Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL nedēļas zvaigžņu godā Ovečkins un divi pārsteidzoši vārtsargi

Rolands Eliņš

NHL nedēļas zvaigžņu godā Ovečkins un divi pārsteidzoši vārtsargi
Aleksandrs Ovečkins
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas pārstāvji nosaukuši aizvadītās nedēļas trīs labākos spēlētājus. Aleksandrs Ovečkins jau kārtējo reizi karjerā ieguvis nedēļas pirmās zvaigznes titulu, bet otrās un trešās zvaigznes ir vārtsargi, kuri pirms šīs sezonas NHL pa abiem bija aizvadījuši tikai vienu spēli, proti, Martins Džounss no "Kings" un Kārters Hatons no "Predators".

Par nedēļas labāko hokejistu NHL atzīts „Capitals” uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kurš palīdzēja savai komandai gūt piecus no sešiem iespējamajiem punktiem. Ovečkins izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem trijās spēlēs, no kuriem veselus četrus viņš sarūpēja Tampabejas „Lightning”. Spēlē pret „Panthers” krievu uzbrucējs pie punktiem netika, savukārt sestdienas mačā pret „Flyers” viņš izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Ovečkins šobrīd arī ir NHL labākais vārtu guvējs (31 spēlē 27 vārti) un dala piekto vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Otrās nedēļas zvaigznes tituls piešķirts Losandželosas „Kings” vārtsargam Martinam Džounsam, kurš sagādāja komandai trīs uzvaras trijās spēlēs. Džounss ielaida tikai trīs vārtus un atvairīja 97,2% pretinieku metienu, kas ļāva „Kings” pakāpties uz otro vietu visā līgā.

23 gadus vecais Džounss aizvada savu pirmo sezonu NHL un „Kings” vārtos stājies tikai piecās spēlēs, tiesa, viņš kļuvis par pirmo vārtsargu NHL vēsturē, kurš spējis karjeras pirmajās piecās spēlēs ielaist mazāk nekā vidēji vienus vārtus spēlē un uzvarēt visos mačos.

„Predators” vārtsargs Kārters Hatons pagājušajā sezonā aizvadīja vienu spēli „Blackhawks” rindās, taču savu īsto debiju NHL piedzīvojis vien šajā rudenī, kad Nešvilas komandas vārtus aizstāvējis 15 spēlēs. Aizvadītajā nedēļā 30 gadus vecais Hatons atvairīja 96% pretinieku metienu un aizvadīja vienu no Centrālās divīzijas pastarītēm līdz trim uzvarām pēc kārtas. NHL noteikumu dēļ spēlētājs, kurš pārsniedzis 26 gadu vecumu, par rūkiju jeb debitantu gan netiek uzskatīts.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +1 [+] [-]

, 2013-12-16 20:13, pirms 11 gadiem
ko dod rezultativitāte,ja viņam sliktākais koeficients komandā -11!!!sanāk tā-iemetīs viņš 5 vārtus katrā spēlē,bet komanda tāpat zaudēs,jo pretinieki iemetīs 6 vārtus viņam esot laukumā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-12-16 20:26, pirms 11 gadiem
tie divi vartsargi ir labs piemeers Gudlevskim

  +4 [+] [-]

, 2013-12-16 20:31, pirms 11 gadiem
sandzuks rakstīja: ko dod rezultativitāte,ja viņam sliktākais koeficients komandā -11!!!sanāk tā-iemetīs viņš 5 vārtus katrā spēlē,bet komanda tāpat zaudēs,jo pretinieki iemetīs 6 vārtus viņam esot laukumā!!
Tomēr cik reizes viņš ir pēdējā laikā guvis uzvaras (vai OT) vārtus un izvilcis uzvaru. Un piedod manu Krosbij un citi - Ovim ir labākais one-timer pasaulē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-16 20:58, pirms 11 gadiem
sandzuks rakstīja: ko dod rezultativitāte,ja viņam sliktākais koeficients komandā -11!!!sanāk tā-iemetīs viņš 5 vārtus katrā spēlē,bet komanda tāpat zaudēs,jo pretinieki iemetīs 6 vārtus viņam esot laukumā!!
KO? pats ko sajēdz? paskaties cik golus iemet PP kad +/- koeficients netiek skaitīts? Ok, ir viņam -11, bet der atcerēties to, ka tas ir spēlējot vienādos sastāvos

     [+] [-]

, 2013-12-16 21:06, pirms 11 gadiem
Hatonam ir baigais hatons, kurā notiek pritons !!!

     [+] [-]

, 2013-12-16 21:41, pirms 11 gadiem
Skatos, Aitam tomēr pirmā šaiba ir atņemta....

Džonss ir kārtējais jaunais CAN vārtsargs, kas samērā pārliecinoši ienāk līgā. Jautājums, kāds viņš būs pēc dažiem mēnešiem vai nākamgad.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-16 22:00, pirms 11 gadiem
Jābiebilst, ka abas uzvarētās spēles CAPS bija zaudētājos vēl minūti pirms spēles beigām un abās Ovijs gāja laukumā kā 6. spēlētājs, nomainot vārtsargu, un gūstot vārtus ievilka savu komandu overtaimā. NHL.com komentāru sadaļā jau ieguvis jaunu iesauku - Captain Clutch
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-16 22:54, pirms 11 gadiem
druupis87 rakstīja: Tomēr cik reizes viņš ir pēdējā laikā guvis uzvaras (vai OT) vārtus un izvilcis uzvaru. Un piedod manu Krosbij un citi - Ovim ir labākais one-timer pasaulē
Labākais ir Stemkosam.

     [+] [-]

, 2013-12-17 02:03, pirms 11 gadiem
sandzuks rakstīja: ko dod rezultativitāte,ja viņam sliktākais koeficients komandā -11!!!sanāk tā-iemetīs viņš 5 vārtus katrā spēlē,bet komanda tāpat zaudēs,jo pretinieki iemetīs 6 vārtus viņam esot laukumā!!
Vispirms gribeejaas pateikt - ja tik vienkaarshi uz visu skataas, tas par intelektu dizhi neliecina. Pat ja punktu, vaartu guveejam ir negatiivs koefs... vinsh komandaa pilda funkciju - nu bez vinja uzbrukums bütu mazäk biistams, labaakie pretinieku aizsargi vareetu uz citiem koncentreeties un gruutaak buutu pasha komandas biedriem. Gribu teikt - arii parastaakajam punktu guveejam ir arii cits iespaids uz speeli kaa tikai statistikas raadiitaaji(bet tas katram cilveekam ar aptuveni videeju intelekta liimeni taapat buutu skaidrs)

Tai pat laikaa - skatoties taas paaris speeles, kuras shogad esmu redzeejis ar capitals piedaliishanos - nu... taupaas vinsh baigi speeleejot aizsardziibaa...

  -1 [+] [-]

, 2013-12-17 08:53, pirms 11 gadiem
kino rakstīja: Labākais ir Stemkosam.
one timer varbūt, bet labākais plaukstas metiens noteikti ir Ovi. Pie metiena ir jāpieskaita arī tas, kā tas tiek izkārtots un tur Ovi ir vnk ārpuskonkurences. Neviens neprot izkārtot sev metienu tik viegli ienākot zonā.

  -1 [+] [-]

, 2013-12-17 09:07, pirms 11 gadiem
Vārtsargiem būtu jāaizliedz saņemt nedēļas/mēneša labākā spēlētāja/debitanta balvas un citus individuālos apbalvojumus.

Tiešām tā nav acīmredzema ievirze, ka 70% no vārtsargu statistikas sarūpē aizsardzības sistēma, kādā viņi spēlē? Labs piemērs ir tā pati LAK. Pagāšgad Skrivens bija Leafs sistēmas AHL vārtsargs, ne pats labākais, ne pats sliktākais pamatvārtsargs AHL. Šogad Kings aizsardzības sistēmā ir kļuvis par bez maz vai statistiski labāko vārtsargu visā līgā.

Varētu turpināt par Jums visiem jau zināmajiem Bobrovskiem un Brizgaloviem, un citiem vārtsargiem, kuri nomainot savu "līguma kaldinātājas" komandu pret Flyers, Captials vai tml. Un kļūst par galīgiem caurumiem.

Es domāju, ka Deivs Tipets šajos, un visos pārējos savas dzīves Ziemassvētkos saņems kartiņu no Brizgalova.