Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Maple Leafs'' sezonas sākumā traumas dēļ nepalīdzēs kapteinis Tavaress

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Maple Leafs'' sezonas sākumā traumas dēļ nepalīdzēs kapteinis Tavaress
Džons Tavaress un Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA. Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Toronto "Maple Leafs" kapteinis Džons Tavaress savainojuma dēļ būs spiests izlaist jaunās sezonas sākumu, otrdien apstiprināja viņa komanda.

Uzbrucējs ķermeņa augšdaļas muskuļu savainojumā iedzīvojās sestdien pārbaudes spēlē pret Otavas "Senators", kurā Tavaresa vienība uzvarēja ar 4:1, bet viņš pats laukumā bija 17 minūtes un 14 sekundes, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.

Vēl pirmdien Tavaress piedalījās treniņā, kur slidoja vienā maiņā ar Denisu Malginu un Viljamu Nīlanderu, bet otrdien komandas kapteinis treniņā nebija.

Pagājušajā sezonā centra uzbrucējs 79 regulārā čempionāta spēlēs tika pie 76 (27+49) punktiem. Karjeras laikā Tavaress guvis vismaz 24 vārtus 12 no 13 sezonām.

Otrdienas treniņā Tavaresa vietā kopā ar Malginu un Nīlanderu tika iemēģināts Pontuss Holmberjs, tomēr kā norādīja "Maple Leafs" galvenais treneris Šeldons Kīfs, kapteiņa pozīcijā var spēlēt arī Aleksandrs Kerfūts un Kalle Jarnkroks.

Kopumā karjeras laikā Tavaress NHL 13 sezonu laikā aizvadījis 949 regulārā čempionāta mačus Ņujorkas "Islanders" un "Maple Leafs" rindās, kuros izcēlies ar 895 (391+504) punktiem. Stenlija kausa izcīņā uzbrucēja rēķinā 44 spēlēs 36 (18+18) punkti.

Pagājušajā sezonā "Maple Leafs" ar 115 punktiem 82 spēlēs regulārajā čempionātā ierindojās trešajā vietā Austrumu konferencē, bet Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā sērijā ar 3-4 atzina Tampabejas "Lightning" pārākumu.

Jauno sezonu Toronto vienība uzsāks 12.oktobrī, kad izbraukumā tiksies ar Monreālas "Canadiens".

Izmantotie resursi:
LETA