Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" pagarina līgumu ar komandas labāko metienu bloķētāju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blue Jackets" pagarina līgumu ar komandas labāko metienu bloķētāju
Endrjū Pīks. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" uz trīs sezonām pagarinājis līgumu ar aizsargu Endrjū Pīku. Noslēgtā vienošanās ir 8,25 miljonu dolāru vērtībā un būs spēkā līdz 2026. gada vasarai.

24 gadus vecais Endrjū Pīks pagājušā gada augustā parakstīja divu gadu līgumu, kas būs spēkā arī gaidāmajā sezonā. Pēc tās viņš varētu kļūt par ierobežoti brīvo aģentu, bet Kolumbusas "Blue Jackets" laicīgi izvēlējusies izvairīties no šāda scenārija.

Jaunais līgums, kas spēkā stāsies pirms 2023./24. gada sezonas, ir par 2,75 miljoniem gadā, bet Pīka pašreizējais līgums nes 1,575 miljonu vērtību.

Pagājušajā sezonā Pīks laukumā devās visās 82 regulārās sezonas spēlēs un izcēlās ar diviem vārtiem un 13 piespēlēm. Viņš bija labākais metienu bloķētājs "Blue Jackets" komandā (169), bet visā līgā šajā rādītājā ieņēma piekto vietu. Kolumbusas aizsargu vidū Pīks bija pirmais ar 191 spēka paņēmienu.

Karjeras griezumā Pīks Kolumbusā aizvadījis 115 spēles un guvis 21 punktu.

Sagaidāms, ka arī gaidāmajā sezonā "Blue Jackets" pirmais vārtsargs būs Elvis Merzļikins.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/andrew-pee...