtēs "Panthers" izpildīja par septiņiem metieniem vairāk (16:9), tomēr vienīgos vārtus guva Šticle no "Wild", kurš raidīja ripu tukšos esošās čempiones "Panthers" vārtos (3:1).

• Šticle kļuvis par otro spēlētāju "Senators" vēsturē, kurš pirmajā sezonas spēlē guvis divus vārtus. Pēdējo reizi to 2017. gadā paveica Marks Stouns. Savukārt Otavas "Senators" pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē sezonas pirmajā spēlē pieveica esošo Stenlija kausa ieguvēju.

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPunktiMetieni+/-SMVairākumā
Zemgus GirgensonsLightning00+000000
Teodors BļugersCanucks10+001-100
AizsargsKlubsSV+PPunktiMetieni+/-SMVairākumā
Uvis BalinskisPanthers20+111+020
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinūtesSausā
Elvijs MerzļikinsBlue Jackets10-188.5%23/262.0580
Artūrs ŠilovsCanucks10-176.9%20/265.94610

     [+] [-]

, 07:26, pirms 2 stundām
Jāgaida CalgaryFlames video hailaiti par visiem metieniem uz Elvja vārtiem, lai kaut ko izteiktos. Prieks par uzticēšanos Balinskim. Būs Uvim jārāda rezultativitāte.

  +1 [+] [-]

, 07:39, pirms 2 stundām
Gunti, pat neredzot video, es ar pārliecību saku, ka visi bija A klases, NHL līmeņa metieni.

     [+] [-]

, 07:51, pirms 2 stundām
guntis86 rakstīja: Jāgaida CalgaryFlames video hailaiti par visiem metieniem uz Elvja vārtiem, lai kaut ko izteiktos. Prieks par uzticēšanos Balinskim. Būs Uvim jārāda rezultativitāte.
Visticamāk sanāks tikai dienas otrajā pusē uztaisīt.

  +1 [+] [-]

, 07:59, pirms stundas
Barkovam trauma, iespējams Vilmani izsauks

     [+] [-]

, 08:02, pirms stundas
guntis86 rakstīja: Jāgaida CalgaryFlames video hailaiti par visiem metieniem uz Elvja vārtiem, lai kaut ko izteiktos. Prieks par uzticēšanos Balinskim. Būs Uvim jārāda rezultativitāte.
Vai tad Calgary Flames taisa hailaitus par Minesotas un Kolumbusas spēli?

  +1 [+] [-]

, 08:03, pirms stundas
Laba spēle Elvim it kā, šoreiz praktiski nereāli bija paņemt jebkuru no metieniem… Pirmajā Elvis bija pilnībā nosegts, otrajā bija zibenīga piespēle no aizvārtes un trešajos vārtos bija lieliska vairākuma izspēle. Daži atvairījumi 1/3 bija super!

Uvis priecē, tas -1 pie EN, piedevām tur partnera kļūda

  +1 [+] [-]

, 08:21, pirms stundas
alguns rakstīja: Vai tad Calgary Flames taisa hailaitus par Minesotas un Kolumbusas spēli?
Algun, šķiet, šeit ir runa par SC lietotāja un videoblogera CalgaryFlames1 veidotajiem hailaitiem.

     [+] [-]

, 08:27, pirms stundas
alguns rakstīja: Vai tad Calgary Flames taisa hailaitus par Minesotas un Kolumbusas spēli?
Spēles hailaitus netaisu. Es taisu video ar visiem metieniem pa mūsu vārtsargu vārtiem.

     [+] [-]

, 08:47, pirms 39 minūtēm
CalgaryFlames1 rakstīja: Spēles hailaitus netaisu. Es taisu video ar visiem metieniem pa mūsu vārtsargu vārtiem.
Paldies par info.

  -2 [+] [-]

, 08:56, pirms 30 minūtēm
Damokla_zobens_23 rakstīja: Gunti, pat neredzot video, es ar pārliecību saku, ka visi bija A klases, NHL līmeņa metieni.
Nav katru rītu jāatgādina, ka esi m....daks, to tā pat visi zin.

     [+] [-]

, 08:57, pirms 29 minūtēm
Šorīt noskatījos Sharks- Blues spēli [4:5 OT].
Pēc divām trešdaļām Haizivis bija vadībā 4:1, un spēlēja tiešām skaistu hokeju! Sen nebiju redzējis tik labu SJS spēli.
Taču 3/3 tā pārvērtās par haotisku un nepārliecinošu, SLB savukārt 3. trešdaļā spridzināja un un iemeta divus golus. Tad divarpus minūtes pirms trešdaļas beigām noņēma vārtsargu un pēdējā minūtē izlīdzināja rezultātu -. Un nepietika, ka Haizivis nolēja pamatlaika uzvaru, bet vēl vairāk- OT viņi bija nekādi un Blues uzvarēja 4:5.
Punktiņš SJS tika, bet...

     [+] [-]

, 09:07, pirms 18 minūtēm
Vēl par Sharks - Blues spēli. Pirmo reizi tiešraidē redzēju darbībā šī gada draftā ar vispārējo 1. numuru izvēlēto 18- gadigo "haizivi" Selebrini (Macklin Celebrini).

Un pārliecinājos, ka viņš tiešām ir NHL supertalants un potenciālā superzvaigzne. Viņš spēlēja kopā ar Toffoli un W.Eklund, savā debijā guva skaistus vārtus un dalīja iespaidīgas piespēles (spēlē 1+1). Un viņa spēle ir ļoti kvalitatīva un efektīva priekš 18 gadus un 4 mēnešus jauna puiša. Man viņa lieliskā spēle atmiņā atsauca Makdeivida pirmās NHL spēles un savulaik Krosbija debijas spēles ierakstos redzētās. Ja viņa NHL karjeras ceļam nepārskries pāri melns kaķis (3x tfū pār kreiso plecu), tad viņš var sasniegt šo divu vīru u.c. kanādiešu superzvaigžņu līmeni.

     [+] [-]

, 09:23, pirms 3 minūtēm
Damokla_zobens_23 rakstīja: Gunti, pat neredzot video, es ar pārliecību saku, ka visi bija A klases, NHL līmeņa metieni.
Tā arī bija, tikai tas trešais, manuprāt, bija tomēr ņemams

     [+] [-]

, 09:24, pirms 2 minūtēm
Vislielākā škrobe par Balinksa -1, absolūti nepelnīti!
Partners nočakarējas, bet Uvis no spēles ārā nekrita