Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" atspēlējas no 0:3 un uzvar otrajā pagarinājumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blackhawks" atspēlējas no 0:3 un uzvar otrajā pagarinājumā
Skots Dārlings kļuva par Čikāgas "Blackhawks" glābēju
Foto: AP/Scanpix

Neskatoties uz nonākšanu iedzinējos ar trīs vārtu deficītu pirmajā trešdaļā, Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izslēgšanas spēles ar uzvaru otrajā pagarinājumā sāka 2010. un 2013. gada čempione Čikāgas "Blackhawks", kas izbraukumā, pateicoties Dankana Kīta šāvienam no zilās līnijas, ar 4:3 pieveica Nešvilas "Predators".

Nacionālās hokeja līgas klubs Nešvilas "Predators" izslēgšanas spēļu apritē pēc divu gadu pārtraukuma atgriezās ar fantastisku pirmo trešdaļu, kurā izdevās gūt trīs vārtus. Rezultātu pretuzbrukumā ar perfektu metienu tuvajā stūrī atklāja Kolins Vilsons, bet pārsvaru dubultoja Viktors Stālbergs, kurš izmantoja Čikāgas "Blackhawks" vārtsarga Korija Kroforda paviršību. 3:0 27 sekundes pirms trešdaļas beigām vairākumā nodrošināja Vilsons, otros vārtus gūstot no vārtu priekšas.

Protams, Čikāgas "Blackhawks" nepadevās, par mērķtiecību tiekot atalgota jau nākamo 20 minūšu laikā - rezultāts kļuva neizšķirts. Vispirms uzbrukumam pieslēdzās aizsargs Niklass Hjalmarsons, bet 29. un 34. minūtē vairākumu ar metieniem no tuvas distances realizēja Patriks Šārps un komandas kapteinis Džonatans Teivss, abiem izmantojot pirmo maču pēc savainojuma izārstēšanas aizvadījušā Patrika Keina piespēles.

Taču par galveno varoni kļuva Skots Dārlings, kurš pēc pirmās trešdaļas Čikāgas "Blackhawks" vārtos nomainīja neveiksmīgo Krofordu, vairākas reizes glābjot komandu un kopumā tiekot galā ar visiem 42 sāncenšu metieniem. Un veiksme otrajā pagarinājumā jeb 88. minūtē uzsmaidīja viesiem, jo laukuma saimnieku vārtsargs Peka Rinne neredzēja aizsarga Dankana Kīta metienu no zilās līnijas - 4:3 dramatiskā mačā.

Četrus vārtus izbraukumā iemeta arī Ņujorkas "Islanders", kas ņēma virsroku pirmajā duelī pret Vašingtonas "Capitals" - 4:1. Septītajā minūtē ar metienu no labā iemetiena apļa tuvajā stūrī izcēlās Broks Nelsons, kurš otros vārtus guva priekšpēdējā minūtē ar raidījumu tukšā sāncenšu cietoksnī no aizsardzības zonas.

Dramatiski notikumi risinājās arī Monreālā, kur "Canadiens" ar 4:3 apspēlēja Otavas "Senators", lai gan pirmajā trešdaļā ielaida kuriozus vārtus - pieredzējušais aizsargs Andrejs Markovs apjuka vārtu priekšā un ieslidināja ripu starp komandas biedra Kerija Praisa kājsargiem. Otrajā trešdaļā guvuši divus vārtus 15 sekunžu laikā, laukuma saimnieki saņēma nākamo treicienu - par sitienu pretiniekam ar nūju noraidījumu līdz mača beigām saņēma aizsardzības balsts P. K. Subans.

Otavas "Senators" tūdaļ izmantoja viena spēlētāja pārsvaru un panāca neizšķirtu, taču Monreālas "Canadiens" izcēlās mazākumā un atgriezās vadībā. Piektos vārtus 5:43 minūšu laikā guva Mika Zibanejads, kurš bija pirmais pie atlēkušās ripas un panāca 3:3, bet panākumu Monreālas "Canadiens" nodrošināja no Bufalo "Sabres" iegūtais Braiens Flins, kurš otrās trešdaļas noslēgumā izlauzās no aizvārtes, izdarīja netraucētu metienu no pāris metriem un trāpīja tālajā stūrī.

NHL izslēgšanas spēles, 16. aprīlis

SērijaRez.
Monreālas "Canadiens" - Otavas "Senators"4:3
Vašingtonas "Capitals" - Ņujorkas "Islanders"1:4
Nešvilas "Predators" - Čikāgas "Blackhawks"3:4 2P
Vankūveras "Canucks" - Kalgari "Flames"1:2

Spēļu kalendārs 17. aprīlim

LaiksSērija
2:00Ņujorkas "Rangers" - Pitsburgas "Penguins"
2:30Tampabejas "Lightning" - Detroitas "Red Wings"
4:30Sentluisas "Blues" - Minesotas "Wild"
5:30Anaheimas "Ducks" - Vinipegas "Jets"

Andrejs Markovs iemet savos vārtos

Dankans Kīts nodrošina Čikāgas "Blackhawks" panākumu otrajā pagarinājumā

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-16 07:40, pirms 9 gadiem
Canucks spēle galīgi dulla. OT būtu bijis godīgāk. Gan Hillers, gan Lack lieliski nospēlēja.

     [+] [-]

, 2015-04-16 07:42, pirms 9 gadiem
Skatījos +/- visas spēles. WSH vispār bez emocijām, Great 8 tikai riņķus met uz laukuma. Calgary nebeidz pārsteigt. Mazie puikas norm ņem priekšā Nucks Veterānus. Par Ķēniņu runājot, meh.. Nav, ko daudz teikt. Nebija tā labākā spēle pavisam noteikti.

     [+] [-]

, 2015-04-16 07:43, pirms 9 gadiem
>>>Vilis15 Un arī ielaida izšķirošos vārtu pēdējā minūtēKāpēc to aizmirsi piebilst.

     [+] [-]

, 2015-04-16 07:44, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: >>>Vilis15 Un arī ielaida izšķirošos vārtu pēdējā minūtēKāpēc to aizmirsi piebilst.
Jā, jā, tāpēc arī komentāru izdzēsu.
Kopumā jau bija ok.

     [+] [-]

, 2015-04-16 07:51, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: >>>Vilis15 Un arī ielaida izšķirošos vārtu pēdējā minūtēKāpēc to aizmirsi piebilst.
Un diez vai viņa maiņu vajadzēja pēdējā minūtē laukumā laist. Ceru, ka tas nebūs iemesls atsēdināšanai malā @Game2

     [+] [-]

, 2015-04-16 07:51, pirms 9 gadiem
Vilis15 rakstīja: Jā, jā, tāpēc arī komentāru izdzēsu.
Kopumā jau bija ok.
Bet vai vajadzēta pēdējā minūtē laukumā laist...
Piekritīšu pēdējā minūtē ceturto maiņu laikam nevajadzēja laist, tai pašā laikā viņi arī guva vienīgos vārtus. Ķēniņam arī pašam bija laba iespēja kādas 8 min. pirms beigām ielikt smukus vārtus.

     [+] [-]

, 2015-04-16 10:49, pirms 9 gadiem
Buffalo bijušie puikas Flinns (1+2) un Mičels nokārtojas Canadiens panākumu.