Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Predators" pēc Rinnes karjeras beigām paraksta 20 miljonu līgumu ar Sarosu

Agris Suveizda

"Predators" pēc Rinnes karjeras beigām paraksta 20 miljonu līgumu ar Sarosu
Jūse Saross. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" un somu vārtsargs Jūse Saross panākuši vienošanos par jauno līgumu, tādējādi izvairoties no drīzumā paredzētās arbitrāžas, atklājis Kanādas medijs TSN.

Iepriekšējos trijos gados Jūse Saross saņēma 4,5 miljonus ASV dolāru jeb vidēji pusotru miljonu sezonā, bet jaunais līgums tiks parakstīts uz četriem gadiem par 20 miljoniem dolāru jeb vidēji pieciem miljoniem sezonā. Tikpat liela vidējā alga bija arī Sarosa tautietim Pekam Rinnem, kurš divās sezonās saņēma desmit miljonus, bet šovasar 38 gadu vecumā nolēma beigt spilgto karjeru.

26 gadus vecais Saross aizvadītajā sezonā bija komandas pirmais numurs un piedalījās 36 spēlēs, atvairot 92,7% metienu un ielaižot vidēji 2,28 ripas, bet Stenlija kausa pirmajā kārtā pret Karolīnas "Hurricanes" (2-4) viņam sešās spēlēs 92,1% atvairītu metienu un vidēji ielaistas 2,78 ripas. Rinne savā pēdējā regulārajā sezonā aizvadīja 24 spēles, atvairot 90,7% metienu un ielaižot vidēji 2,84 ripas.

Tikmēr bijušais "Predators" uzbrucējs Kevins Fiala grasās parakstīt jaunu līgumu ar Minesotas "Wild", vienojoties uz vienu sezonu par 5,1 miljonu ASV dolāru un tādējādi arī izvairoties no arbitrāžas. 25 gadus vecais šveicietis aizvadītajā sezonā 50 spēlēs sakrāja 40 (20+20) punktus, būdams otrais rezultatīvākais komandā aiz Kirila Kaprizova (27+24), 43 soda minūtes un negatīvu lietderību -2, bet Stenlija kausā septiņās spēlēs tika pie diviem (1+1) punktiem un negatīvas lietderības -6. "Predators" 2014. gadā Fialu draftēja ar 11. numuru.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nashville-predat...
https://www.tsn.ca/minnesota-wild-r...