Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Beržerons saņem balvu kā NHL labākais līderis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Beržerons saņem balvu kā NHL labākais līderis
Patrīss Beržerons. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas līdera balvu, kas nosaukta Marka Mesjē vārdā, saņēmis Bostonas "Bruins" kapteinis Patrīss Beržerons.

Balva tiek pasniegta hokejistam, kurš regulārās sezonas laikā parāda līdera dotības savā komandā – gan laukumā, gan aiz tā robežām. Spēlētājus nominē klubi, NHL personāls un iesaka fani, bet uzvarētāju izvēlas pats Marks Mesjē. Apbalvojums tiek pasniegts kopš 2007. gada.

Patrīss Beržerons pirms šīs sezonas tika izvēlēts par Bostonas "Bruins" kapteini. Viņš laukumā devās 54 spēlēs, izceļoties ar 23 vārtiem un 48 punktiem. Centra uzbrucējs desmito gadu pēc kārtas bija nominēts Selkes trofejai, kas tiek pasniegta labākajam uzbrucējam aizsardzībā.

Tāpat Beržerons turpināja dažādas ārpus laukuma aktivitātes, palīdzot sabiedrībai un arī audzējot hokeja popularitāti.

2007. gadā kā pirmais šo balvu saņēma leģendārais aizsargs Kriss Čelioss. Kā nākamajiem gods tika Matsam Sundīnam un Džeromam Iginlam. Balvu saņēmis arī Zdeno Hāra, kurš bija "Bruins" kapteinis pirms Beržerona.