Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL iekaro Ķīnu, "Kings" pārbaudes spēlē pārspēj "Canucks"

NHL iekaro Ķīnu, "Kings" pārbaudes spēlē pārspēj "Canucks"
Losandželosas "Kings" hokejists Adrians Kempe (nr. 39) uzbrukumā
Foto: Scanpix

Losandželosas "Kings" sezonas pirmajā pārbaudes spēlē pieveica Vankūveras "Canucks" ar 5:2. Spēle norisinājās Šanhajas "Mercedes-Benz" arēnā "China games" projekta ietvaros.

Gatavojoties jaunajai Nacionālās hokeja līgas sezonai, klubi ne tikai piedalās pārbaudes spēlēs, bet popularizē līgu citos kontinentos. Kolorado ‘’Avalanche’’ un Stenlija kausa fināliste Otavas ‘’Senators’’ 10. un 11. novembrī aizvadīs divas regulārā čempionāta spēles Stokholmas ‘’Globe’’ arēnā, kuras ietilpība ir 13’850 cilvēki, savukārt divas pirmssezonas spēles starp Vankūveras ‘’Canucks’’ un Losandželosas ‘’Kings’’ norisinās Ķīnā – Šanhajā un Pekinā.

Šodien komandas spēlēja Šanhajas ‘’Mercedes-Benz’’ arēnā, kurā var sanākt 18’000 skatītāju. Lai gan tribīnes nebija pilnas, skatītāju bija daudz, un viņu starpā arī vairāki tūristi. Šī bija jau otrā spēle starp šīm vienībām – naktī uz 17. septembri ‘’Canucks’’ papildlaikā pārspēja ‘’Kings’’ ar 4:3. Pirms šodienas cīņās Kanādas komanda aizvadīja vēl divus mačus, vienā no kuriem tika piedzīvots zaudējums ar 4:9 pret līgas debitanti Lasvegasas ‘’Knights’’, bet otrajā tika pārspēta Kalgari ‘’Flames’’ ar 5:3. ‘’Kings’’ līdz šīm vēl nav spēlējusi, un uz sezonas pirmo pārbaudes cīņu Losandželosas komandai bija jādodas uz tālo Ķīnu.

Lai gan spēles sākumā ‘’Canucks’’ nopelnīja vairākumu, ‘’Kings’’ to mierīgi izturēja un drīz jau viņiem bija skaitliskais pārsvars – Henriks Sedins bija spiests doties uz noraidīto soliņu. Karaļi realizēja vairākumu, to paveica zviedrs Adrians Kempe, kurš lielāko pagājušās sezonas daļu pavadīja ‘’Kings’’ farmklubā – 0:1. Drīz Losandželosas komanda atkal palika mazākumā, taču tas netraucēja ‘’Kings’’ dubultot pārsvaru – Taners Pirsons pārtvēra ripu pie zilās līnijas, aizskrēja pie pretinieku vārtiem un pārspēja Jakobu Markstrjomu – 0:2.

Kanādas komandas nedienas turpinājās – perioda beigās viņi atkal palika mazākumā, bet uzreiz pēc pārtraukuma trešā ripa ielidoja viņu vārtos – ‘’Kings’’ uzvarēja iemetienu uzbrukuma zonā, ripa tika ātri piespēlēta no vienas laukuma malas uz otro un aizsargs Aleks Martiness meta bez ripas apstādināšanas – 0:3. Pēc minūtes ‘’Canucks’’ vienus vārtus atspēlēja – 2011. gada 13. drafta numurs šveicietis Svens Bertši meta vārtsargam virs ķerājcimda - 1:3. Noraidījumiem bagāta spēle turpinājās, un vēl vārtus otrajā periodā guva Aleksandrs Burmistrovs. Tie gan netika ieskaitīti, jo krievu uzbrucējs meta jau pēc sirēnas.

Arī trešajā periodā komandas noraidījās, lai gan ne tik bieži. Noslēdzošās desmit minūtes pagāja ar ‘’Canucks’’ presingu, un Kanādas komandai izdevās samazināt deficītu līdz minimumam – Markuss Grandluns izlauzās caur labo malu un meta no iemetiena apļa, Džonatans Kviks viņa metienu atvairīja, bet somu aizsargs bija pirmais pie atlekušās ripas un ar otro mēģinājumu ieraidīja to vārtos – 2:3. Taču ‘’Kings’’ sagaidīja savu iespēju un izmantoja to – spēlējot četratā pret četriem Jefs Karters ar piespēli atrada Pirsonu, kurš otro reizi spēlē izmantoja izgājienu pret vārtsargu – 2:4. Pēdējā minūtē Trevors Ljuiss trāpīja pa vārtu pārliktni, bet drīz ‘’Kings’’ tomēr panāca savu - piekto ripu jau tukšos ‘’Canucks’’ vārtos iemeta Jefs Karters - 2:5.

Trīs punktus uzvarētāju rindās nopelnīja aizsargs Aleks Martiness. Otro spēli ‘’China games’’ ietvaros komandas aizvadīs sestdien, 23. septembrī plkst. 10:30 Pekinā.

Nacionālās hokeja līgas pirmssezonas spēle, 21. septembris

Canucks – Kings 2:5 (0:2; 1:1; 1:2)
Vārti: 7:06 Kempe (Mazins, Martiness, vair.) 0:1, 15:18 Pirsons (maz.) 0:2, 21:04 Martiness (Toffoli, Mazins) 0:3, 22:15 Bertši (Hatons, Burmistrovs) 1:3, 52:37 Granlunds (Del Zoto) 2:3, 56:57 Pirsons (Carters) 2:4, 59:09 Karters 2:5
Vārtsargi: Markstrjoms – Kviks

Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...

  -4 [+] [-]

, 2017-09-21 19:23, pirms 7 gadiem
Varēja jau pie viena viņus Kunluņ noģērēt kādā draudzības spēlē....

  +2 [+] [-]

, 2017-09-21 20:19, pirms 7 gadiem
Tīri laba atmosfēta tur bija. Video atkārtojumu kvalitāte no arēnas malām gan nebija ierastajā NHL līmenī.
Kā arī tas jaunais noteikums par sišanu pa rokām ir dramatisks. Paši NHL komentētāji pauda cerību, ka pēc mēneša regulārajā sezonā to noteikumu izņems.

P.s. Kas ir Carters? Nebija domāts Kārters?

     [+] [-]

, 2017-09-21 20:32, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Tīri laba atmosfēta tur bija. Video atkārtojumu kvalitāte no arēnas malām gan nebija ierastajā NHL līmenī.
Kā arī tas jaunais noteikums par sišanu pa rokām ir dramatisks. Paši NHL komentētāji pauda cerību, ka pēc mēneša regulārajā sezonā to noteikumu izņems.

P.s. Kas ir Carters? Nebija domāts Kārters?
Noraidījumi par vienu un to pašu traktējumu iespārda pārbaudes spēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-22 00:37, pirms 7 gadiem
"Kolorado ‘’Avalanche’’ un Stenlija kausa fināliste Otavas ‘’Senators’’ 10. un 11. novembrī aizvadīs divas regulārā čempionāta.."

Nopietni?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-22 07:12, pirms 7 gadiem
Markstrjoms... cik autoru tik variantu ar tiem uzvārdiem.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-22 08:21, pirms 7 gadiem
Karters, Carter, Markstrjoms, Bertši.... tas taču ir Kosķja Fjodrovs- pusanalfabēts, kurš paņemts par SC štata autoru.
par krievu kolchoza līgu tāds vēl varētu rakstīt, bet kad kolchoznieks- pusanalfabēts ielien NHL, Ziemeļamerikas un Rietumeiropas līgu lauciņos- tā notiek murgaini brīnumi.