Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Jets" noslēdz līgumu ar Vīleru, Kvenevils paliks Čikāgā vismaz līdz 2017. gadam

Rolands Eliņš

"Jets" noslēdz līgumu ar Vīleru, Kvenevils paliks Čikāgā vismaz līdz 2017. gadam
"Coach Q" jeb "Blackhawks" treneris Džoels Kvenevils
Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vinipegas „Jets” vienojies ar uzbrucēju Bleiku Vīleru par jauna līguma noslēgšanu, kurš ilgs sešas sezonas. Savukārt Stenlija kausa īpašniece Čikāgas „Blackhawks” pagarinājusi sadarbību ar galveno treneri Džoelu Kvenevilu līdz 2017. gadam.

Bleikam Vīleram, līdzīgi kā viņa maiņas biedram Braienam Litlam, ar kuru „Jets” parakstīja līgumu nedēļas sākumā, bija paredzēta arbitrāžas tiesa, taču nu abas puses no tās sekmīgi izvairījušās, noslēdzot līgumu uz sešām sezonām, kuru laikā Vīlers saņems 33,6 miljonus ASV dolāru.

Vīlers pagājušajā sezonā spēlēja „Jets” pirmajā maiņā un 48 spēlēs guva 41 punktu (19 vārti), kas bija otrs labākais rādītājs komandā (Endrjū Ledam 46 punkti). Gan pats hokejists, gan „Jets” pārstāvji, protams, jau atzinīgi izteikušies par noslēgto līgumu. 26 gadus vecais amerikānis Vīlers NHL aizvadījis 372 spēles, kuru laikā guvis 232 punktus (93+139). Savulaik 2004. gada draftā viņš tika izvēlēts ar augsto piekto numuru („Coyotes”).

Vinipegas „Jets” šajā starpsezonā bija deviņi aizsargāti brīvie aģenti,no kuriem jaunus līgumus saņēmuši jau seši. Aleksandrs Burmistrovs NHL vietā izvēlējies Kazaņas „Ak Bars” un KHL plašumus, līdz ar to palikuši vēl aizsargi Zaks Bogosjans un Latvijas pārstāvis Artūrs Kulda. Abiem piedāvāts kvalifikācijas līgums, kuram spēlētāji vēl nav piekrituši. Bogosjanam paredzēta arbitrāžas tiesa nākamajā piektdienā.

Savukārt Anaheima „Ducks” savā sastāvā paturējusi uzbrucēju Kailu Palmjeri. 22 gadus vecais uzbrucējs pagājušā sezonā guva 10 vārtus, turklāt puse no tiem bija uzvaru nesoši vārti. Palmjeri sevi labi parādīja arī Stenlija kausa izcīņā, septiņās spēlēs gūstot piecus punktus (3+2), līdz ar „Ducks” vēlme noslēgt līgumu uz trim sezonām noteikti nav tas lielākais pārsteigums. Līguma summa pagaidām netiek izpausta, taču ziņu portāls Orange County Register vēsta, ka algas ailē ierakstīti 4,4 miljoni dolāru.

Palmjeri tika draftēts 2009. gadā ar 26. numuru un visu savu karjeru pavadījis „Ducks” komandā. Trīs NHL sezonās viņš guvis 29 punktus (15+14), lauvas tiesu no tiem (21) pagājušajā sezonā.

Triju sezonu līgums noslēgts arī šī gada čempionu pilsētā Čikāgā. „Blackhawks” vienojusies ar galveno treneri Džoelu Kvenevilu par sadarbības pagarināšanu līdz pat 2016./17. gada sezonas beigām. Kvenevilam vēl bija līgums uz nākamo sezonu, taču „Blackhawks” ģenerālmenedžeris Stens Boumens nolēma negaidīt un savlaicīgi pagarināja līgumu ar treneri, kurš Čikāgai atvedis divus čempiona titulus pēdējo četru gadu laikā.

Kvenevils ir uzvarām bagātākais aktīvais treneris NHL (660 uzvaras), bet kopā ar „Blackhawks” kopš 2008. gada izcīnījis 222 uzvaras, turklāt īpaši iespaidīgi ir viņa komandas rādītāji izslēgšanas cīņās – 75 spēlēs uzvarēts 46 reizes. „Blackhawks” starpsezonā saglabājusi komandas kodolu un ar Kvenevilu priekšgalā centīsies kļūt par pirmo komandu kopš „Red Wings” (1997. un 1998. gadā), kura izcīnījusi divus Stenlija kausus pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
Chevy locks up Wheels - Winnipeg Free Press

     [+] [-]

, 2013-07-27 15:43, pirms 11 gadiem
Ko Kulda domā?? Izskatās, ka viņam normālo līgumu nepiedāvās(( Nekur, viņu rakstos, par to arī nekādu info nevar atrast((

     [+] [-]

, 2013-07-27 15:47, pirms 11 gadiem
Kulda nebūs nhl, tici man. Netaisās viņš atkal Jetos solu deldēt, un iespējams, ka nekur citur nhl klubos viņu nevajag.

     [+] [-]

, 2013-07-27 23:49, pirms 11 gadiem
Lai Blackhawks izcīna kausu arī nākamajā sezonā