Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Otavas "Senators" iemaina savainojuma dēļ karjeru beigušā Kalahena līgumu

Agris Suveizda

Otavas "Senators" iemaina savainojuma dēļ karjeru beigušā Kalahena līgumu
Raiens Kalahens. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Rūdolfa Balcera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas komanda Otavas "Senators" pavēstījusi par maiņas darījumu ar Tampabejas "Ligthning", apmainoties spēlētājiem ar pēdējiem gadiem līgumā un drafta izvēlēm.

Otavas "Senators" ieguva 34 gadus veco amerikāņu uzbrucēju Raienu Kalahenu, kuram jūnijā tika atklāta mugurkaula jostas daļas starpskriemeļa slimība un kurš pēc ārstu ieteikuma hokeju vairs nespēlēs, un drafta piektās kārtas izvēli, bet Tampabejas "Lightning" pretī saņēma gandrīz visu sezonu izlaidušo vārtsargu Maiku Kondonu un drafta sestās kārtas izvēli.

Kalahens, kura līguma pēdējais gads ir 4,7 miljonu ASV dolāru vērtībā, ir ievietots ilgtermiņa savainoto spēlētāju rezervē, kas Otavas "Senators" kopā ar Mariānu Gāborīku un Klārku Makārturu nu ir 15,3 miljonu dolāru vērtībā. Ņujorkas "Rangers" kapteinis Kalahens 2014. gada martā tika aizmainīts uz "Lightning", kas šķīrās no sava kapteiņa Martēna Senluī, un jūnijā parakstīja sešu gadu līgumu par 34,8 miljoniem dolāru jeb vidējo summu 5,8 miljoniem.

Pirmajā sezonā pēc līguma pagarināšanas viņš 77 spēlēs sakrāja 54 (24+30) punktus, taču nākamajās sezonās tikpat daudz vārtu guva 210 spēlēs – 24+43 punkti. Aizvadītajā sezonā Kalahens 52 spēlēs atzīmējās ar 17 (7+10) punktiem, 14 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +7. Tikmēr 29 gadus vecais amerikānis Kondons Otavā nokļuva 2016. gada novembrī, ļoti veiksmīgi palīdzot tikt galā ar "Senators" radušos vārtsargu krīzi un pēc sezonas beigām parakstot jaunu līgumu uz trīs gadiem par 7,2 miljoniem dolāru jeb vidēji 2,4 miljoniem sezonā. Pagājušajā sezonā Kondons Otavā gan aizvadīja tikai vienu spēli un pēc nokļūšanas fārmklubā, aizvadījis divus mačus, iedzīvojās nopietnā savainojumā.

"Mums ir īstais vārtsargu sajaukums šai sezonai un arī nākotnei kā tādai," ar Otavas vārtsargu komplektāciju apmierināts ir ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions. "Esam apmierināti ar to, kā mūsu jaunie vārtsargi attīstās fārmklubā, un šī maiņa ļaus koncentrēties uz viņu izaugsmi pareizajā ātrumā, vienlaikus lielajā komandā saglabājot divus gatavus vārtsargus." Otavas "Senators" vārtsargu līnijā būs veterāns Kreigs Andersons un līgumu pagarinājušais Andešs Nilsons, bet fārmklubā minūtes dalīs Fīlips Gustavsons, Markuss Hegberjs un Džouijs Dakors.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/senators/news/o...
https://www.tsn.ca/ottawa-senators-...

     [+] [-]

, 2019-08-01 13:07, pirms 5 gadiem
"Mums ir īstais vārtsargu sajaukums", jā...