Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Klīvlendas "Monsters" Kivlenieka dzimšanas dienā rīkos Kivi dienu

Agris Suveizda

Klīvlendas "Monsters" Kivlenieka dzimšanas dienā rīkos Kivi dienu
Matīss Kivlenieks. Foto: Frank Jansky/Zumapress/Scanpix

Amerikas Hokeja līgas komanda Klīvlendas "Monsters" pavēstījusi, ka 26. un 27. augustā rīkos Kivi dienas par godu pagājušajā vasarā bojā gājušā latviešu vārtsarga Matīsa Kivlenieka piemiņai.

Kivlenieks negadījumā gāja bojā pagājušā gada 4. jūlijā – nepilnu 25 gadu vecumā. Klīvlendas "Monsters" sezonas laikā rīkoja labdarības akciju, ziedojot naudu par katru "Monsters" vārtsarga atvairījumu. Summai kopumā pārsniedzot 10 tūkstošus ASV dolāru, "Monsters" Ziemeļaustrumu Ohaio reģiona ziedos īpašām programmām, kas specializējas jauno vārtsargu attīstībā.

Šo akciju apvienojot ar Kivi dienu, "Monsters" katram jauno spēlētāju apmācības programmas "Learn to Play" vārtsargam dāvinās pilnu vārtsarga ekipējuma komplektu. Rīt 26. augustā, kad Kivleniekam būtu apritējuši 26 gadi, "Monsters" personāls – ap 20 dalībnieku – programmas ietvaros palīdzēs krāsot sienas atpūtas centrā pirms gaidāmās jaunatnes hokeja sezonas, bet 27. augustā Kivi diena turpināsies ar īpašu vārtsargu klīniku 8-10 gadus veciem vārtsargiem. Notiks divas nodarbības, un visi dalībnieki saņems īpaši "Kivi bērnu" vārtsarga kreklu un uzzinās vairāk par Matīsa dzīvi un Klīvlendā pavadīto laiku. "Monsters" arī diviem nejauši izvēlētiem dalībniekiem sponsorēs stipendijas 2023. gada vārtsargu nometnē Klīvlendā.

"Kivi diena ir lieliska iespēja mums visiem atcerēties un godināt Matīsu. Svarīgi, lai viņš paliktu daļa no mūsu komūnas, kurā viņš darbojās vairākus gadus. Dalīties ar viņa stāstu un ietekmēt reģiona nākamās vārtsargu paaudzes ir lielisks veids, kā turpināt viņa mantojumu," teica "Blue Jackets" vārtsargu attīstības treneris un Kivlenieka bijušais komandas biedrs Breds Tīsens.

Kivlenieks Klīvlendas "Monsters" rindās aizvadīja 85 spēles, atvairot 89,6% metienu un ielaižot vidēji 3,13 ripas. Nacionālajā hokeja līgā viņš Kolumbusas "Blue Jackets" rindās aizvadīja astoņus mačus. Latvijas izlases sastāvā piedalījās divos pasaules čempionātos.

Izmantotie resursi:
https://www.clevelandmonsters.com/n...

     [+] [-]

, 2022-08-26 07:04, pirms 2 gadiem
Respect❗️