Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugera "Penguins" pastiprina uzbrukumu - no Toronto iemainīts ātrais soms Kapanens

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bļugera "Penguins" pastiprina uzbrukumu - no Toronto iemainīts ātrais soms Kapanens
Kasperi Kapanens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas "Penguins" veicis maiņas darījumu, no Toronto "Maple Leafs" iegūstot labās malas uzbrucēju Kasperi Kapanenu. Maiņā iekļautas vēl vairākas detaļas, bet galvenā ir "Penguins" pirmās kārtas izvēle draftā.

Pitsburgas "Penguins" darījuma rezultātā saņēma Kasperi Kapanenu, Jesperu Lindgrenu un Pontusu Oberju. Pretējā virzienā ceļoja Evans Rodrigess, Filips Holanders un Deivids Varsovskis, vēl Toronto "Maple Leafs" saņēma pirmās kārtas izvēli draftā (15. numurs). Pirms tam Toronto nebija nevienas pirmās kārtas izvēles. Tāpat "Maple Leafs" darījuma rezultātā atbrīvoja 3,2 miljonus zem algu griestiem.

24 gadus vecais Kapanens šajā sezonā 69 spēlēs tika pie 36 punktiem (13 vārti). Sezonu iepriekš soms, kurš izceļas ar lielu ātrumu, 78 mačos sakrāja 44 punktus. Šo sezonu Kapanens sāka "Maple Leafs" pirmajā maiņā, spēlējot līdzās Džonam Tavaresam un Mičam Mārneram, tomēr spēlēšana sev neierastajā malā beidzās ar eksperimenta pārtraukšanu.

Vēl "Penguins" ieguva 23 gadus veco aizsargu Lindgrenu, kurš 2015. gadā tika draftēts ceturtajā kārtā un līdz debijai NHL nav ticis. Pēdējo trīs sezonu laikā viņš spēlējis gan Somijā, gan AHL, kur Toronto "Marlies" rindās 35 spēlēs ticis pie desmit punktiem. Vēl uz Pitsburgu aizceļojušas tiesības uz Oberju, kurš arī vairāk spēlējis AHL, bet tagad viņam ir līgums ar Čeļabinskas "Traktor".

Par darījuma uzvarētāju tiek uzskatīta "Maple Leafs" komanda, galvenokārt pirmās kārtas izvēles un atbrīvoto līdzekļu dēļ. Iegūtais Holanders tika uzskatīts par vienu no talantīgākajiem "Penguins" jaunās maiņas aizsargiem, lai gan viņš vēl nav spēlējis Ziemeļamerikā, pieredzi līdz šim krājot Zviedrijā. Pieredzējušajam Varsovskim ir NHL pieredze, bet pēdējos gados viņš spēlējis tikai AHL. Rodrigess "Penguins" pievienojās sezonas gaitā no Bufalo "Sabres", bet tagad aizmainīts atkal.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/toronto-maple-le...

     [+] [-]

, 2020-08-25 23:36, pirms 4 gadiem
Pitsburgai vajag nedaudz pamainīt spēlētājus! Dabūja labu džeku

  -2 [+] [-]

, 2020-08-26 06:45, pirms 4 gadiem
Vajadzētu aizmainīt vai nu Malkinu vai Letangu.
Par Malkinu mierīgi varētu dabūt kaudzi ar drafta izvēlēm vai jaunos spēlētājus. Jo nu viņam jau 34 gadi.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-26 09:23, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Vajadzētu aizmainīt vai nu Malkinu vai Letangu.
Par Malkinu mierīgi varētu dabūt kaudzi ar drafta izvēlēm vai jaunos spēlētājus. Jo nu viņam jau 34 gadi.
Domāju, ka kodola spēlētājus Pens nemainīs vēl vismaz 2 gadus, ko arī ir pauduši publiski - mērķis ir mēģināt ar esošo kodolu, kas sastāv no Krosbija, Malkina un Letanga, iet uz kausu. Iespējams, ka tirgus vērtība, piemēram, Malkinam vairs nav tik augsta, tāpēc izdevīgāk ir cerēt, ka viņš "izšauj", ja "izšaus".

     [+] [-]

, 2020-08-26 10:05, pirms 4 gadiem
Visi trīs nu jau vecumā ~34g. Tas ir lielākais jautājums, ko darīs PIT, spiedīs no viņiem pēdejo sulu savā traukā vai mēģinās darījumu veikt. Uzskatu, ka nav pamata domāt, ka Malkina līmenis kritīsies tuvako 2 gadu laikā. Arī šī sezona parādīja viņu formu, pārliecinoši labākais komandā punktu ziņā. 1.35 P/PG

  +3 [+] [-]

, 2020-08-26 10:13, pirms 4 gadiem
jekabs007 rakstīja: Domāju, ka kodola spēlētājus Pens nemainīs vēl vismaz 2 gadus, ko arī ir pauduši publiski - mērķis ir mēģināt ar esošo kodolu, kas sastāv no Krosbija, Malkina un Letanga, iet uz kausu. Iespējams, ka tirgus vērtība, piemēram, Malkinam vairs nav tik augsta, tāpēc izdevīgāk ir cerēt, ka viņš "izšauj", ja "izšaus".
Malkinam aizvadītā sezona pēc vidēji spēlē gūtajiem punktiem bija 3. labākā karjerā (divās labākajās, viņš tika pie balvu kaudzes), tāpēc par to "izšaušanu" un viņa vērtību muļķības nav jāizdomā.

Tieši tagad viņa vērtībā ir max augsta un pāris labas sezonas viņam noteikti vēl ir priekšā. Taču, TIEŠI TĀPĒC, PIT ir jāpadomā par viņa maiņu, ja šo jautājumu skatās ilgtermiņa kontekstā.

Ja PIT svarīgi tituli TAGAD, tad, protams, nekas nav jāmaina, taču pēc šādas uzdzīves viņus sagaida arī diezgan pamatīgas "paģiras".

     [+] [-]

, 2020-08-27 05:43, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Malkinam aizvadītā sezona pēc vidēji spēlē gūtajiem punktiem bija 3. labākā karjerā (divās labākajās, viņš tika pie balvu kaudzes), tāpēc par to "izšaušanu" un viņa vērtību muļķības nav jāizdomā.

Tieši tagad viņa vērtībā ir max augsta un pāris labas sezonas viņam noteikti vēl ir priekšā. Taču, TIEŠI TĀPĒC, PIT ir jāpadomā par viņa maiņu, ja šo jautājumu skatās ilgtermiņa kontekstā.

Ja PIT svarīgi tituli TAGAD, tad, protams, nekas nav jāmaina, taču pēc šādas uzdzīves viņus sagaida arī diezgan pamatīgas "paģiras".
Bet tāpēt jau saku, ka jāmaina prom. Kamēr viņam viss labi, var dabūt daudz ko pretī un teorētiski arī algu situācija uzlabotos.
Tur tiešām var beigās būt smagas paģiras ja neko nemaina.