Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Karolīnas ĢM: "Lēmumu par "Canadiens" piedāvājuma Aho pielīdzināšanu pieņēmām uzreiz"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karolīnas ĢM: "Lēmumu par "Canadiens" piedāvājuma Aho pielīdzināšanu pieņēmām uzreiz"
Sebastians Aho komandas biedru ielenkumā. Foto: Reuters/Scanpix

Šovasar Nacionālā hokeja līga pēc piecu gadu pauzes pieredzēja "offer sheet" jeb vienas komandas mēģinājumu aizvilināt citas vienības ierobežoti brīvo aģentu. Monreālas "Canadiens" parakstīja līgumu ar Sebastianu Aho, bet Karolīnas "Hurricanes" izmantoja sev dotās tiesības un līgumu pielīdzināja.

"Visi uzskata, ka mēs neesam lielā tirgus komanda un mums nav naudas, taču mums paveicies, ka klubam ir īpašnieks, kurš dzīvē bijis veiksmīgs biznesmenis. Viena lieta, ko viņš saprot ļoti labi – talanta un vērtīgu īpašumu saglabāšana," stāstīja "Hurricanes" ģenerālmenedžeris Dons Vadels. Karolīnas vienību pirms pusotra gada iegādājās Toms Dandons, kurš paguvis izcelties ar dažādiem ekstravagantiem lēmumiem, bet Aho palaišana prom nebija viņa plānos.

"Nevienā brīdī neapsvērām iespēju, ka Aho varētu pamest komandu. Ziņu, ka viņš parakstījis līgumu ar "Canadiens", saņēmām pirmdienas 14:40, un jau divas minūtes vēlāk zinājām, ka piedāvājumu pielīdzināsim. Divas minūtes pagāja tādēļ, ka mums bija jāizlaisa līgums un tā nosacījumi," stāstīja Vadels.

Lai gan lēmums tika pieņemts acumirklī, "Hurricanes" izmantoja sev dotās septiņas dienas, tikai pašās beigās par lēmumu paziņojot oficiāli. Tādējādi tika iesaldēti "Canadiens" līdzekļi, apgrūtinot Monreālas vadības darbu. Aho parakstīja piecu gadu un 42,27 miljonu dolāru līgumu. Somu centra uzbrucējs pagājušajā sezonā bija rezultatīvākais "Hurricanes" spēlētājs.

"Aprunājāmies, un zinu, ka Aho grib spēlēt mūsu komandā. Aģents viņam pateica, ka šis ir vieglākais veids, kā panākt, lai sarunas par līgumu nevilktos visu vasaru. Tās ir viņa tiesības, tā ir daļa no biznesa, un mums tas vienkārši jāpieņem. Tam jāpaliek aiz muguras. Sebastians ir lielisks cilvēks, un zinu, cik daudz viņš nozīmē mūsu komandai, tāpēc visi ir priecīgi par faktu, ka viņš būs pie mums vēl vismaz piecus gadus," pauda Vadels.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/carolina-hurrica...

     [+] [-]

, 2019-07-29 21:45, pirms 5 gadiem
Domāju gan,pēc ilgiem laikiem šiem kārtīgs komandas vilcējs super star,tadus nepalaizh..