Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis: Gribētos paprasīt "Lightning" spēlētājiem autogrāfus, bet tas nebūtu pareizi

Andrejs Siliņš

Gudļevskis: Gribētos paprasīt "Lightning" spēlētājiem autogrāfus, bet tas nebūtu pareizi
Kristers Gudļevskis "Lightning" vārtos
Foto:Lightning.nhl.com

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis dalījies iespaidos par ierašanos un treniņiem Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubā Tampabejas "Lightning", tāpat atzinīgus vārdus par lavieti teikuši treneri.

"Smagi strādāju, nedaudz veicās, treneri man uzticējās un tiku pie spēles laika pasaules čempionātā," ceļu uz NHL draftu atstāstīja Gudļevskis. "Tas ir neticami, viss mainījies tik ātri. Viss atkarīgs no tevis paša - ja strādā smagi, tad redzi, ka viss ir iespējams."

Jaunais vārtsargs cer, ka tiks izvēlēts dalībai Latvijas izlasē Sočos paredzētajās olimpiskajās spēlēs: "Tas ir lielākais hokeja turnīrs pasaulē. Kad sāku domāt par to, kur biju pirms gada un kur esmu tagad, tas ir neticami."

"Ir ļoti silti. Izej ārā un ir tik silts, nespēju tam noticēt," ierodoties Tampabejā, labos laika apstākļus Gudļevskis ievērojis visupirms. "Esmu redzējis viņus [Stīvenu Stemkosu un Martinu Sentluisu] TV, un tagad domāju "Wow!" Viņi ir lielas zvaigznes un es viņiem ģērbtuvē sēžu blakus. Gribētos paprasīt autogrāfu, bet tas nebūtu pareizi."

Labas atsauksmes par Gudļevski ir arī treneriem, pie kuriem latvietis strādā. "Katra diena ir svarīga. Tā varbūt ir klišeja, bet tas ir process, kam jāiziet cauri. Strādājam pie noteiktām lietām, un viss notiek labi," saka "Lightning" vārtsargu treneris Francs Džons. "Viņš nometnē parādījis sevi ekselenti, viņš smagi strādā un ir labs atlēts. Viņam netrūkst kaislība. Viņš ir šīs organizācijas vērtība."

Gudļevskis atzīst, ka jāturpina mācīties arī angļu valoda, taču šobrīd pietiek arī ar pašreizējām zināšanām: "Zinu, ko viņš [Džons] vēlas no manis. Viņš zina un es zinu, kas man ir vajadzīgs. Viņš man dod daudz ideju par to, kā strādāt un kļūt labākam."

Kā jau iepriekš rakstīts, jauno sezonu Gudļevskim, visticamāk, nāksies sākt ECHL klubā Floridas "Everblades". Komandas treneris Gregs Pross guvis pozitīvu iespaidu par savu jauno vārtsargu: "Atslēga ir tā, ka viņam piemīt atlētisms. To ir grūti iemācīt. Šobrīd viņam jāstrādā pie otrā un trešā metiena atvairīšanas."

Izmantotie resursi:
The News-Press | Southwest Florida news,...

 +12 [+] [-]

, 2013-09-26 13:57, pirms 11 gadiem
vispār jau nevis mvārtsargam jāstrādā pie 2. un 3. metiena atvairīšanas beit aizsargiem jāmācās nepieļaut tādus metienus..

  +4 [+] [-]

, 2013-09-26 14:12, pirms 11 gadiem
Var jau arī paprasīt - tā tomēr ir cieņas izrādīšana pret tādiem spēlētājiem.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-26 14:14, pirms 11 gadiem
Lai veicas, Gudļevski !
Citu vártsargu jau ísti mums nav nákamajiem 5.gadiem !

  +7 [+] [-]

, 2013-09-26 14:25, pirms 11 gadiem
Biedriņam ,lai paprasa ';

  +5 [+] [-]

, 2013-09-26 14:34, pirms 11 gadiem
Ja jau Ovečkins pat Ozo prasīja....

  +1 [+] [-]

, 2013-09-26 14:42, pirms 11 gadiem
Kāpēc nevar ielikt konkrēto linku uz rakstu, bet jāliek mājaslapas links? Labi šeit bija viegli atrast, tomēr citreiz nevar rakstu atrast. Un visi zin, ka jūsu skribelējumus tulkojumā labāk nelasīt un lasīt orģinālu. Tiešām tik grūti linku ielikt uz rakstu?

  +5 [+] [-]

, 2013-09-26 14:44, pirms 11 gadiem
heh rakstīja: vispār jau nevis mvārtsargam jāstrādā pie 2. un 3. metiena atvairīšanas beit aizsargiem jāmācās nepieļaut tādus metienus..
Vārtsargs nav lohs, kurš tikai aizņem vietu priekšā vārtiem, lai, ja nu kas, vēderu priekšā palikt un atsist ripu. Viņam ir jākontrolē ripa, atsišanās leņķi, virzieni, ātrumi. Tāpat arī jābūt ar labu slidošanu, nūjas tehniku un "momenta izjūtu", t.i., jāstrādā pie taiminga. Un tā var turpināt bezgalīgi... .

Ja sākt tā spriest, ka aizsargiem nav jāpieļauj tādi metieni, tad aizsargi arī nav vainīgi, jo uzbrucējiem ripa visu laiku ir jātur pretinieku zonā un jāsamet tik daudz ripas, cik vajag, lai uzvarētu.

  -1 [+] [-]

, 2013-09-26 14:57, pirms 11 gadiem
Ja jau kaut ko neesi izdarījis, uzskatot, ka tas nav pareizi, tad nevajag post factum par to kladzināt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-09-26 15:05, pirms 11 gadiem
mnbvc rakstīja: echl saks karjeru un visticamak tur ari beigs. laielakais ko sasniegs but varbut autografu kolekcija no lightening speletajiem. vareja sis palikt rd kur paraditu labu limeni varbut aizsistos lidz kadam ak bars un pelnitu miljonu, bet z-amerekani savangoja pratu kartejam jaunietim. variet bus drosi ka tai echl vai ahl bus izniekoti pa tukso gadi ka dogovinam un tad gudijs ar nolaistam ausim bus spests doties atpakal uz rd, bet tad vinu tur neviens vairs negaidis ka dogovinu, beigu beigas vares kapat ka mustukovs anglu liga
Tik traki, cerams, nebūs, bet scenārijs ir reālistisks. Labu vārtsargu ZA ir atliku likām, plus vēl Eiropa. Vārtsargam, kaut arī šo ir skaitliski mazāk, izsisties ir daudz grūtāk kā laukuma spēlētājam.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-26 18:33, pirms 11 gadiem
mnbvc rakstīja: vareja sis palikt rd kur paraditu labu limeni
Labu līmeni nevar parādīt sēžot uz Beņķa, Spilgtākais piemērs - Jučers - kamēr sildīja beņķi, tikmēr gudļevskis zemākā līgā, bet spēlēja (MHL)
A MHL spécígákajiem klubiem puses spēlētāju uz robežas ar KHL, attiecīgi - prakse ļoti OK.

     [+] [-]

, 2013-09-26 23:27, pirms 11 gadiem
AndyGarciaa rakstīja: Biedriņam ,lai paprasa
šitai bildei jau tg ir vertiiba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja