Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Coyotes" pēdējā sezona Arizonā?

Juris Miņins
Juris Miņins

"Coyotes" pēdējā sezona Arizonā?
Fīniksas "Coyotes"
Foto: AFP

Kā vēsta Ziemeļamerikas mediji, tad, iespējams, Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Fīniksas "Coyotes" Arizonā paliks vairs tikai vienu sezonu, bet pēc tās pārcelsies uz Hamiltonu.

Kā paziņoja pašreizējais Fīniksas "Coyotes" īpašnieks Džerijs Mojess, tad klubs pašlaik ir bankrotējis un jau tuvākajā laikā tiks uzsākta bankrota procedūra. "Situācija ar komandu ir vienkārši briesmīga. Pat ja komanda pēkšņi sāktu uzvarēt, tā vienalga strādātu ar zaudējumiem. Pašlaik ir jādomā kā iziet no šīs situācijas. Man ir dažādas saistības ar kreditoriem, tāpēc ir jāmeklē risinājumi kuri apmierinātu abas puses."

Kā zināms, tad pašlaik vienīgais pretendents uz komandas pirkšanu ir kanādiešu miljardieris Džims Balsilli, kurš jau labu laiku mēģina iegādāties kādu NHL komandu, taču līdz šim ar veiksmi viņa pūliņi nav vainagojušies. Šoreiz gan, izskatās viss varētu būt citādāk. "Mistera Balsilli piedāvājums ir vienīgais, kurš paredz konkrētus situācijas risinājumus, tie tiks rūpīgi izskatīti", sacīja Moijess.

Pats Balsilli, lai Hamiltona iegūtu NHL komandu, ir gatavs iet uz kompromisu un vēl vienu sezonu ļaut "koijotiem" aizvadīt Arizonā: "Mēs esam gatavi maksāt pilnu kluba vērtību, tāpat mēs esam gatavi atstāt komandu Fīniksā, lai kompensētu daļu no zaudējumiem, taču pēc nākamās sezonas gan vienība pārcelsies uz Kanādu, Hamiltonu."

Izmantotie resursi:
azcentral.com

 +11 [+] [-]

, 2009-05-16 17:11, pirms 15 gadiem
Hamiltonas "Coyotes" neskan tik labi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2009-05-16 17:13, pirms 15 gadiem
anjo rakstīja: Hamiltonas "Coyotes" neskan tik labi
Nav jau obligāti "Coyotes" jāpaliek. Iepriekš tie paši "Coyotes" (pirms nonākšanas Fīniksā) bija Vinipegas "Jets"... .
Slēpts komentārs: Karsuma brālēns

  +7 [+] [-]

, 2009-05-16 17:21, pirms 15 gadiem
Es jau domāju, ka esportā nekad neieliks Betmens jau ir pateicis, ka NHL pilsētas nepamet, bet Balsili ir gatavs tiesāties. Manuprāt pie tā arī viņi palika, vai ne tā?

Vai arī šī ir pavisam svaiga ziņa un Balsili ir panācis vienošanos piedāvājot atstāt Fīniksai kojotus vēl gadu?

Ka tik nesanāk kā pagāšreiz, kad Džims "nopirka" Nešvillas "Plēsoņas" un jau paspēja izpārdot sezonas abonomentus Hamiltonā

Bet vēlvienam klubam Kanādā ir jābūt! Jau vairākas reizes esmu rakstīijis par to, cik bezjēdzīga man liekas, ASV Dienvidu klubu turēšana pie dzīvības par spīti tukšajām sēdvietām, kamēr kanādieši pat brauc uz Bufalo, lai tikai redzētu kādu spēli.

Bet ir skaidrs kāpēc Betmens tik ilgi "kodās" ar Balsilli, Kojotu pārdošana un pārvietošana tagad var dot zaļo gaismu citu klubu (Predators, Tampa, Florida, NYI u.c.) īpašniekiem rīkoties tāpat, atrunājoties ar bankrotu. Piemēram pirms lokauta situācija Pitsburgā un Vašingtonā bija tādi pati kā Fīniksā, bet pārcelties nevienam neļāva.

  +4 [+] [-]

, 2009-05-16 17:22, pirms 15 gadiem
Ja nemaldos, Harijs Vītoliņš paguva uzspēlēt "Jets".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-05-16 17:31, pirms 15 gadiem
Loģiski ka vēl Kanādā vajag vēl vismaz 2 NHL komandas. Atlanta, Fīniksa, Tampa, Nešvila - pie velna kuram tur ir vajadzīgs hokejs? Ontario toč 1 komandu vajag un Hamiltona būtu ok vieta AHL klubs jau tur ir. Vēl NHL varētu atgriezties Kvebekā vai Vinipegā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-05-16 17:39, pirms 15 gadiem
Vēl interesanti ir tas, ka kojoti, pārceļoties uz Kanādu, spēlēs citā divīzijā, jo NHL komandas ir sadalītas pēc ģeogrāfiskā principa. Tātad būs pārkārtošanās - Kojoti pārcelsies uz Austrumu konferenci (ja nemaldos Hamiltona atrodas Ontario, tātad Austrumos), bet kāda Austrumu komanda - uz Rietumiem?
Slēpts komentārs: royzz33

  +1 [+] [-]

, 2009-05-16 18:02, pirms 15 gadiem
Tātad par šo tēmu gadījās palasīt ... lūk kāda ir situācijā šobrīd uz Kanādu šo komandu pārcelt ir grūti, jo Kanādiešu miljardieris grib šo komandu pārcelt uz Ontārio reģionu tikai Ontario reģionā nav neviena NHL prasībām atbilstoša halle, tātad būtu jāceļ jauna. Vēl kā varianti ir tikuši piesaukta Kanzassitija kur ir laba halle bet neviena lielā komanda šiem laikam vispār tikai NFL ir. Minimāla interese ir no Vinipegas jo Vinipegas vecais šķūnis laikam knapi knapi atbilst NHL prasībām taču tur nav naudas un Kanādiešu miljardieris arī īsti uz turieni pārcelties negrib, jo Ontario mīl hokeju un tur varētu arī 25 tūkstošus uz katru spēli savākt.

Ir arī tādas baumas ka Betmens grib lai komanda tomēr paliktu Amerikā it kā tiek runāts ar Sanantonio un vēl pāris pilsētām kur ir baskets ir halles bet nav hokeja.... nu tā ir tā info kas cirkulē forumos...

  +1 [+] [-]

, 2009-05-16 18:06, pirms 15 gadiem
Cut_Throat rakstīja: tu aizskari mani kā Atlantas un Nešvilas fanu
ha ha, bet tā ir realitāte, pasties cik tur skatītāji nāk, da tur pa 50 baksi var zajebis vietu dabūt, citreiz spēļu komplektu sviež pakaļ par 30 dolāriem + hotodgu, tāpāt neviens neiet. A pasties kas notiek piemēŗam Toronto. Vecīt es tur biļeti uz Leafs spēli pirku par 200 baksiem. Kanāda vienkārši jūk prātā dēļ hokeja, neatkarīgi tā ir Vankūvera, Kalgari vai Montreāla. Toronto area vispār ir slimi, pozitīvā nozīmē ar hokeju. The Leafs spēlē vienkāŗsi draņķīgi, bet biļešu cenas pieaug un cilvēki tā pat vienmēr aizpilda ACC.Tur pat 3 klubi varētu būt. Toronto ir nedaudz pāri 2 miljoni iedzīvotāju( pašā pilsētā es domāju), tālāk tur pat blakus Mississauga ar 700 000 ar junioru komandu iekš OHL, Hamiltona ir nedaudz tālāk ap 45 km no Mississauga, tur ir ap 300 000 iedzīvotāju un AHL klubs, tur cilvēki ir izsalkuši pēc NHL hokeja. tad jau labāk lai ir Kanādā nekā kaut kāda Tampā. Da viņiem tur jau pietiek ar beisbolu, nah viniem tāds sporta veids Floridas štatā kā hokejs.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-16 18:07, pirms 15 gadiem
Ontario rakstīja: Loģiski ka vēl Kanādā vajag vēl vismaz 2 NHL komandas. Atlanta, Fīniksa, Tampa, Nešvila - pie velna kuram tur ir vajadzīgs hokejs? Ontario toč 1 komandu vajag un Hamiltona būtu ok vieta AHL klubs jau tur ir. Vēl NHL varētu atgriezties Kvebekā vai Vinipegā.
Pilnīgi piekrītu un domāju, ka ļoti iespējams pēc nākamās sezonas nobankrotēs kāda no tevis nosauktajām...

Un šīs komandas nevar salīdzināt ar to situāciju kāda bija ar Pingvīniem un Capitals tur tomēr ir daudz garāka vēsture tiem klubiem, stipri vairāk līdzjutēju pilnākas arēnas... šīs komandas tā isti nav savās pilsētās iedzīvojušās un nebūtu daudz tādu, kas īpaši raudātu ja to vairāk nebūtu.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-16 18:09, pirms 15 gadiem
Ontario rakstīja: ha ha, bet tā ir realitāte, pasties cik tur skatītāji nāk, da tur pa 50 baksi var zajebis vietu dabūt, citreiz spēļu komplektu sviež pakaļ par 30 dolāriem + hotodgu, tāpāt neviens neiet. A pasties kas notiek piemēŗam Toronto. Vecīt es tur biļeti uz Leafs spēli pirku par 200 baksiem. Kanāda vienkārši jūk prātā dēļ hokeja, neatkarīgi tā ir Vankūvera, Kalgari vai Montreāla. Toronto area vispār ir slimi, pozitīvā nozīmē ar hokeju. The Leafs spēlē vienkāŗsi draņķīgi, bet biļešu cenas pieaug un cilvēki tā pat vienmēr aizpilda ACC.Tur pat 3 klubi varētu būt. Toronto ir nedaudz pāri 2 miljoni iedzīvotāju( pašā pilsētā es domāju), tālāk tur pat blakus Mississauga ar 700 000 ar junioru komandu iekš OHL, Hamiltona ir nedaudz tālāk ap 45 km no Mississauga, tur ir ap 300 000 iedzīvotāju un AHL klubs, tur cilvēki ir izsalkuši pēc NHL hokeja. tad jau labāk lai ir Kanādā nekā kaut kāda Tampā. Da viņiem tur jau pietiek ar beisbolu, nah viniem tāds sporta veids Floridas štatā kā hokejs.
Aha atceros kad Karsumu aizmainīja uz Tampu kā reiz bija akcija 30 dolāri biļete (pie tam tīri sakarīga) + vieta stāvvietā+kas tur vēl

  +1 [+] [-]

, 2009-05-16 18:09, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Tātad par šo tēmu gadījās palasīt ... lūk kāda ir situācijā šobrīd uz Kanādu šo komandu pārcelt ir grūti, jo Kanādiešu miljardieris grib šo komandu pārcelt uz Ontārio reģionu tikai Ontario reģionā nav neviena NHL prasībām atbilstoša halle, tātad būtu jāceļ jauna. Vēl kā varianti ir tikuši piesaukta Kanzassitija kur ir laba halle bet neviena lielā komanda šiem laikam vispār tikai NFL ir. Minimāla interese ir no Vinipegas jo Vinipegas vecais šķūnis laikam knapi knapi atbilst NHL prasībām taču tur nav naudas un Kanādiešu miljardieris arī īsti uz turieni pārcelties negrib, jo Ontario mīl hokeju un tur varētu arī 25 tūkstošus uz katru spēli savākt.

Ir arī tādas baumas ka Betmens grib lai komanda tomēr paliktu Amerikā it kā tiek runāts ar Sanantonio un vēl pāris pilsētām kur ir baskets ir halles bet nav hokeja.... nu tā ir tā info kas cirkulē forumos...
Nesen skatījos interviju ar Balsilli. Viņam jautāja, vai viņš būtu gatavs pirkt NHL klubu, pie nosacījuma, ka tas paliks ASV. Džims atbilildēja, ka būt gatavs, bet vietai būtu jābūt tādai, kas viņu piesaista personīgi un, ka visiem jau esot skaidrs, ka peļņa ir tikai otrajā plānā, pirmajā esot mīlestība pret hokeju.

Pats Balsilli diez vai ir ieinteresēts pārcelt komandu uz Sanantonio, šaubos vai tā pilsēta viņu "piesaistītu personīgi". Un ja jau peļņa ir tikai otršķirīga, tad arī par halles celtniecību, gan jau viņš ir padomājis. Ticamākais variants tomēr ir Hamiltona. Pie kam tur tiešām varēs savākt 25 štukas uz katru spēli, pie kam par daudz reiz dārgākām biļetēm nekā Arizonā.

     [+] [-]

, 2009-05-16 18:16, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Aha atceros kad Karsumu aizmainīja uz Tampu kā reiz bija akcija 30 dolāri biļete (pie tam tīri sakarīga) + vieta stāvvietā+kas tur vēl
Tādas komandas kā Tampa tā dara katru gadu pēc Transfēru logu aizvēršanas, jo tad viņi ir pakāsuši pēdējās izredzes tikt play off un parasti pārdevuši kādu skatītāju mīluli.

Situācija Toronto protams, ir pilnīgi pretēja. Tur treneris var jau sezonas sākumā pateikt, ka komanda play off netiks un nemazam nevajagot, jo : "Mūsu komandai play off ir tāpat kā rotaslietas neglītam cilvēkam - pilnīgi bezjēdzīgi". Bet cilvēki tāpat nāk un skatās par ārprāta naudu.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-16 18:19, pirms 15 gadiem
Nu NHL prasības ir vismaz 17-18 tūkstošu halle tādu Ontario reģionā nav es tagad īsti neatceros, ko tas kanādietis piedāvāja kā pagaidu risinājumu, bet betmens cik sapratu vispār negrib pat dzirdēt par Kanādu.

Nu tur pāris apskatnieki runāja, ka Betmens iespējams varētu piekrist uz kompromisu mainam pilsētu tikai Amerikas robežās un tad kā 2 kandidāti kam ir atbilstošas nenoslogotas halles tika sauktas Kanzassitija kur savulaik hokejs ir bijis diez gan populārs kad Blades cīnījās par Ternera kausu ar Irbi un Ozoliņu un Sanantonio kurai laikam bija supermoderna halle, bet nekāds noslogojums

  +1 [+] [-]

, 2009-05-16 18:20, pirms 15 gadiem
quick rakstīja: Tādas komandas kā Tampa tā dara katru gadu pēc Transfēru logu aizvēršanas, jo tad viņi ir pakāsuši pēdējās izredzes tikt play off un parasti pārdevuši kādu skatītāju mīluli.

Situācija Toronto protams, ir pilnīgi pretēja. Tur treneris var jau sezonas sākumā pateikt, ka komanda play off netiks un nemazam nevajagot, jo : "Mūsu komandai play off ir tāpat kā rotaslietas neglītam cilvēkam - pilnīgi bezjēdzīgi". Bet cilvēki tāpat nāk un skatās par ārprāta naudu.
Nu labi bet ne jau pa 30 dolāriem samērā sakarīgas vietas, jā ir redzēts pa 50 bet nu kad es tos 30 ieraudzīju tad apsēdos...

     [+] [-]

, 2009-05-16 18:27, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Nu labi bet ne jau pa 30 dolāriem samērā sakarīgas vietas, jā ir redzēts pa 50 bet nu kad es tos 30 ieraudzīju tad apsēdos...
Nu šogad protams varēja būt mazliet lētākas kā citus gadus, jo ap to laiku Krīze jau gāja vaļā pilnā spēkā. Cik zinu Leafs fani arī ir vairākas reizes sēdušies un cēlušies skatoties uz Tampas un Floridas cenām. Tāpat kā mēs skatoties uz Habarovskas biļešu cenām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-16 19:26, pirms 15 gadiem
Kādā sakarā San Antonio? Lai baudītu tukšas halles atmosfēru? Betmens, laikam, nav bijis nevienā Kanādas hokeja hallē un nezin kāda tur ir atmosfēra... Kvebekai varētu noderēt komanda, vai arī kādai pilsētai, kas ir pie Toronto, bet klubs nebūtu piesaistīts pie MLSE. Ja parādītos konkurence, tad varbūt pat MLSE padomātu par Kļavas Lapām nevis tikai par naudu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-05-16 19:58, pirms 15 gadiem
kur vispar kanda atrodas ta hamiltona? nebiju tadu dzirdejis

ar tadu vartsargu ka bryzgalovs vinjiem par uzvaram gruti sapnjot

     [+] [-]

, 2009-05-16 20:31, pirms 15 gadiem
Namejs latgaļu karotājs rakstīja: kur vispar kanda atrodas ta hamiltona? nebiju tadu dzirdejis

ar tadu vartsargu ka bryzgalovs vinjiem par uzvaram gruti sapnjot
Hamiltonā, savā laikā, arī Raitis Ivanāns spēlēja. Tur ir AHL komanda, Monreālas "Canadiens" fārms.

Un Brizgalovs ir neslikts vārtsargs, nevajag pēc viena turnīra spriest par spēlētāju.
Savā laikā praktiski izkonkurēja no Anaheimas vārtiem Žigēru, visas NHL (uz arī Ziemeļamerikas kopumā) karjeras laikā nevienu sezonu atvairīto metienu procents nav bijis zem 90%.
Kopumā NHL karjerā 91.2% atvairīto metienu un 2.64 vārti.

Irbem, starp citu, šie rādītāji ir 89.9 un 2.83 attiecīgi... .
';

  +2 [+] [-]

, 2009-05-16 20:53, pirms 15 gadiem
Es ar būtu par Vinipegu. Kādreiz pat bija mājaslapa, kas bija veltīta NHL kluba atgriešanai, bet kaut kā pēdējā laikā neko nedzird.
Bet vispār NHL kādreiz ir bijis klubs Hamilton "Tigers" (ap 1921. gadu).

     [+] [-]

, 2009-05-16 20:56, pirms 15 gadiem
kārtējie ''Lakers'' varēs būt
lielajos ezeros tāds nosaukums derētu

     [+] [-]

, 2009-05-16 22:08, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Hamiltonā, savā laikā, arī Raitis Ivanāns spēlēja. Tur ir AHL komanda, Monreālas "Canadiens" fārms.

Un Brizgalovs ir neslikts vārtsargs, nevajag pēc viena turnīra spriest par spēlētāju.
Savā laikā praktiski izkonkurēja no Anaheimas vārtiem Žigēru, visas NHL (uz arī Ziemeļamerikas kopumā) karjeras laikā nevienu sezonu atvairīto metienu procents nav bijis zem 90%.
Kopumā NHL karjerā 91.2% atvairīto metienu un 2.64 vārti.

Irbem, starp citu, šie rādītāji ir 89.9 un 2.83 attiecīgi... .
Nu tu salīdzināji, Irbe tomēr spēlēja jau mazliet citā laikā. Šie skaitļi, ņemot vērā, ka viens vārtsargs ir spēlējis tikai pirms lokauta, bet otrs galvenokārt pie šprices ticis "jaunajā" NHL ir gandrīz viens pret vienu.

     [+] [-]

, 2009-05-17 11:10, pirms 15 gadiem
Neredzu neko sliktu, ka NHL klubi atgriežas Kanadā! Domāju tas ir tikai labāk, jo tomēr nevar salīdzināt kas pēc nozimes ir hokejs Kanadā un kas ASV..... Kanādā hoķis ir Nr. 1 kamēr ASV tik labi, ja 4-5 vietā..... tāpat, domāju, nevar salidzināt hoķa fanošanas kultūru Kanādā un ASV (teiksim Arizonā, Nesvilā vai saucamajā sunbelt zonā) tapēc, manuprāt, ir loģiski, ka NHL hoķis atgriežas Kanādā.... domāju tādai Hamiltonai nebūs problēmu savākt pilnu halli, kad koijoti uz turieni pārcelsies....

     [+] [-]

, 2009-05-17 19:33, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Neredzu neko sliktu, ka NHL klubi atgriežas Kanadā! Domāju tas ir tikai labāk, jo tomēr nevar salīdzināt kas pēc nozimes ir hokejs Kanadā un kas ASV..... Kanādā hoķis ir Nr. 1 kamēr ASV tik labi, ja 4-5 vietā..... tāpat, domāju, nevar salidzināt hoķa fanošanas kultūru Kanādā un ASV (teiksim Arizonā, Nesvilā vai saucamajā sunbelt zonā) tapēc, manuprāt, ir loģiski, ka NHL hoķis atgriežas Kanādā.... domāju tādai Hamiltonai nebūs problēmu savākt pilnu halli, kad koijoti uz turieni pārcelsies....
Nu nevar salīdzināt kādas 4-5 pēdējās ASV komandas ar pārējām labi Anaheimā un Sanhosē hokejs kaut kā iejutās, tāpat ir vesela virkne ASV pilsētu kur hokeju ļoti mīl bet nu Atlanta, Tampa, Nešvila, Finiksa tomēr ir pilnīgs pazors...

     [+] [-]

, 2009-05-18 10:56, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Nu nevar salīdzināt kādas 4-5 pēdējās ASV komandas ar pārējām labi Anaheimā un Sanhosē hokejs kaut kā iejutās, tāpat ir vesela virkne ASV pilsētu kur hokeju ļoti mīl bet nu Atlanta, Tampa, Nešvila, Finiksa tomēr ir pilnīgs pazors...
Es jau par tām Tevis nosauktajām arī runāju.... Porams Detroita, Buffalo (praktiski jau tik pat kā Kanāda) vai piem. Minnesota ir pilnīgi cita runa! Tur hokeju mīl!

     [+] [-]

, 2009-05-18 21:12, pirms 15 gadiem
ASK/OGRE НАБИРАЕТ НА КОНКУРСНОЙ ОСНОВЕ ЮНОШЕЙ 1990-1991 ГОДА РОЖДЕНИЯ
В 1 КОМАНДУ
ДЛЯ УЧ-СТИЯ В ЧЕМПИОНАТЕ U-20 и ВЫСШЕЙ ЛИГЕ
СПРАВКИ ПО ТЕЛ.29822220
';