Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Panthers" vēlreiz zaudē zibeņiem

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

"Panthers" vēlreiz zaudē zibeņiem
"Lightning" pirmo vārtu autors Stīvens Stemkoss (priekšplānā) saņem apsveikumus no komandas biedriem.
Foto: AP

Nacionālās hokeja līgas spēlē otro zaudējumu divu dienu laikā pret Tampabejas "Lightning" piedzīvojis Kārļa Skrastiņa pārstāvētais Floridas klubs "Panthers". Šoreiz izbraukumā tika ciesta neveiksme ar 4:6.

Dienu iepriekš piedzīvojuši zaudējumu savā laukumā [3:4 pēcspēles metienu sērijā – L.B.], Floridas kluba hokejisti bija apņēmušies atriebties zibeņiem. Pirmā perioda sākumā panteras uzbrukumā izskatījās visai solīdi, un gan vienādos sastāvos, gan vairākumā labi kontrolēja ripu pretinieka aizsardzības zonā. Taču noslēdzošā metiena arvien pietrūka.

Savukārt "Lightning" hokejistiem ar momentu realizāciju sekmējās daudz labāk. Vispirms Tomaša Vokuna caur kājsargiem izlaisto ripu vārtos iebakstīja Stīvens Stemkoss, panākot 1:0. Bet vēlāk mājinieki realizēja lielo skaitlisko vairākumu – pēc Marka Reki metiena ripa atsitās pret vārtu priekšā stāvošā Jevgeņija Artjuhina kāju un mainīja lidojuma virzienu. Tomašs Vokuns šajā situācijā bija bezspēcīgs, un rezultāts kļuva 2:0 "Lightning" labā. Ar to gan viesu problēmas nebeidzās. Līdz ar vārtu guvumu dzēsās tikai puse no Gregorija Kempbela nopelnītā 2+2 minūšu soda, bet uz sodīto spēlētāju soliņa atradās arī Niks Bointons, līdz ar to Floridas kluba hokejistiem nācās vēl kādu laiku pasvīst trijatā pret pieciem zibeņiem. Šoreiz "Panthers" spēja noturēt aizsardzību, un rezultāts līdz perioda beigām vairs nemainījās. Patiesībā viesi varēja būt priecīgi par 0:2, jo rezultāta starpība varēja būt krietni lielāka; metienu attiecība 1. periodā 21:3 par labu mājiniekiem.

Vienus vārtus floridiešiem izdevās atgūt 2. perioda sākumā, kad no samērā asa leņķa ripu Maika Smita sargātajos vārtos spēja iedabūt Deivid Būts, tomēr gandrīz pāris minūtes vēlāk labu kombināciju izspēlēja Martins Senluī un Vensāns Lekavaljē, un ar precīzu metienu to pabeidza pēdējais – 1:3. "Panthers" gan nesalūza, un perioda beigu daļā spēja panākt izlīdzinājumu. Vispirms Neitans Hortons realizēja lielo skaitlisko vairākumu, nogādājot vārtos Smita atsisto ripu, bet nepagāja ne pusminūte, kad vēl vienu ripu vārtos iebakstīja Būts. Diemžēl pēdējā pārtraukumā viesi bija spiesti doties esot iedzinēju lomā, jo piecas sekundes pirms perioda beigām Lekavaljē guva savus otros vārtus šajā mačā un atkal izvirzīja "Lightning" vadībā.

Pēdējā trešdaļā neko būtiski spēles ritējumā viesiem neizdevās izmainīt. Turklāt perioda sākumā tika zaudēti vēl divi vārti. Pirmajā epizodē labi situāciju laukumā novērtēja Raiens Melouns, un redzot, ka Vokuns pavirzījies nedaudz uz vienu vārtu pusi, veica pagriezienu un raidīja ripu pretējā, jau tukšajā vārtu stūrī. Bet nedaudz vēlāk jau pieminētais Melouns ar precīzu piespēli iesāka uzbrukumu, kā rezultātā Lekavaljē un Senluī izgāja divatā pret vienu aizsargu (Skrastiņu) un Vokunu. Pirmais Senluī metiens bija pagalam neprecīzs, taču ripa atsitās pret apmali un vēlreiz nonāca pie viņa, un šoreiz Senluī nekļūdījās.

Stīvena Vaisa gūtie vārti perioda otrajā pusē panterām bija vājš mierinājums, jo galarezultātā tik un tā nācās piekāpties ar 4:6.

Kārlis Skrastiņš laukumā pavadīja nedaudz vairāk par 15 minūtēm, šajā laikā bloķējot vienu pretinieku metienu un nopelnot sliktāko lietderības koeficientu komandā – mīnus četri.

Izmantotie resursi:
www.nhl.com

  +4 [+] [-]

, 2008-12-28 05:28, pirms 16 gadiem
psc -4

     [+] [-]

, 2008-12-28 10:27, pirms 16 gadiem
T/H rakstīja: psc -4
mjā tas tomēr ir pa daudz...

     [+] [-]

, 2008-12-28 10:53, pirms 16 gadiem
psc

  +3 [+] [-]

, 2008-12-28 11:08, pirms 16 gadiem
ak kungs...-4 ir patiešām s.dīgi..

     [+] [-]

, 2008-12-28 11:30, pirms 16 gadiem
Krāja, krāja +... un te vienā spēlē uzreiz -4... un lielais darbs jāsāk no jauna.. šķiet, ka kopējā statistikā būs +1 palicis

     [+] [-]

, 2008-12-28 11:32, pirms 16 gadiem
Zeel

     [+] [-]

, 2008-12-28 13:44, pirms 16 gadiem
Kaut kads sviests.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja