Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Zubovs strādās "Blues" menedžmentā

Andrejs Siliņš

Zubovs strādās "Blues" menedžmentā
Sergejs Zubovs
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs krievu aizsargs Sergejs Zubovs, kurš karjeru noslēdza 2010. gadā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubā Sanktpēterburgas SKA, pievienojies Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubam Sentluisas "Blues", kļūstot par tā ar hokeju saistīto darījumu konsultantu.

Sācis karjeru Maskavas CSKA, Zubovs Amerikā nonāca 1992. gadā, divus gadus pēc tam, kad Ņujorkas "Rangers" izvēlējās aizsargu jauno spēlētāju draftā ar 85. kārtas numuru. NHL karjeras laikā 16 sezonās Zubovs uzspēlēja "Rangers", "Penguins" un Dalasas "Stars". Zubovs divas reizes izcīnīja Stelija kausu - 1994. gadā ar "Rangers" un 1999. gadā ar "Stars".

Kopumā Teksasas vienībā Zubovs aizvadīja pēdējās 12 NHL karjeras sezonas, bet 2009. gada rudenī atgriezās dzimtenē, pievienojoties SKA, KHL čempionātā tiekot pie 42 punktiem (10+32). Gagarina kausa izcīņā Zubovu un SKA jau pirmajā kārtā apturēja Rīgas "Dinamo" (sērijā 3:1), bet Zubovs pret rīdziniekiem četros mačos paspēja atdot divas piespēles.

"Sergejs bija NHL čempions un tiek augsti vērtēts mūsu līgā un arī Eiropā," 1992. gada olimpiskā čempiona Zubova piesaisti "Blues" klubam skaidroja ģenerālmenedžeris Dags Ārmstrongs. "Viņš būs Eiropas spēlētāju pārzinis, un mēs paļausimies uz viņa viedokli un ekspertīzi."

42 gadus vecais Zubovs ir tikai viens no pieciem Krievijā dzimušajiem hokejistiem, kas piedalījies vismaz 1000 NHL spēlēs, un ar 771 punktu Zubovs ir rezultatīvākais Krievijā dzimušais aizsargs. 2009. gadā Zubovu iekļāva visu laiku 100 labāko "Rangers" hokejistu sarakstā.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +3 [+] [-]

, 2012-10-28 09:52, pirms 12 gadiem
Zubovs - krievu Lidstroms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja