Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Predators" ceturtās maiņas centrs Sizonss noslēdz septiņu gadu līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Predators" ceturtās maiņas centrs Sizonss noslēdz septiņu gadu līgumu
Koltons Sizonss. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Nešvilas "Predators" pagarinājis līgumu ar savu ceturtās maiņas centra uzbrucēju Koltonu Sizonsu. Vienošanās noslēgta uz maksimālo termiņu – septiņiem gadiem. Šajā laikā hokejists saņems 20 miljonus dolāru.

25 gadus vecais Sizonss bija ierobežoti brīvais aģents un iepriekš nespēja vienoties ar "Predators" par izdevīgiem līguma nosacījumiem, tāpēc vērsās arbitrāžas tiesā. Sēde bija nosprausta 26. jūlijā, bet trīs dienas pirms termiņa tomēr izdevies vienoties par līgumu, kura termiņš pārsteidzis ļoti daudzus.

Sizonss ticis pie pamatīga algas pielikuma, jo pirms tam bija spēkā trīs gadu līgums, par katru sezonu saņemot tikai 625 tūkstošus dolāru. Tagad centra uzbrucējs sezonā pelnīs 2,857 miljonus jeb vairāk nekā visa iepriekšējā līguma vērtība.

Aizvadītā sezona Sizonsam bija sekmīgākā karjerā – viņš guva 15 vārtus un sakrāja 30 punktus, abās kategorijās sasniedzot karjeras rekordus. Uzbrucējs tika draftēts 2012. gada otrajā kārtā, un NHL viņš aizvadījis 265 spēles, izceļoties ar 37 vārtiem un 40 piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...