Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Wild" jau pēc vienas sezonas atbrīvo ģenerālmenedžeri

Andrejs Siliņš

"Wild" jau pēc vienas sezonas atbrīvo ģenerālmenedžeri
Pols Fentons. Foto: AP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Minesotas "Wild" vadība lēmusi šķirties no ģenerālmenedžera Pola Fentona, kuru nolīga tikai pagājušajā starpsezonā.

"Pēc rūpīgas izvērtēšanas nonācām līdz šim smagajam lēmumam, un es informēju Polu šodien par to, ka viņš nav piemērots mūsu organizācijai turpmākajā ceļā," lēmumu atbrīvot Fentonu skaidroja kluba īpašnieks Kreigs Līpolds. "Ticu, ka mums ir laba komanda, kas cīnīsies par vietu izslēgšanas turnīrā. Meklēsim ģenerālmenedžeri, kas mums var palīdzēt izcīnīt Stenlija kausu."

Pirms kļūšanas par "Wild" ģenerālmenedžeri Fentons bija ģenerālmenedžera asistents "Predators" klubā, tomēr ar uzdevumu - tikt tālāk par otro kārtu Stenlija kausa izcīņā - netika galā. Gluži otrādi - "Wild" aizvadītajā sezonā pirmo reizi pēc sešiem gadiem līdz "play-off" mačiem netika vispār.

Fentons veica vairākus diskutablus darījumus un ne reizi vien lika hokeja sekotājiem nesapratnē raustīt uzacis. Arī viņa publiskā runa bijusi savdabīga, piemēram, pēc līguma parakstīšanas ar Matsu Cukarello (pieci gadi par 30 miljoniem dolāru) Fentons norvēģu uzbrucēju salīdzināja ar ķirzaku.

"Wild" lēmums šķiet interesants tādēļ, ka tas pieņemts tik vēlu starpsezonā, kad vairāki darījumi jau veikti. Kamēr organizācija meklēs jaunu ģenerālmenedžeri, pienākumi uzticēti līdzšinējam asistentam Tomam Kurversam.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/