Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" un Letangs vienojas par 58 miljoniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" un Letangs vienojas par 58 miljoniem
Kriss Letangs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas "Penguins" panācis vienošanos ar komandas rezultatīvāko aizsargu Krisu Letangu, sociālajā tīklā Twitter vēsta vairāki Ziemeļamerikas mediji. Aizvadītajā sezonā 50 spēlēs 54 punktus nopelnījušais hokejists turpmākajās astoņās sezonās saņems 58 miljonus ASV dolāru.

Aizvadītajā sezonā 26 gadus vecais kanādietis Kriss Letangs 35 regulārās sezonas spēlēs izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem un 38 rezultativitātes punktiem, palīdzot Pitsburgas "Penguins" kļūt par Austrumu konferences uzvarētāju. Arī Stenlija kausā viņš spēlēja rezultatīvi (16 punkti 15 cīņās), tomēr "Penguins" pusfinālā cieta sakāvi pret Bostonas "Bruins" - 0-4. Pitsburga četros mačos guva tikai divus vārtus.

Komanda jau pagarinājusi līgumu ar pagājušās sezonas līgas vērtīgāko spēlētāju, centra uzbrucēju Jevgeņiju Malkinu. Viņš turpmākajās astoņās sezonās saņems 76 miljonus ASV dolāru. Nākamais rindā bija Letangs, kuram ir spēkā esoša vienošanās uz vēl vienu sezonu.

Pirms neilga laika Letangs un viņa aģents noraidīja astoņu gadu līgumu par 54 miljoniem dolāru, bet šodien panākta vienošanās par 58 miljoniem astoņās sezonās. Tādējādi sezonā Letangs saņems vidēji 7,25 miljonus. Tika izskatīts variants arī par 7,5 miljoniem sezonā, bet tad vienošanās būtu uz četriem gadiem.

Letanga labākā sezona bija 2011. gadā, kad viņš piedalījās visās 82 regulārās sezonas spēlēs, sakrājot 50 punktus. Divās sezonās (2009. un 2012.) viņam izdevies sāncenšu vārtsargus pārspēt desmit reižu. "Penguins" aizsargu izvēlējās 2005. gada drafta trešajā kārtā ar 62. numuru.

Ar jauno Letanga līgumu "Penguins" aiznākamajā sezonā tērēs 44,3 miljonus septiņu spēlētāju algošanai.

Izmantotie resursi:
Sports - nouvelles & résultats | statistiques,...
CapGeek.com - The definitive source for NHL...

     [+] [-]

, 2013-06-30 18:57, pirms 11 gadiem
Nu gan.....saprotu, ka Letangs ir labs spēlētājs, taču vairāk par 5-6 miljoniem es viņu neņemtu, aizsardzība šis aizsargam nav prioritāte.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-30 19:36, pirms 11 gadiem
Pareizi Letangs darīja, neticu, ka kādā cita NHL komanda būtu gatava tādu naudu dot, turklāt pingvīni katru gadu pretendē uz stenliju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-06-30 19:57, pirms 11 gadiem
Megadzilna rakstīja: Nu gan.....saprotu, ka Letangs ir labs spēlētājs, taču vairāk par 5-6 miljoniem es viņu neņemtu, aizsardzība šis aizsargam nav prioritāte.
Labākā aizsardzība ir uzbrukums Ja met iekšā vai noorganizē vārtus tad paša vārtiem briesmas nedraud