Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Torntons atstāj Davosu, arī "Jokerit" uzbrucējs Tolvanens atgriežas Ziemeļamerikā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Torntons atstāj Davosu, arī "Jokerit" uzbrucējs Tolvanens atgriežas Ziemeļamerikā
Ēli Tolvanens. Foto: jokerit.com

Lai gan joprojām nav panākta oficiāla vienošanās par Nacionālās hokeja līgas jaunās sezonas sākumu, vairāki spēlētāji atvadījušies no komandām, ko pārstāvēja Eiropā. Starp viņiem ir gan Džo Torntons, gan Ēli Tolvanens.

21 gadu vecais Ēli Tolvanens, kurš pieder Nešvilas “Predators”, sezonas ievadā pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas klubu Helsinku “Jokerit”. Piedaloties 25 mačos, soms izcēlās ar pieciem vārtiem un 13 punktiem. Tagad viņš pametis komandu, lai dotos uz Ziemeļameriku. Jāpiebilst, ka aizsargs Miko Lehtonens “Jokerit” pameta jau pirms laba laika.

Lehtonenam ir līgums ar Toronto “Maple Leafs”, tāpat kā pieredzējušajam centra uzbrucējam Džo Torntonam. 41 gadu vecais kanādietis pārstāvēja “Davos” Šveicē un 12 spēlēs tika pie 11 punktiem. Viņš lidmašīnā kāpa pirmdien, kamēr Kalgari “Flames” zviedri Jākobs Markstrems, Elīass Lindholms un Joakims Nordstrems lidmašīnā sēdās pagājušajā nedēļā. Arī Bufalo “Sabres” aizsargs Rasmuss Dalīns sociālajos tīklos publicējis attēlu, ka dodas uz Bufalo.

Pastāv cerība, ka vienošanās par sezonas sākuma datumu oficiāli tiks noslēgta šonedēļ. Pašreizējais plāns paredz pirmās spēles aizvadīt 13. janvārī un ka sezona sastāvēs no 56 mačiem regulārajā čempionātā. Vēl gan līgai un Spēlētāju asociācijai jāparaksta drošības protokoli, jāvienojas par svarīgākajiem datumiem, piemēram, kad beigsies maiņu termiņš.

Pašlaik NHL komandām atļauts aizvadīt treniņus mazās grupās. Lai hokejists drīkstētu doties uz ledus, viņam septiņu dienu periodā jānodod četras negatīvas Covid-19 analīzes. Tāpat nepieciešama pašizolācija, kas dažādās vietās atšķiras.

Arī Sanktpēterburgas SKA paziņojusi, ka uzbrucēji Jakovs Treņins un Dmitrijs Zavgorodnijs lauzuši līgumus, lai varētu doties uz Ziemeļameriku. Komandu atstājis arī vārtsargs Mihails Berdins, kurš aizmainīts uz “Sochi”, pretī saņemot naudas kompensāciju.

Izmantotie resursi:
https://www.jokerit.com/tolvanen-su...
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...
https://www.khl.ru/news/2020/12/15/...