Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Oilers" turpina iespaidīgu uzvaru virkni pret pingvīniem, Nešvila rāpjas no bedres

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Oilers" turpina iespaidīgu uzvaru virkni pret pingvīniem, Nešvila rāpjas no bedres
Mirklis pēc Edmontonas "Oilers" vārtu guvuma. Foto: Perry Nelson/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Edmontonas "Oilers" šajā desmitgadē uzvarējusi visās septiņās savstarpējās spēlēs pret Pitsburgas "Penguins", turklāt paveicot to ar kopējo vārtu attiecību 37:9. Iepriekšējās Stenlija kausa izcīņas fināliste šorīt bija pārāka ar 4:0.

Edmontonieši šoreiz pa pingvīnu vārtiem meta 50 reizes. Spiediens atmaksājās cīņas otrajā pusstundā, kad 14 minūšu laikā teicamu sniegumu parādījušo Pitsburgas vārtsargu Joelu Blumkvistu pārspēja Leons Draizaitls, Evans Būšārs, Raiens Nūdžents-Hopkinss un Matiass Ekholms.

"Oilers" vārtu vīram Stjuartam Skineram šajā spēlē nācās atvairīt "vien" 27 metienus.

Edmontonas vienība sāk atgūties pēc neveiksmīga sezonas sākuma, uzvarot trijās no pēdējām piecām spēlēm. Turpretim pitsburgiešiem četru zaudējumu josla.

Nebūt ne vāju sastāvu savākusī Nešvilas "Predators" pēc sezonas ievadā piedzīvotās piecu zaudējumu virknes beidzot sākusi krāt punktus, nopelnot otro uzvaru pēc kārtas, šonakt izbraukumā atspēlējoties no 0:2 un ar 3:2 pieveicot Čikāgas "Blackhawks".

Līdz 33. minūtei čikāgiešu labā precīzi meta trīs vārtus pēdējās trijās spēlēs guvušais Kreigs Smits, jaunā zvaigzne Konors Bedārds un Teuvo Terevainens, kura vārtus gan neieskaitīja pēc video atkārtojuma. Otrās trešdaļas beigu daļā zviedri Filips Fošberjs un Gustavs Nīkvists (mazākumā) atguva viesiem līdzsvaru, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām aizsargs Breidijs Šejs mazākumā iemeta uzvaras ripu.

Ņujorkas "Islanders" trīs reizes izlaida pārsvaru, bet pagarinājuma 69. sekundē Bo Horvats iemeta uzvaras vārtus pret Ņūdžersijas "Devils" – 4:3. Kailam Palmieri un Brokam Nelsonam pa 1+1.

Lasvegasas "Golden Knights" hokejisti 18. minūtē 21 sekundes laikā no 0:2 panāca 2:2, kā arī pēcāk vēl divreiz atspēlējās un beigās ar 6:4 pārspēja Otavas "Senators".

Spilgta spēle Lasvegasas pirmajam virknējumam – Ivans Barbašovs iemeta divas ripas, pieredzējušajam aizsargam Aleksam Pjetrandželo trīs rezultatīvas piespēles, kā arī uzbrucējiem Džekam Aikelam un Markam Stounam pa 0+2.

Otaviešu rindās uzspīdēja iepriekšējās sezonās no NHL uz AHL (un pretēji) migrējošais ceturtā virknējuma uzbrucējs Adams Godets, kuram divi vārti.

NHL spēles 26. oktobra naktī

SpēleRezultātsTrīs zvaigznes
Golden Knights – Senators6:4 (2:3; 1:1; 3:0)Barbašovs 2+0; Pjetrandželo 0+3; Godets 2+0
Devils – Islanders3:4 pag. (1:2; 1:1; 1:0; 0:1)Palmieri 1+1; Nelsons 1+1; Sorokins 32/35
Blackhawks – Predators2:3 (1:0; 1:1; 0:2)Nīkvists 1+1; Fošberjs 1+0; Kreigs Smits 1+0
Oilers – Penguins4:0 (0:0; 2:0; 2:0)Ekholms 1+1; Būšārs 1+1; Skiners 27/27

Sacensību vietne:
https://www.nhl.com/