Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam piespēle, "Sabres" papildlaikā zaudē Bostonai

Girgensonam piespēle, "Sabres" papildlaikā zaudē Bostonai
Zemgus Girgensons pret "Bruins" kapteini Zdeno Čaru
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) trešo zaudējumu šonakt piedzīvoja Bufalo "Sabres", kas ar 3:4 pagarinājumā piekāpās Bostonas "Bruins". Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona kontā viena rezultatīva piespēle.

"Bruins" aizsargs Dagijs Hamiltons pirmajā periodā izvirzīja vadībā laukuma saimniekus, taču "Sabres" aizsardzības līnija nepalika atbildi parādā. Otrajā trešdaļā Andrejs Mesārošs un Rasmuss Rīstolainens izvirzīja vadībā Bufalo komandu.

Somu aizsarga Rīstolainena gūtajos vārtos vairākumā Girgensons piedalījās ar rezultatīvu piespēli – Latvijas uzbrucējs atdeva ripu Taileram Enisam, kurš to tālāk piespēlēja Rīstolainenam. Jaunajam aizsargam nolūza metiens, taču ripa trāpīja pa "Bruins" aizsarga Torija Kruga slidu.

Jau pēc minūtes Kriss Kellijs atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Trešā perioda sākumā "Sabres" uzbrucējs Tims Šalers guva savus pirmos vārtus līgā (tāds pats sasniegums šodien arī Mesārošam), bet "Bruins" izlīdzinājumu panāca tikai pusotru minūti līdz pamatlaika beigām, kad atkal precīzs bija Hamiltons. Uzvaras vārtus pagarinājumā guva Luijs Eriksons.

Zemgus Girgensons pavadīja laukumā 20 minūtes un 34 sekundes (1:25 – vairākumā), kas bija trešais ilgākais spēles laiks komandas uzbrucēju vidū. Jāpiebilst, ka pirmā perioda beigās savainojumus iedzīvojās Braiens Džonta un Markuss Folinjo – abos gadījumos vainīgais bija "Bruins" hokejists Mets Bartkovskis, kurš pret Džontu pielietoja rupju spēka paņēmienu, bet ar Folinjo uzreiz pēc tam iesaistījās kautiņā.

Girgensons tikmēr šajā spēlē divreiz meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja trīs ripas. "Sabres" uzbrucējs uzvarēja tikai trīs no 14 iemetieniem. Ar šonakt nopelnīto rezultatīvo piespēli latviešu uzbrucējs kopumā ir iekrājis 18 (9+9) punktus 34 spēlēs. Girgensona NHL karjerā tas ir 40. punkts (104 spēlēs 17+23)

NHL regulārā sezona, 21. decembris

SpēleRezultāts
Red Wings – Avalanche1:2 PM
Oilers – Stars5:6 P
Bruins – Sabres4:3 P
Rangers – Hurricanes1:0
Blackhawks – Maple Leafs4:0
Jets – Flyers3:4 P

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -2 [+] [-]

, 2014-12-22 08:42, pirms 10 gadiem
Atkal uz zaudējumu takas!

  +1 [+] [-]

, 2014-12-22 08:59, pirms 10 gadiem
Nu stati jau tiešām labi, 104 spēlēs 40 punkti. Būs stabils NHL uzbrucējs.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-22 09:08, pirms 10 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Nu stati jau tiešām labi, 104 spēlēs 40 punkti. Būs stabils NHL uzbrucējs.
Ne visi var pirmajās sezonās dabūt 50 punktus. Phils kessels, marians hossa utt.
Pirmo sezonu neskaiti. Datdyukam bija slikta pirmā sezona.

  +5 [+] [-]

, 2014-12-22 09:20, pirms 10 gadiem
Žēl,ka mums ir tikai viens NHL vecis.Diemžēl Ķēniņš laikam arī paliks Ahl,Gudļevskim daudz spēcīgu konkurentu priekšā.

  +3 [+] [-]

, 2014-12-22 09:30, pirms 10 gadiem
galvenais, ka daudz machu beidzas OT
Slēpts komentārs: Jānis Derums

 +15 [+] [-]

, 2014-12-22 09:44, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Žēl gan, lai gan mums ir vairāki hokejisti, kuri mierīgi varētu spēlēt NHL- Kulda, Bārtulis, Daugaviņš, Karsums, varbūt arī Lauris Dārziņš un vēl kāds. Būtu viņi zviedri, somi, krievi, vai čehi izredzes būtu bijušas lielākas.
jā jo NHL klubi speciāli grib ieriebt latviešiem kur var tādas muļķības izdomāt?

  +4 [+] [-]

, 2014-12-22 10:42, pirms 10 gadiem
Da norm, vairaak par 0.5 punktiem speele.

     [+] [-]

, 2014-12-22 10:48, pirms 10 gadiem
Royal rakstīja: jā jo NHL klubi speciāli grib ieriebt latviešiem kur var tādas muļķības izdomāt?
Tas ir vispārzināms fakts. Latvietim, vai arī citas nelielas valsts, kura nepieder pie hokeja elites hokejistam nav tāds brends kā zviedram, krievam, čeham, slovākam, vai somam, kuri daudz vieglāk tiek NHL. Pārējo valstu hokejistiem tiešām jābūt izciliem, lai nostiprinātos NHL, kur ir pietiekoši daudz viduvēju hokejistu, kuri nav ne ar ko labāki par mūsu līderiem. To esmu dzirdējis no pašiem hokejistiem un hokejam tuviem cilvēkiem.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-22 11:32, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Žēl gan, lai gan mums ir vairāki hokejisti, kuri mierīgi varētu spēlēt NHL- Kulda, Bārtulis, Daugaviņš, Karsums, varbūt arī Lauris Dārziņš un vēl kāds. Būtu viņi zviedri, somi, krievi, vai čehi izredzes būtu bijušas lielākas.
galīgi ciet iet ? Lauris 100% nav nhl kapātājs. Viņš vispār ir draftēts ? Un viņa spēles stils neatbilst nhl līmenim. Divcīņās viņš ir nulle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-12-22 11:33, pirms 10 gadiem
Raksta autors jau, protams, neko vairāk kā vārtu aprakstus uzrakstīt nevar
Ļoti svarīgs fakts ir tas, ka Buffalo šobrīd ir nopietnas sastāva problēmas!
Spēli sāka principā bez 6 stabiliem pamatsastāva spēlētājiem, bet sākot ar otro periodu palika vēl bez Giontas un Foligno, kuri guva savainojumus un līdz ar to jau palika bez 8 regulāriem pamatsastāva spēlētājiem. Jāsaka, ka ņemot vērā šo faktu, šonakt viņi aizvadīja ļoti cienījamu spēli! Un vēl interesants fakts, ka šī piespēle Girgensonam bija pirmais karjeras punkts, kas iegūts spēlējot vairākumā.

Un salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, kad Girgensons vidēji spēlē vairākumā pavadija 23sek, šosezon šis laiks jau ir pacēlies uz 1:41

  +2 [+] [-]

, 2014-12-22 11:56, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Tas ir vispārzināms fakts. Latvietim, vai arī citas nelielas valsts, kura nepieder pie hokeja elites hokejistam nav tāds brends kā zviedram, krievam, čeham, slovākam, vai somam, kuri daudz vieglāk tiek NHL. Pārējo valstu hokejistiem tiešām jābūt izciliem, lai nostiprinātos NHL, kur ir pietiekoši daudz viduvēju hokejistu, kuri nav ne ar ko labāki par mūsu līderiem. To esmu dzirdējis no pašiem hokejistiem un hokejam tuviem cilvēkiem.
Protams, ka tautība - 'latvietis' neskaitās kā 'brends' NHL aprindās, taču vai tam ir kāda būtiska nozīme? Komandu organizācijās valda tipiskā darba tirgus konkurence, proti, ja Tu spēj izcelties uz citu fona , pienesot klāt vērtības, kuras citi komandas spēlētāji nevar pienest - neatkarīgi no tā vai pasē Tev rakstīts 'latvietis', vai 'soms'...Tu būsi pieprasīts. Manā skatījumā, ja arī tiešām pastāv šāda tipa šķirošana, tad iepriekš minētajs elements kalpo kā viens no pēdējiem faktoriem, kas nosaka GM lēmumu.

     [+] [-]

, 2014-12-22 12:02, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Tas ir vispārzināms fakts.
Dānis - tas ir brends. Vispārzināms fakts.

  +3 [+] [-]

, 2014-12-22 12:04, pirms 10 gadiem
Maikl25 rakstīja: da ko Tu tur gvelz ,ja labi spele tiks ari NHL,bet ja nav patcietibas,un grib pec naudas skriet uz eiropu,tad tadi ari netiek(Karsums,Daugavins)
Man gan šķiet gan Karsums, gan Daugaviņš izmantoja visas savas iespējas noturēties NHL un ilgi nezaudēja cerību. Tikai tad, kad vairs galīgi nebija variantu, pārcēlās uz Eiropu. Centību un darba tikumu jau nu viņiem nevar pārmest. Vienkārši Girgfensons, laikam, ir mazliet talantīgāks, plus arī nedaudz veicas ar treneriem.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-22 12:08, pirms 10 gadiem
PeKaUsIs008 rakstīja: Protams, ka tautība - 'latvietis' neskaitās kā 'brends' NHL aprindās, taču vai tam ir kāda būtiska nozīme? Komandu organizācijās valda tipiskā darba tirgus konkurence, proti, ja Tu spēj izcelties uz citu fona , pienesot klāt vērtības, kuras citi komandas spēlētāji nevar pienest - neatkarīgi no tā vai pasē Tev rakstīts 'latvietis', vai 'soms'...Tu būsi pieprasīts. Manā skatījumā, ja arī tiešām pastāv šāda tipa šķirošana, tad iepriekš minētajs elements kalpo kā viens no pēdējiem faktoriem, kas nosaka GM lēmumu.
Lai kā kādam nepatīk, bet hokeja lielvalstu pārstvjiem ir šis brends un arī publikai, kas nav mazsvarīgs faktors, lielāks pievilšnas spēks ir krievam, zviedram, somam, čeham, tas viņiem ir zināms pluss. No tiem desmitiem šo elišu komandas spēlētājiem, kuri ir NHL klubos nebūt visi ir baigās zvaigznes. No otrā ešalona valstīm hokejistam ir sevi jāparāda daudz spilgtāk, lai izsistos NHL. Ir jau, ir, bet tie tiešām jau ir spēlētāji, kuri ir tuvu zvaigžņu līmenim slovēnis Kopitars, austrietis Vaneks, leiši Kasparaitis un Zubrus, tagad šai sabiedrībai ir cerības pievienoties Girgensonam.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-22 12:28, pirms 10 gadiem
Zemgus drosmīgs vīrs
traucēt Zdeno ...
cik spēlētājus ir savainojis
arī Raiti sakropļoja
labāk pamēģinājis pret sava kalibra masu,
piem. boksa maču ar slāvu Valujevu

  +2 [+] [-]

, 2014-12-22 12:59, pirms 10 gadiem
PeKaUsIs008 rakstīja: Protams, ka tautība - 'latvietis' neskaitās kā 'brends' NHL aprindās, taču vai tam ir kāda būtiska nozīme? Komandu organizācijās valda tipiskā darba tirgus konkurence, proti, ja Tu spēj izcelties uz citu fona , pienesot klāt vērtības, kuras citi komandas spēlētāji nevar pienest - neatkarīgi no tā vai pasē Tev rakstīts 'latvietis', vai 'soms'...Tu būsi pieprasīts. Manā skatījumā, ja arī tiešām pastāv šāda tipa šķirošana, tad iepriekš minētajs elements kalpo kā viens no pēdējiem faktoriem, kas nosaka GM lēmumu.
Iespējams izcelties nemaz nedos, katrà komandā sava mafija kur skandināvu, kur slāvu, tie protams pavilks un atbalstīs savējos. Man šķiet, ka tas bija Irbe kurš to NHL virtuvi smalki apstāstīja, manuprāt šai "mafijas" ziņā sevišķi Čehus izceļot.
Protams, ja esi no Latvijas un labāks/perspektīvāks par citiem, tad nekādas "mafijas", brendi/nebrendi malā nepastums, kā tas ir Girgensona variantā. Pretējā gadījumā, līdzvērtīgam spēlētājam, vēl arī veiksmi vajag.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-22 13:54, pirms 10 gadiem
Vai tās "zviedru, čehu mahijas"- palīdz arī punktus vairāk sakrāt un vārtus vairāk iemest- AHL līmenī?
Tie kuri seko līdzi hokejam, varbūt atceras, ka ZA teikuši, ka Karsumam vairāk jāmet uz vārtiem, bet viņš nemeta....

Tikai KHL- Karsums vairāk sāka mest pa vārtiem...

  +1 [+] [-]

, 2014-12-22 15:13, pirms 10 gadiem
flipsider rakstīja: Vai tās "zviedru, čehu mahijas"- palīdz arī punktus vairāk sakrāt un vārtus vairāk iemest- AHL līmenī?
Tie kuri seko līdzi hokejam, varbūt atceras, ka ZA teikuši, ka Karsumam vairāk jāmet uz vārtiem, bet viņš nemeta....

Tikai KHL- Karsums vairāk sāka mest pa vārtiem...
Karsumam un Daugaviņam abiem bija viens stulbs niķis. Abi nespēja trāpīt tukšos vārtos. NHL esot, abi divi brīnumbērni, gana daudz šādas iespējas nopūdelēja. Vienam tā maksāja karjeru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-22 21:32, pirms 10 gadiem
elmaars rakstīja: Kad saaksies runas, ka Freibergu vajag izlasee.
Tad, kad būs viss skaidrs par diskvalifikāciju.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-22 21:36, pirms 10 gadiem
Maikl25 rakstīja: da ko Tu tur gvelz ,ja labi spele tiks ari NHL,bet ja nav patcietibas,un grib pec naudas skriet uz eiropu,tad tadi ari netiek(Karsums,Daugavins)
Par Karsumu es piekrītu,izvēlējās vieglāko ceļu,taču par Daugaviņu gan nē,visu noraka epizode '' gribēju kā labāk,sanāca kā vienmēr'' Ja viņš būtu iemetis to banku Bostonas kreklā,tad noteikti būtu pacēlis Stenliju un ,visticamāk arī tagad kapātos pa NHL 3-4 maiņu..