Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" pagarina līgumu ar komandas rezultatīvāko spēlētāju

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

"Blue Jackets" pagarina līgumu ar komandas rezultatīvāko spēlētāju
Pjērs Liks Dibuā. Foto: NBC sports

Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas “Blue Jackets”, kuru pārstāv divi latviešu vārtsargi, noslēgusi divu gadu līgumu ar pagājušās sezonas komandas rezultatīvāko spēlētāju Pjēru Liku Dibuā.

Līgums ar centra uzbrucēju pagarināts uz diviem gadiem par desmit miljoniem ASV dolāru. 2021./21.g. sezonā spēlētājs nopelnīs 3,35, bet jau nākamajā sezonā 6,65 miljonus ASV dolāru.

22 gadus vecais uzbrucējs, kurš līdz šim brīdim bija ierobežots brīvais aģents, pagājušajā sezonā kļuva par “Blue Jackets” rezultatīvāko spēlētāju, 70 spēlēs gūstot 49 (18+31) punktus, bet desmit izslēgšanas spēlēs tiekot pie desmit (4+6) punktiem.

“Pjērs ir ļoti talantīgs, jauns spēlētājs ar lielu potenciālu. Mēs ceram uz hokejista izaugsmi nākotnē un ticam, ka viņš mūsu komandā nesīs lielu ieguldījumu,” sacīja “Blue Jackets” ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens.

“Blue Jackets” Pjēru izvēlējās 2016. gada NHL drafta pirmajā kārtā ar kopējo 3. numuru. Kopumā NHL centra uzbrucējs aizvadījis 234 regulārās sezonas spēles, tiekot pie 234 (65+93) punktiem, kā arī aizvadījis 26 izslēgšanas spēles, kurās guvis 19 (8+11) punktus.

“Esmu priecīgs, ka ir izdevies noslēgt jaunu līgumu un ka atkal varēšu atgriezties uz ledus un spēlēt hokeju, it īpaši, šobrīd, zinot, kas notiek pasaulē. Man ir ļoti paveicies un ar nepacietību gaidu treniņnometnes un sezonas sākumu, kad varēšu atkal satikt savus komandas biedrus,” stāsta Dibuā.

Gaidāmajā sezonā “Blue Jackets” sastāvā spēlēs arī divi Latvijas izlases vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks, kuriem šī būs jau otrā sezona šajā komandā.

Atgādinām, ka NHL treniņnometņu sākums gaidāms 3. janvārī, bet sezonas pirmās spēles tiks aizvadītas 13. janvārī.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/pierre-luc...

     [+] [-]

, 2021-01-01 18:44, pirms 4 gadiem
Gaidāmajā sezonā “Blue Jackets” sastāvā spēlēs arī divi Latvijas izlases vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks, kuriem šī būs jau otrā sezona šajā komandā. - teorētiski izsaukts uz CBJ Kivi bija vēl pirms gada, pēc tādas loģikas sanāk 3. sezona. Savukārt, ja ņem sezonas, kad tiek spēlēt - nekur nav teikts, ka Kivī tiks vārtos. Priekšā ir Elvis un Korpisalo