Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kapteiņa un rekordista atgriešanās: Iginla kļūst par "Flames" ģenerālmenedžera padomnieku

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kapteiņa un rekordista atgriešanās: Iginla kļūst par "Flames" ģenerālmenedžera padomnieku
Džeroms Iginla. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kalgari "Flames" jaunais ģenerālmenedžeris Kreigs Konrojs pavēstījis, ka par viņa īpašo padomnieku kļuvis bijušais maiņas biedrs Džeroms Iginla.

Slavas zālē iekļautais Džeroms Iginla ir Kalgari "Flames" rekordists gūtajos vārtos (525) un punktos (1095), aizvadītajās spēlēs (1219) un vēl virknē statistikas rādītāju. Laika posmā no 2003. līdz 2013. gadam uzbrucējs bija komandas kapteinis, bet turpinājumā pameta Kalgari, lai medītu Stenlija kausu.

Divkārtējais olimpiskais čempions pēc karjeras beigām NHL komandās nav strādājis, bet tagad pieņēmis Kreiga Konroja piedāvājumu. Konrojs maija beigās kļuva par "Flames" ģenerālmenedžeri. Viņš un Iginla deviņas sezonas spēlēja kopā Kalgari, daļu no laika pavadot vienā maiņā.

"Kad vēl spēlējām kopā, runājām par to, ka reiz būsim komandas biedri arī NHL ofisā. Tā diena beidzot ir pienākusi. Džeroms piedāvā radošu pieeju un gudru hokeja prātu, kas palīdzēs mūsu mērķim – izcīnīt Stenlija kausu," teica Konrojs. "Mūsu attiecības sniedzas 20 gadus senā pagātnē. Esam bijuši pretinieki, komandas biedri un draugi. Mūsu uzskati sakrīt."

Iginla vada hokeja akadēmiju Kelovnā, 150 tūkstošu pilsētā starp Kalgari un Vankūveru. Gaidāmajā sezonā viņš turpinās savus pienākumus, tāpēc kopā ar "Flames" būs limitētu laiku, bet no 2024./25. gada sezonas viņš jaunajai lomai veltīs visu laiku.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/flames/news/fla...