Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flyers" uzbrucējs Lindblums izveseļojies no vēža

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Flyers" uzbrucējs Lindblums izveseļojies no vēža
Oskars Lindblums. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubu Filadelfijas “Flyers” pārstāvošais zviedru uzbrucējs Oskars Lindblums atveseļojies no reta kaulu vēža paveida, kas viņam tika konstatēts pirms gada.

24 gadus vecais Oskars Lindblums pagājušās sezonas ievadā aizvadīja 30 spēles, izceļoties ar 11 vārtiem un 18 punktiem, kas viņam uz brīdi ļāva būt Filadelfijas “Flyers” rezultatīvākajam spēlētājam. Tomēr 2019. gada 10. decembrī zviedru hokejists uzzināja, ka viņam diagnosticēta Jūinga sarkoma - rets kaulu vēža paveids.

“Kas par gadu! Pirms 369 dienām uzzinājām, ka Oskaram ir vēzis. Šodien uzzinājām, ka viņa pārbaudēs viss ir kārtībā. Atkorķējam šampanieti,” par Lindbluma atveseļošanos Instagram pavēstījusi viņa draudzene Alma Lindkvista.

Sezonas turpinājumā spēlējot bez Lindbluma, “Flyers” ieņēma ceturto vietu Austrumu konferencē. Čempionātam atsākoties Toronto burbulī, Lindblums tika iekļauts “Flyers” 31 spēlētāja sastāvā. Viņš laukumā atgriezās 3. septembrī, Stenlija kausa otrās kārtas sestajā mačā pret Ņujorkas “Islanders”. Tā bija viņa pirmā spēle kopš 7. decembra.

Jūlijā “Flyers” izrādīja uzticību uzbrucējam un noslēdza trīs gadu līgumu deviņu miljonu dolāru vērtībā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/flyers-osk...