Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vēbers ar pirmo piegājienu tiek iekļauts Slavas zālē, beidzot zvanu saņem arī Roniks

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vēbers ar pirmo piegājienu tiek iekļauts Slavas zālē, beidzot zvanu saņem arī Roniks
Šejs Vēbers. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Slavas zālē iekļauti Šejs Vēbers, Pāvels Dacjuks, Džeremijs Roniks, Natālija Darvica, Krisija Vendela-Pola, Deivids Poils un Kolins Kempbels.

Lai tiktu iekļauts Slavas zālē, jāsaņem vismaz 75% balsu no īpaši izveidotas komitejas. Vienā gadā var iekļaut ne vairāk par četriem hokejistiem, divām hokejistēm, diviem funkcionāriem vai vienu funkcionāru un vienu tiesnesi. Spēlētājus var iekļaut ne agrāk kā trīs gadus pēc karjeras beigām.

Ar pirmo piegājienu Slavas zālē iekļauti Šejs Vēbers un Pāvels Dacjuks. Vēbers spēlēja no 2005. līdz 2021. gadam, NHL karjerā aizvadot 1038 spēles un izceļoties ar 589 punktiem. Aizsargs ar spēcīgo metienu Kanādas izlasē izcīnīja divus olimpiskos zeltus, triumfējot arī pasaules čempionātā un Pasaules kausā, kā arī U20 pasaules čempionātā.

Dacjuks divas reizes ar Detroitas "Red Wings" izcīnīja Stenlija kausu un trīs sezonas pēc kārtas tika atzīts par labāko uzbrucēju aizsardzībā. Viņš NHL karjeru pabeidza ar 953 spēlēm un 918 punktiem.

Džeremijs Roniks savu karjeru pabeidza 2009. gada vasarā un atzina, ka nebija pārliecināts, ka reiz tiks iekļauts Slavas zālē. Apsveikumu zvanu viņš saņēmis brīdī, kad pasūtījis kafiju. Pārstāvot piecas komandas, viņš aizvadīja 1363 spēles un sakrāja 1216 punktus. ASV izlases sastāvā Roniks kļuva par olimpisko sudraba medaļnieku. Pēc karjeras beigām uzbrucējs strādāja televīzijā.

Natālija Darvica ir trīskārtēja pasaules čempione, bet olimpiskajās spēlēs ar ASV izcīnīti divi sudrabi un viena bronza. Krisija Vendela-Pola izcīnīja olimpisko sudrabu un bronzu, būdama komandas kapteine, un palīdzēja ASV 2005. gadā pirmo reizi triumfēt pasaules čempionātā, tiekot atzīta par MVP.

Funkcionāru kategorijā iekļauti Deivids Poils, kurš NHL ģenerālmenedžera krēslā sēdējis 40 gadus, un Kolins Kempbels, kurš 1994. gadā kā Maika Kīnena palīgs izcīnīja Stenlija kausu, bet turpinājumā strādājis NHL tiesāšanas un uzraudzības gaiteņos.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/hockey-hal...