Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balinska pārstāvētā čempione "Panthers" pagarina līgumu ar galveno treneri Morīsu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Balinska pārstāvētā čempione "Panthers" pagarina līgumu ar galveno treneri Morīsu
Pols Morīss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempione Floridas "Panthers", ko pārstāv Latvijas izlases aizsargs Uvis Balinskis, pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Polu Morīsu. Viņš ir ceturtais uzvarām bagātākais treneris NHL vēsturē.

Pols Morīss pievienojās Floridas "Panthers" ar trīs gadu līgumu, un šī sezona bija pēdējā pašreizējā kontrakta ietvaros. Stenlija kausa glabātāja otrdien paziņoja par līguma pagarināšanu, taču vienošanās nosacījumus neatklāja. Kā izteicās Morīss, sarunas nav bijušas sevišķi garas: "Man izteica ļoti labu piedāvājumu, mēs paspiedām rokas, es pateicu: "Paldies!" Tas bija viss."

57 gadus vecais Morīss kā NHL galvenais treneris aizvadījis 1856 spēles, vēsturē atpaliekot tikai no Skotija Boumena sasniegtā 2141 mača. Uzvaru ailē Morīss ar 873 panākumiem ir ceturtais. Priekšā atrodas Boumens (1244 uzvaras), Džoels Kvenvils (969) un Berijs Trocs (914).

Ar "Panthers" izcīnītais Stenlija kauss bija pirmais Morīsa karjerā. Viņš pie Floridas stūres uzvarējis 29 izslēgšanas spēlēs, bet visiem pārējiem komandas treneriem kopā ir 25 uzvaras. Ar Morīsu pie stūres "Panthers" divas reizes spēlējusi Stenlija kausa finālā, bet pirms viņa ierašanās komandai tas bija izdevies tikai vienu reizi.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl/florida-pant...