Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Arizonas "Coyotes" līdz 2027. gadam pagarina līgumu ar galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arizonas "Coyotes" līdz 2027. gadam pagarina līgumu ar galveno treneri
Andrē Turiņī. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Arizonas "Coyotes" līdz 2026./27. gada sezonas noslēgumam pagarinājis līgumu ar galveno treneri Andrē Turiņī, kura vadībā Kanādas valstsvienība maijā kļuva par pasaules čempioni.

Andrē Turiņī pie Arizonas "Coyotes" stūres stājās 2021. gadā, un tā viņam bija pirmā pieredze kā NHL galvenajam trenerim, iepriekš vadot junioru vienības, kā arī Kolorado "Avalanche" un Otavas "Senators" strādājot kā asistentam.

Pagājušajā sezonā "Coyotes" savus rezultātus uzlaboja par trīs uzvaru un 13 punktu tiesu, ja salīdzina ar Turiņī debijas gadu, un tagad kanādietis ticis pie jauna līguma. Iepriekšējā vienošanās bija spēkā uz vēl vienu gadu.

2021. un 2022. gadā Turiņī bija Kanādas izlases treneru štābā pasaules čempionātā, bet šogad viņam tika uzticēti galvenā trenera pienākumi. Pusfinālā pieveicot Latviju un finālā uzvarot vāciešus, Kanāda tika kronēta par pasaules čempioni. 2020. gadā viņš zeltu izcīnīja arī kā Kanādas U20 izlases galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/andre-tour...