Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Deilijs beidz karjeru un uzsāk darbu Bļugera ''Penguins''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Deilijs beidz karjeru un uzsāk darbu Bļugera ''Penguins''
Trevors Deilijs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas ''Penguins'', ko pārstāv arī latvietis Teodors Bļugers, paziņojis par 37 gadus vecā Trevora Deilija iecelšanu padomnieka hokeja operāciju jautājumos amatā. Aizsargs pirms tam paziņoja par sava hokejista karjeras beigām, tāpat kā čehu uzbrucējs Martins Hanzals.

37 gadus vecais Trevors Deilijs NHL 2016. un 2017. gadā spēlēja Pitsburgas ''Penguins'' sastāvā, kopā ar komandu izcīnot Stenlija kausu. Bez ''Penguins'' Deilijs spēlējis arī tādos NHL klubos kā Dalasas ''Stars'' un Detroitas ''Red Wings''.

Nu jau bijušais hokejists paziņojis par savas karjeras beigām un ātri ticis pie jauna amata tieši ''Penguins'' organizācijā. Klubs paziņojis par Deilija iecelšanu padomnieka amatā hokeja operāciju jautājumos. Pats Deilijs atzīst, ka, lai arī bijis grūti pieņemt lēmumu noslēgt karjeru, ''Penguins'' piedāvājums to veicinājis: ''Es jutos labi gan Pitsburgā, gan šajā komandā. Man pašam iegūt iespēju redzēt, kā spēle izskatās no otras puses un to darīt tādā organizācijā kā ''Penguins'', ļāva man pieņemt lēmumu beigt karjeru itin viegli.''

Trevors Deilijs aizvadītajās 1058 NHL spēlēs guva 89 vārtus un 220 reizes rezultatīvi asistēja.

Tāpat par karjeras beigām paziņojis čehu uzbrucējs Martins Hanzals. Ar 17. numuru Hanzalu draftēja Fīniksas ''Coyotes'', kur hokejists nospēlēja deviņas pilnas sezonas. Savā desmitajā sezonā kopā ar ''Coyotes'', Hanzals tika aizmainīts uz Minesotas ''Wild''. No 2017. gada čehu uzbrucējs pārstāvēja Dalasas ''Stars'' rindas, kam pievienojās kā brīvais aģents. 673 aizvadītajās NHL spēlēs Martins Hanzals izcēlās ar 127 vārtiem un 211 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/martin-hanzal-re...
https://www.nhl.com/penguins/news/t...