Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flames" izvairās no arbitrāžas, pagarinot līgumu ar Ritihu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Flames" izvairās no arbitrāžas, pagarinot līgumu ar Ritihu
Davids Ritihs. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kalgari "Flames" uz divām sezonām pagarinājis līgumu ar čehu vārtsargu Davidu Ritihu, kurš bija iesniedzis prasību arbitrāžas tiesā.

Ritiham aizvadītā sezona bija pirmā pilnvērtīgā kopā ar "Flames" komandu, jo iepriekš nācās spēlēt arī fārmklubā. Viņš no pirmā vārtsarga lomas izkonkurēja pieredzējušo Maiku Smitu, kurš šajā vasarā komandu pameta. Čehs aizvadīja 45 spēles, kurās atvairīja 91,1% metienu un vidēji ielaida 2,61 ripu.

26 gadus vecais vārtsargs pēc sezonas kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, un pusēm ilgi neizdevās vienoties par jaunu līgumu. Ritihs izmantoja iespēju vērsties arbitrāžas tiesā, tomēr izdevies no tās izvairīties. Noslēgts divu gadu līgums par 5,5 miljoniem dolāru. Pagājušajā sezonā viņš pelnīja tikai 800 tūkstošus.

Ritihs nav draftēts, un "Flames" viņš pievienojās 2016. gada vasarā kā brīvais aģents. Pirmajā sezonā viņš aizvadīja vienu spēli, kam sekoja 21 mačs, bet pagājušajā sezonā čehs laukumā devās 45 spēlēs.

Viņš pārstāvēja Čehijas izlasi 2018. gada pasaules čempionātā, kaut pirms tam nebija spēlējis nedz jauniešu, nedz junioru izlasēs.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/calgary-flames-r...