Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Edmontonas "Oilers" ģenerālmenedžera amatā apstiprina iepriekš no NHL diskvalificēto Boumenu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Edmontonas "Oilers" ģenerālmenedžera amatā apstiprina iepriekš no NHL diskvalificēto Boumenu
Stens Boumens. Foto: Dave Sandford/NHLI

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Edmontonas "Oilers" trešdien ģenerālmenedžera amatā apstiprināja 51 gadu veco Stenu Boumenu, kurš līdz 1. jūlijam bija diskvalificēts no līgas par rīcību Čikāgas "Blackhawks" skandālā.

Stens Boumens no 2009. līdz 2021. gadam bija Čikāgas "Blackhawks" ģenerālmenedžeris, komandai trīs reizes izcīnot Stenlija kausu, bet 2021. gada oktobrī viņš bija spiests pamest amatu. Atkāpās arī "Blackhawks" galvenais treneris Džoels Kvenvils, kamēr Boumena asistents Els Makaizeks tika atlaists.

Tīrīšana sekoja pēc tam, kad neatkarīga izmeklēšanas komisija atrada pierādījumus tam, ka "Blackhawks" vadība 2010. gada pavasarī izvēlējās klusēt un neziņot par video trenera Breda Oldriča seksuāla rakstura uzbrukumu vienam no komandas rezervistiem Kailam Bīčam. "Blackhawks" izcīnīja Stenlija kausu, bet Oldričs vasarā pameta komandu, taču saņēma rekomendācijas vēstuli no kluba.

Video treneris pēc tam strādāja Maiami Universitātē un arī vidusskolas komandā, vēlāk tiekot notiesāts par seksuāla rakstura uzbrukumu nepilngadīgai personai.

NHL diskvalificēja "Blackhawks" menedžmenta darbiniekus, ieskaitot Boumenu, bet 1. jūlijā viņi saņēma atļauju atgriezties.

Pēc apstiprināšanas par Edmontonas "Oilers" ģenerālmenedžeri Boumens preses konferencē atvainojās par neadekvāto rīcību 2010. gadā un norādīja, ka nožēlo, ka nav darījis vairāk. Boumens pauda, ka pirmais mēģinājums sazināties ar Bīču un atvainoties nav bijis veiksmīgs, bet mēnešus vēlāk Bīčs piekritis sarunai, kas ilgusi gandrīz pusotru stundu, apgalvoja Boumens. Viņš atteicās atbildēt uz jautājumu, vai sazinājies ar citiem Oldriča upuriem, apgalvojot, ka uz viņu attiecas tikai Bīča situācija un ka nevēlas rakņāties pagātnē.

Aizvadītajā sezonā Edmontonas "Oilers" sasniedza Stenlija kausa finālu, kurā septiņu spēļu sērijā piekāpās Floridas "Panthers". Jūlija sākumā iztecēja līdzšinējā ģenerālmenedžera Kena Holenda piecu gadu līgums. Komanda sasniedza izslēgšanas spēlēs visās Holenda sezonās. Jau sezonas laikā bija zināms, ka 68 gadus vecais funkcionārs neturpinās darbu ar "Oilers".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/stan-bowma...