Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Miris NHL vēsturē 20. rezultatīvākais spēlētājs Haverčaks

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Miris NHL vēsturē 20. rezultatīvākais spēlētājs Haverčaks
Deils Haverčaks vienā no NHL veterānu dueļiem. Foto: AFP/Scanpix

57 gadu vecumā aizsaulē devies leģendārais Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Deils Haverčaks. Viņam pagājušajā gadā tika diagnosticēts vēzis. Sākumā slimība tika pieveikta, bet pirms pāris nedēļām tika pavēstīts, ka tā atgriezusies.

Deils Haverčaks Nacionālajā hokeja līgā aizvadīja 16 sezonas, pārstāvot četras komandas - Vinipegas "Jets", Bufalo "Sabres", Sentluisas "Blues" un Filadelfijas "Flyers". Viņš aizvadīja 1188 spēles, kurās guva 518 vārtus un sakrāja 1409 punktus, kas dod 20. vietu līgas vēsturē. Haverčaks septiņās sezonās guva 40 un vairāk vārtus, ieskaitot 53 vārtus 1984./85. gada sezonā. Centra uzbrucējs piecas reizes piedalījās Zvaigžņu spēlē.

Ar pirmo numuru draftētais Haverčaks tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem spēlētājiem "Jets" vēsturē. Savā pirmajā NHL sezonā viņš ieguva Kaldera trofeju kā labākais debitants un 19 gadu vecumā kļuva par jaunāko spēlētāju līgas vēsturē, kurš sezonā sakrājis 100 punktus (vēlāk rekordu laboja Sidnijs Krosbijs). Savainojuma dēļ viņš karjeru beidza jau 34 gados. 2001. gadā Haverčaks tika uzņemts Slavas zālē.

Haverčaks atzīmējās arī Kanādas izlases sastāvā. Īpaši tiek atzīmēts "1987 Canada Cup" duelis pret PSRS un viņa uzvarētais iemetiens. 90 sekundes līdz beigām galvenais treneris Maiks Kīnens pie iemetiena savā zonā laukumā sūtīja trīs centrus - Veinu Grecki, Mario Lemjē un Haverčaku. Iemetiens tika uzticēts tieši Haverčakam, kurš uzvarēja cīņā par ripu, pie reizes uz ledus noguldot pat divus pretiniekus. Lemjē ievadīja pretuzbrukumu, kuru pats pabeidza ar precīzu metienu, un Kanādas izlase uzvarēja mačā ar 6:5, triumfējot arī sērijā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/winnipeg-jets-ic...