Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Avalanche" Grūbaueram piešķir 10 miljonu līgumu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Avalanche" Grūbaueram piešķir 10 miljonu līgumu
Filips Grūbauers
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolorado "Avalanche" ar tikko kā no Vašingtonas "Capitals" iemainīto vārtsargu Filipu Grūbaueru ir noslēgusi jaunu, desmit miljonus ASV dolāru vērtu līgumu.

Filips Grūbauers, lai arī laukumā izšķirošajos brīžos nedevās, bija viens no šīs sezonas NHL čempionvienības Vašingtonas "Capitals" spēlētājiem. Tiesa, šajā vasarā viņam bija jākļūst par ierobežoto brīvo aģentu, taču "Capitals" vadība neredzēja iespējas kā ar vārtsargu pagarināt līgumattiecības, tāpēc viņu, kopā ar veterānu aizsargu Brūksu Orpiku, aizmainīja uz Kolorado "Avalanche" komandu.

Savukārt Kolorado vienībai bija nepieciešams otrais vārtsargs, kurš varētu aizstāt Džonatanu Bernjē, kuram šovasar arī ir priekšā stāv brīva izvēle nākošās darba vietas meklējumos. Brūkss Orpiks gan ir izlikts neaizsargāto spēlētāju sarakstā, lai vēlāk "Avalanche" varētu izpirkt veterāna līgumu.

Šodien arī ir kļuvis zināms, ka Filips Grūbauers un Kolorado vienība nav lieki tērējusi laiku un ir vienojušies par sadarbības plānu, kas paredz, ka vācietis komandā spēlēs trīs sezonas par ko kopumā saņems 10 miljonus ASV dolāru. Tiesa, tāpat ir jāpiebilst, ka vislielākā alga vārtsargam ir paredzēta 2019./2020. gada sezonā – 3.9 miljoni ASV dolāru.

26 gadus vecais vārtsargs, kurš 2010. gadā tika izvēlēts draftā ar kopējo 112. numuru, iepriekšējā NHL sezonā aizvadīja 35 mačus, kas ir viņa karjeras rekords, vidēji atvairot 92.3% no visiem pretinieku metieniem un vidēji mačā ielaižot 2.35 vārtus, kā arī izcīnot 15 uzvaras.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
https://www.tsn.ca/