Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL šaubās, vai būtu prātīgi ļaut hokejistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs

Rolands Eliņš

NHL šaubās, vai būtu prātīgi ļaut hokejistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs
Gerijs Betmens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vadība sarunā ar medijiem norādīja, ka pastāv nozīmīgas šaubas par to, vai būtu saprātīgi ļaut saviem hokejistiem piedalīties ziemas olimpiskajās spēlēs 2022. gadā.

NHL hokejisti nevarēja piedalīties 2018. gada olimpiskajās spēlēs, taču nākamajā kolektīvajā līgumā tika atrunāts, ka līga šādas iespējas piedāvās, ja vien būs tādi apstākļi un ja tiks panāktas vienošanās ar citām pusēm. Kā norādīja NHL viceprezidents Bils Deilijs, tad līgas pozīcijā nekas nav mainījies, taču ir šajā laikā ir radušās jaunas problēmas.

"Laikā, kad joprojām nav skaidrības par Covid-19 slimības izplatīšanos pasaulē un kad olimpiskās spēles notiek otrā pasaules malā, mūsuprāt, tās nav ideālas olimpiskās spēles, uz kurām doties," izteicās Deilijs.

Deilijs atklāja, ka turpinās pārrunas ar Starptautisko olimpisko komiteju (SOK) un abas puses ir vienojušās par vairākiem svarīgiem aspektiem, taču Covid-19 paliek nozīmīgs šķērslis, lai NHL būtu ar mieru pārtraukt savu sezonu un ļaut hokejistiem doties uz Pekinu. NHL vēlas tikt skaidrībā par to, vai olimpiskajās spēlēs Pekinā būs atļauti skatītāji arēnās, kāda būs SOK nostāja apdrošināšanas jautājumos, kas saistīti ar Covid-19, kā arī par to, kā Tokijas vasaras spēles iespaidos nākamās olimpiskās spēles.

NHL komisārs Gerijs Betmens atklāja, ka pagaidām līga vēl nav apņēmusies ierēķināt nākamās sezonas kalendārā pārtraukumu OS hokeja turnīram. "Šobrīd mēs par to nezinām, un tas rada lielas bažas, domājot par mūsu līgas nākamo sezonu. Mums ir arī ir pārdomas par to, vai tas būtu prātīgi vai nē - ļaut mūsu spēlētājiem piedalīties olimpiskajās spēlēs," izteicās Betmens.

Saskaņā ar Betmena teikto, jau pārsniegts termiņš, kurā NHL cerēja tikt skaidrībā par dalību olimpiskajās spēlēs. NHL nākamajā sezonā atgriezīsies pie pilna spēļu kalendāra (82 mači katrai komandai), un līga vēlas nospraust nākamās sezonas grafiku līdz jūlija beigām.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...

  +3 [+] [-]

, 2021-06-29 21:06, pirms 3 gadiem
Un te vēl laiku atpakaļ man mēģināja iestāstīt daži labi, ka NHL džeki jau visu sarunājuši, 100% būs OS.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-29 23:37, pirms 3 gadiem
Protams, OS taču nevarēs sponsoru reklāmas izkarināt un nekāds piķis par savu "biznesa aktīvu" nosūtīšanu uz nezin kādu pasaules malu neienāks. Merkantīlie āksti.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-30 02:15, pirms 3 gadiem
Edgars Erix rakstīja: Protams, OS taču nevarēs sponsoru reklāmas izkarināt un nekāds piķis par savu "biznesa aktīvu" nosūtīšanu uz nezin kādu pasaules malu neienāks. Merkantīlie āksti.
dēļ tiem merkantīlajiem ākstiem hoķis vispār pasaulē ir tur, kur tas ir, nevis ūdenspolo līmenī.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-30 07:04, pirms 3 gadiem
Nav dūmu bez uguns.Tas nozīmē,ka drīzāk NHL spēlētāji nebūs,nekā būs.

     [+] [-]

, 2021-06-30 09:47, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: dēļ tiem merkantīlajiem ākstiem hoķis vispār pasaulē ir tur, kur tas ir, nevis ūdenspolo līmenī.
Daļēji. Bet tas tāpat ir ļoti skumji!

     [+] [-]

, 2021-06-30 09:52, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: dēļ tiem merkantīlajiem ākstiem hoķis vispār pasaulē ir tur, kur tas ir, nevis ūdenspolo līmenī.
Jā, sports tur ir labi organizēts, un tieši arī no biznesa viedokļa (nevis kā KHL, piemēram). Bet spēlētāju nelaišana uz OS ir kā tāda privātīpašnieciskuma demonstrēšana.