Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vienam no Sentluisas līderiem lauzta potīte, Jūtas aizsargam jāizlaiž 4-6 mēneši

Agris Suveizda

Vienam no Sentluisas līderiem lauzta potīte, Jūtas aizsargam jāizlaiž 4-6 mēneši
Roberts Tomass. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Sentluisas "Blues" un "Utah" savainoto spēlētāju sarakstā ievietojušas vienus no saviem vadošajiem spēlētājiem – uzbrucēju Robertu Tomasu un aizsargu Šonu Durzī.

25 gadus vecais Tomass pagājušajā sezonā bija pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs komandā, 82 mačos sakrājot 88 (26+60) punktus, šo sezonu sāka ar sešiem (1+5) punktiem septiņās spēlēs, bet nedaudz vairāk kā trīs gadu nogrieznī 234 mačos nopelnījis tieši 234 (65+169) punktus.

Tomasam potītes lūzuma dēļ būs jāizlaiž sešas nedēļas. Viņam rit otrā sezona astoņu gadu līgumā par 65 miljoniem ASV dolāru jeb vidēji 8.125 miljoniem sezonā. 2017. gadā kanādietis tika draftēts ar 20. numuru.

26 gadus vecais kanādietis Durzī pagājušajā sezonā bija Arizonas "Coyotes" rezultatīvākais aizsargs, 76 spēlēs tiekot pie 41 (9+32) punkta, bet šosezon četros mačos izdarījis divas rezultatīvas piespēles. Durzī veikta pleca operācija, kuras dēļ viņam būs jāizlaiž 4-6 mēneši – sliktākajā gadījumā viņa sezona jau var būt galā. Durzī šī ir pirmā sezona četru gadu līgumā par 24 miljoniem dolāru jeb vidēji sešiem miljoniem sezonā.

Jūta sezonu sākusi ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs un Centrālajā divīzijā ieņem ceturto vietu, bet nākamajā pozīcijā ar astoņiem punktiem ir Sentluisa.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/blues/news/thom...
https://www.nhl.com/news/utah-hocke...