Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Skaidrojam: kāpēc zudusi pārliecība par NHL spēlētāju došanos uz Pekinu?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skaidrojam: kāpēc zudusi pārliecība par NHL spēlētāju došanos uz Pekinu?
Elvis Merzļikins un Teodors Bļugers sargā savus vārtus. Foto: Reuters/Scanpix

Līdz Pekinas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra sākumam palikušas 57 dienas, tomēr pilnas skaidrības par Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju piedalīšanos joprojām nav. Sākotnēji galvenie proponenti braukšanai uz Pekinu bija paši hokejisti, taču pēdējo dienu laikā saņemtās vadlīnijas likušas entuziasmam noslēpties. Kāda ir situācija?

Šobrīd pats svarīgākais datums, ko savā kalendārā apvilkt ar sarkanu marķieri, ir 10. janvāris. Tā ir pēdējā diena, kad NHL drīkst izstāties no Pekinas olimpiskajām spēlēm, par to nesaņemot soda naudu. Vērtējot pēdējo dienu notikumu attīstību, māc šaubas, ka stingrs lēmums tiks pieņemts kaut dažas dienas pirms noteiktā termiņa. Visticamāk, iesaistītās personas izmantos pat pēdējo stundu, lai ievāktu visu tobrīd pieejamo informāciju.

Pēc tam, kad NHL hokejistiem tika liegta iespēja piedalīties 2018. gada Phjončahanas olimpiskajās spēlēs, nākamajās pārrunās par jaunu kolektīvo līgumu Spēlētāju asociācija uzstāja, lai tiktu iekļauts punkts par hokejistu piedalīšanos 2022. un 2026. gada olimpiskajās spēlēs. Galvenās olimpiskās sviras joprojām ir pašu hokejistu rokās.

Taču satraukumu raisījušas jaunās vadlīnijas, kas saņemtas no Starptautiskās olimpiskās komitejas un Ķīnas varasiestādēm. Gadījumā, ja hokejistam ņemtajās Covid-19 analīzēs tiks konstatēta vīrusa klātbūtne, nāksies doties karantīnā. Personām bez simptomiem būs nepieciešami divi negatīvi testi ar 24 stundu intervālu, kamēr personām ar simptomiem papildus diviem negatīvajiem testiem nepieciešama arī simptomu pilnīga izzušana.

NHL spēlētāji uz Pekinu dosies ar vienotu čārterreisu no Lasvegasas, kur pirms tam norisināsies Zvaigžņu spēle un meistarības pārbaudījumi. Lai gan plānoti stingri drošības pasākumi, iedomāsimies scenāriju, kurā spēlētājs saslimst tieši Lasvegasā. Pirms izlidošanas viņa analīzes ir negatīvas, bet pēc ierašanās Ķīnā – jau pozitīvas. Tas var nozīmēt visu olimpisko spēļu izlaišanu un ilgu karantīnu, jo slimība tikko sākusies. Bez iespējas uzreiz atgriezties mājās – to, kad drīksti pamest valsti, izlems Ķīna.

Pastāv iespēja, ka karantīnā būtu jāpavada trīs līdz piecas nedēļas, kā tas ir saskaņā ar Ķīnas likumiem, ja pirms tam nav izdevies saņemt divus negatīvus rezultātus pēc kārtas. Turklāt – nevis pieczvaigžņu viesnīcā, bet slimnīcā vai speciāli karantīnām paredzētā ēkā.

Protams, turpinās sarunas un centieni vienoties par pieņemamākiem risinājumiem. Jo pie pašreizējām vadlīnijām spēlētāji aiz slēgtām durvīm sākuši izsvērt jautājumu: vai labāks lēmums nebūtu palikšana mājās? Pagaidām no braukšanas uz Pekinu atteicies Lasvegasas "Golden Knights" pamatvārtsargs Robins Lēners, kurš atteikumu Zviedrijai pamatoja ar nekonkrētajiem noteikumiem un vēlmi parūpēties par savu psiholoģisko veselību.

Publiski savas šaubas paudis arī Lēnera komandas biedrs NHL Alekss Pietrandželo, kurš kopā ar Sidniju Krosbiju un Konoru Makdeividu oktobrī tika iekļauts starp tiem trim Kanādas hokejistiem, kuriem jau garantēta vieta sastāvā. "Man mājās ir četri bērni, un neviens no viņiem nav vecāks par trīsarpus gadiem. Piecas nedēļas, plus vēl olimpiskās spēles – tas ir ilgs laiks prom no ģimenes. Lēmumu pieņemšu tikai tad, kad būsim saņēmuši visas atbildes. Pašlaik vairāk dzirdams klusums. Mēs visi pagaidām sēžam un gaidām," teica Pietrandželo.

Viņam pievienojās arī Toronto "Maple Leafs" kapteinis Džons Tavaress, kuram iepriekšējā olimpiskā pieredze beigās negatīvi – Sočos mačā pret Latviju centra uzbrucējs guva traumu, kas lika noslēgt sezonu. "Domāju, mums visiem ir cerība, taču situācija ir sašķobījusies. Ja salīdzinām ar to, kā jutos pirms pāris nedēļām vai mēnešiem, tad arī manas domas nav tik viennozīmīgas. Piecu nedēļu karantīna – un no mājām aizbrauksi vēl pirms tam –, tas tiešām ir ilgs laiks. Ilgs laiks, ļoti ilgs laiks," teica Tavaress.

Skaidrs, ka tik sarežģītā jautājumā, kurā iesaistīti vairāk nekā simts cilvēki no dažādām valstīm, vienprātības nebūs. Kanādas medijos vēstīts, ka Sidnijs Krosbijs privāti paudis stingru pārliecību, ka NHL jādodas uz Pekinu. Kanādiešu kapteinim un divu zeltu īpašniekam Pekina varētu būt pēdējā iespēja pārstāvēt savu valsti.

Pirms NHL jaunās sezonas sākuma hokejisti tika informēti, ja viņi nebūs vakcinējušies un Covid-19 dēļ nevarēs spēlēt vai trenēties, par šīm dienām viņi algu nesaņems. Vienīgais nevakcinētais spēlētājs līgā ir Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Tailers Bertuci, kurš ierobežojumu dēļ nevar doties uz izbraukuma spēlēm Kanādā un tāpēc nesaņem daļu no savas algas. Savukārt spēlētāji, kuri ir vakcinējušies, algu saņemt jebkuros apstākļos.

Tomēr situācijā, ja kāds no hokejistiem būs iesprūdis Pekinā un nevarēs pievienoties savai komandai uzreiz pēc olimpisko spēļu beigām, klubu īpašnieki nevēlas izmaksāt algu. Jo šāda Covid-19 saslimšana nav saistīta ar klubu. Diskusijas turpinās arī šajā sakarā, spēlētājiem iebilstot pret argumentu.

Jāpiemetina, ka Starptautiskā hokeja federācija izveidojusi fondu piecu miljonu dolāru apjomā, no kura segt spēlētājiem radušos zaudējumus, ja viņi pēc olimpiskajām spēlēm nevarēs saņemt algu. Taču – kas notiks, ja ar pieciem miljoniem nebūs gana?

Lielākoties NHL galvenās zvaignes apjomīgāko summu no līguma saņem līguma parakstīšanas bonusos, kas nav pakļauti nekādam riskam – tie tiek izmaksāti pat lokauta gadījumā. Taču ir pāris izņēmumi. Zviedrs Olivers Ekmans-Lāšons, soms Miko Rantanens un amerikānis Džeks Aikels šosezon algā saņem desmit miljonus. Ja kāds no viņiem uz piecām nedēļām iesprūstu Ķīnā, tie būtu nepilni divi miljoni. Scenārijs, kurā tiek iztērēti visi piecu miljonu fonda līdzekļi, izskatās maz iespējams, bet ir vērts uzdot jautājumu – ja nu tomēr?

"Mēs vēl gaidām ļoti daudz informācijas no Starptautiskās komitejas un Ķīnas. Mēs joprojām nezinām, kāda būs situācija ap kovidu, tuvojoties olimpiskajām spēlēm," norādīja spēlētāju asociācijas direktors Donalds Fērs, kurš piebilda, ka diskusijas ar spēlētājiem turpinās katru dienu. "Ceru, ka brīdī, kad saņemsim atbildes, visa neziņa tiks atrisināta."

Atgriežoties pie punkta, ka lēmums gulstas pašu hokejistu rokās – tam ir viens izņēmums. Proti, ja NHL olimpiskā pauze būs nepieciešama, lai izspēlētu mačus, kurus nācies pārcelt. Iepriekš tika pārceltas Otavas "Senators" un Ņujorkas "Islanders" spēles, bet vakar tika paziņots, ka vismaz trīs mačus neaizvadīs Kalgari "Flames". Otavas un Ņujorkas mačiem jau atrasti jauni datumi, un tuvākajā laikā tas notiks arī Kalgari sakarā. Tādēļ vismaz decembra vidū tie neizskatās pēc reāliem draudiem.

Turklāt jāatceras, ka NHL izmanto multifunkcionālas halles, kurās datumi aizrakstīti ilgi uz priekšu – ar citiem sporta notikumiem, koncertiem. Tā tas noticis arī olimpiskās pauzes laikā. Tādējādi, ja NHL nedosies uz Pekinu, līgā tāpat visdrīzāk iestāsies trīs nedēļu pauze. Šī iemesla dēļ nemaz tik nereāls neliekas scenārijs, kurā netiek pieņemts kopīgs lēmums, bet atbildība nodota katra spēlētāja rokās. Bez šķēršļiem, bet – ar pašrisku.

Noslēgumā – jāatceras par 10. janvāri. Tas gan nenozīmē, ka tieši tad tiks pieņemts gala lēmums. Tā ir pēdējā diena, kad NHL var izstāties no olimpiskajām spēlēm bez soda naudas. Turpinājumā tas tāpat būs iespējams, samaksājot attiecīgo sodu. Situācija ir plūstoša, katru dienu parādās jauni informācijas pavedieni, tādēļ dziļāku skaidrību agrāk par janvāra ievadu nav vērts gaidīt.

Izmantotie resursi:
https://www.thestar.com/sports/hock...
https://www.tsn.ca/alex-pietrangelo...
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...
https://www.nhl.com/news/nhl-player...
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...

1 2 43 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2021-12-14 16:29, pirms 2 gadiem
Ķīna manipulē, lai viņu izlase neatrautos ar 0:30 un 0:40 pret ASV un Kanādu. Ja sastādīs tikai ko Eiropiešiem, tas 0:12 jau būs tīkamāk acij!
Slēpts komentārs: fon Dambis

     [+] [-]

, 2021-12-14 16:51, pirms 2 gadiem
Ķīnīzeri molodčiki! Varēja aizliegt pārējām izlasēm ierasties un pārliecinoši kārt medaļas sev kaklā!

  -2 [+] [-]

, 2021-12-14 17:24, pirms 2 gadiem
fon Dambis rakstīja: Ovi olimpiskais zelts ir dzīves sapnis. Viņam līdz Triple Gold tikai olimpiāde pietrūkst.
un?

  +1 [+] [-]

, 2021-12-14 17:35, pirms 2 gadiem
Kaut kāds sviests,ko tie ķīnieši tur sadomājušies..

  -2 [+] [-]

, 2021-12-14 17:58, pirms 2 gadiem
Kanādu mūsējie sakaus pat bez Balcera, Bļugera un Elvja!

  -1 [+] [-]

, 2021-12-14 18:15, pirms 2 gadiem
Varbūt šajā gadījumā nevajadzētu nekādus oficiālus lēmumus no NHL puses vispār, atstājot brīvo izvēli katra konkrēta spēlētāja ziņā. Tie, kuri gribēs riskēt ar 5 nedēļu karantītu un algu samazināšanu, lai brauc, tie, kuri raustās, varēs nebraukt un viss. Varbūtība, ka tev uzrādīsies pozitīvs tests tomēr ir krietni mazāka, nekā ja uzrādīsies negatīvs. Tāpēc, manuprāt, katrs par sevi lai lemj pats. Tas būtu arī labs tests katra spēlētāja patriotisma pakāpei, uzreiz varētu redzēt, kurš ir kurš

  +1 [+] [-]

, 2021-12-14 18:23, pirms 2 gadiem
Pirmkārt, no kādiem aprēķiniem ir izvilkts, ka no Aikela sanāktu 2 miljoni par 5 nedēļām? Otrkārt, vismaz ESPN insaideri jau pirms pacēlās runas, ka NHL var tomēr uzmest, izteicās, ka ir jau gatavs rezerves grafiks un ja OS bez NHL pauze būs krietni īsāka.
Slēpts komentārs: Geiropa

  +2 [+] [-]

, 2021-12-14 18:27, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Varbūt šajā gadījumā nevajadzētu nekādus oficiālus lēmumus no NHL puses vispār, atstājot brīvo izvēli katra konkrēta spēlētāja ziņā. Tie, kuri gribēs riskēt ar 5 nedēļu karantītu un algu samazināšanu, lai brauc, tie, kuri raustās, varēs nebraukt un viss. Varbūtība, ka tev uzrādīsies pozitīvs tests tomēr ir krietni mazāka, nekā ja uzrādīsies negatīvs. Tāpēc, manuprāt, katrs par sevi lai lemj pats. Tas būtu arī labs tests katra spēlētāja patriotisma pakāpei, uzreiz varētu redzēt, kurš ir kurš
NHLPA kā nolems tā būs. viens pats tu tad vari braukt šaibu citur dauzīt.
te kaut kas iesmirdējās par Ovečkinu.
redzējām kā viņš aizbrauca uz 2018.gada olimpiādi.
tukša runa tev sanāca.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-14 18:27, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Pirmkārt, no kādiem aprēķiniem ir izvilkts, ka no Aikela sanāktu 2 miljoni par 5 nedēļām? Otrkārt, vismaz ESPN insaideri jau pirms pacēlās runas, ka NHL var tomēr uzmest, izteicās, ka ir jau gatavs rezerves grafiks un ja OS bez NHL pauze būs krietni īsāka.
Vai tad grafiku tik ātri pamainīt ir iespējams? Un ko darīt gadījumā, ja NHL spēlētāji piedalīsies, bet ne visi, apmēram puse no iecerētiem?

     [+] [-]

, 2021-12-14 18:31, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: NHLPA kā nolems tā būs.
Cik saprotu, tā ir spēlētāju arodbiedrība, ja? Tad būtu tikai loģiski, ja izlemtu par labu katra personiskajai izvēlei, citus variantus es neredzu, ja vien tik tiešām viņi ir tie galvenie lēmēji, nevis kādi citi.

     [+] [-]

, 2021-12-14 18:31, pirms 2 gadiem
protams var gānīt Betmenu un NHL, bet nu ja nebūs NHL spēlētāju arī šoreiz tad tā būs tikai un vienīgi spēlētāju izvēle nebraukt.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-14 18:33, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Vai tad grafiku tik ātri pamainīt ir iespējams? Un ko darīt gadījumā, ja NHL spēlētāji piedalīsies, bet ne visi, apmēram puse no iecerētiem?
Ja ir jau sagatavots grafiks (saku tikai to, ko ESPN lasīju) - kāpēc ne? Nekur nav teikts, ka tā nevar būt vienošanās ar klubu īpašniekiem. Arī tie noteikti labprātāk grib, lai spēlētāji paliek mājās.

Tas attiecās, ja NHL, kā krievi saka "uzliek Nikolaju" un nekāds NHL OS. Ja puse brauc, puse nebrauc - vienmēr ir opcija pasaukt no AHL/Echl.

     [+] [-]

, 2021-12-14 18:36, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Cik saprotu, tā ir spēlētāju arodbiedrība, ja? Tad būtu tikai loģiski, ja izlemtu par labu katra personiskajai izvēlei, citus variantus es neredzu, ja vien tik tiešām viņi ir tie galvenie lēmēji, nevis kādi citi.
kā to iedomājies?
tipa vasja var braukt, bet petja nē! vienas organizācijas ietvaros, kur biedri nobalso nebraukt vai braukt?
izstājies no dolāru organizācijas un dari ko gribi.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-14 18:39, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: NHLPA kā nolems tā būs. viens pats tu tad vari braukt šaibu citur dauzīt.
te kaut kas iesmirdējās par Ovečkinu.
redzējām kā viņš aizbrauca uz 2018.gada olimpiādi.
tukša runa tev sanāca.
Labi, bet kā viņi var kau ko nolemt, ja domas dalīsies, vieni gribēs braukt, otri negribēs, kāds ir tas lemšanas mehānisms? Tur kaut kāda padome ir vai arī tiks ņemti vērā visi viedokļi? Piemēram, ja tie, kuri gribēs braukt, paliks mazākumā, viņus ar varu turēs?

     [+] [-]

, 2021-12-14 18:42, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Labi, bet kā viņi var kau ko nolemt, ja domas dalīsies, vieni gribēs braukt, otri negribēs, kāds ir tas lemšanas mehānisms? Tur kaut kāda padome ir vai arī tiks ņemti vērā visi viedokļi? Piemēram, ja tie, kuri gribēs braukt, paliks mazākumā, viņus ar varu turēs?
neesmu iedziļinājies. kaut kāds mehānisms visās organizācijās ir. nu vismaz jābūt. it kā loģiski tam tā jābūt.
ne jau tur tiek pieņemti lēmumi , kurš skaļāk taurē par braukšanu vai nebraukšanu.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-14 18:47, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: neesmu iedziļinājies. kaut kāds mehānisms visās organizācijās ir. nu vismaz jābūt. it kā loģiski tam tā jābūt.
Mani interesē, kas konkrēti par putniem tur sēž, cik daudz viņi tur ir un kādi tiem ir noskaņojumi? Ja tur lielākā daļa viduvēji jeņki ar kanadciem, kuriem pašiem diezin vai olimpiāde spīd un tā ir pie vienas vietas, kuri galvenokārt par algām domā, tad neko labu var negaidīt. Bet ja tur ir tādi, kā Ovi, Krosbijs, vēl daži labi ārzemnieki, kuri raujas uz izlasēm, tad vēl ir cerība

     [+] [-]

, 2021-12-14 18:52, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Mani interesē, kas konkrēti par putniem tur sēž, cik daudz viņi tur ir un kādi tiem ir noskaņojumi? Ja tur lielākā daļa viduvēji jeņki ar kanadciem, kuriem pašiem diezin vai olimpiāde spīd un tā ir pie vienas vietas, kuri galvenokārt par algām domā, tad neko labu var negaidīt. Bet ja tur ir tādi, kā Ovi, Krosbijs, vēl daži labi ārzemnieki, kuri raujas uz izlasēm, tad vēl ir cerība
tie viduvējie kanadci un jeņķi neko nezaudē, viņi paliek mājās un atpūšas kopā ar ģimenēm. tev diezgan samaitāta uztvere.
zaudēt var vienīgi tie , kas brauc...
domāju tādam viduvējam kanadcam galīgi pie pakaļas Krosbijs brauc vai nebrauc.
laikam tomēr tie lielākie miljonāri arī noteiks toni. nu tam tā vismaz jābūt. jo viņi ir lielākie zaudētāji, ja aiziet kaut kas ne tā.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-14 18:56, pirms 2 gadiem
tāpēc saku jau kuro reizi, tas nav stāsts par godu un citu izdomātu un propagandētu huiņu, bet tikai un vienīgi par dolāriem.
kas arī ir tikai loģiski! neviens kaut kāda amatieru pasākuma dēļ netaisās zaudēt dolārus par mistisku godu un ordeni !

     [+] [-]

, 2021-12-14 19:19, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: tie viduvējie kanadci un jeņķi neko nezaudē, viņi paliek mājās un atpūšas kopā ar ģimenēm. tev diezgan samaitāta uztvere.
zaudēt var vienīgi tie , kas brauc...
domāju tādam viduvējam kanadcam galīgi pie pakaļas Krosbijs brauc vai nebrauc.
laikam tomēr tie lielākie miljonāri arī noteiks toni. nu tam tā vismaz jābūt. jo viņi ir lielākie zaudētāji, ja aiziet kaut kas ne tā.
Par to jau arī es rakstīju, ka tie viduvējie neko nezaudē Tāpēc jau arī prasīju, kuri tad ir tie lēmēji? Šo to zinu par arodbiedrībām, tikai ne sporta sfērā, tur tieši tās viduvējības ir galvenie noteicēji, nevis talantīgākie un labāk apmaksātie, diemžēl...

     [+] [-]

, 2021-12-14 19:24, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Par to jau arī es rakstīju, ka tie viduvējie neko nezaudē Tāpēc jau arī prasīju, kuri tad ir tie lēmēji? Šo to zinu par arodbiedrībām, tikai ne sporta sfērā, tur tieši tās viduvējības ir galvenie noteicēji, nevis talantīgākie un labāk apmaksātie, diemžēl...
ļoti šaubos vai zini kaut ko par jeņķu arodbiedrībām un vēl jo vairāk miljonāru arodbiedrībām.

     [+] [-]

, 2021-12-14 19:26, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Par to jau arī es rakstīju, ka tie viduvējie neko nezaudē Tāpēc jau arī prasīju, kuri tad ir tie lēmēji? Šo to zinu par arodbiedrībām, tikai ne sporta sfērā, tur tieši tās viduvējības ir galvenie noteicēji, nevis talantīgākie un labāk apmaksātie, diemžēl...
https://www.nhlpa.com/the-pa/execut...

Spried pats cik tur viduvējību, cik noneimu un cik zvaigžņu

  +1 [+] [-]

, 2021-12-14 19:31, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: https://www.nhlpa.com/the-pa/execut...

Spried pats cik tur viduvējību, cik noneimu un cik zvaigžņu
Krosbijs ar Ovečkinu nav, tad jau noneimi

     [+] [-]

, 2021-12-14 19:42, pirms 2 gadiem
arodbiedrība tomēr tā pati biedrība pēc savas būtības vien ir. un biedru pārstāvis pauž vairākuma biedru nostāju, nevis savu personīgo vai populārāka biedra (vismaz tā tam vajadzētu būt), kas nozīmē, ka tie pāris, kas iespējasm domā citādāk, kā biedrība, tad nu vai nu stājas no beidrības ārā un dara lietas pa savam un rēķinās ar sekām, jo īsti nekādas aizsardzības nav, vai arī samierinās ar vairākuma vēlmēm, jo būt daļai no (sa)biedrības nozīme, ka reizēm būs, tā, kā es vēlos, bet reizēm būs jāpiekāpjas vairākumam. šo daļu, diemžēl, liela daļa cilvēku ir aizmirsusi, arī tie, kas nav nekādās arodbiedrībās, bet ir vienkārši daļa no sabiedrības vulgaris..

     [+] [-]

, 2021-12-14 21:30, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: arodbiedrība tomēr tā pati biedrība pēc savas būtības vien ir. un biedru pārstāvis pauž vairākuma biedru nostāju, nevis savu personīgo vai populārāka biedra (vismaz tā tam vajadzētu būt), kas nozīmē, ka tie pāris, kas iespējasm domā citādāk, kā biedrība, tad nu vai nu stājas no beidrības ārā un dara lietas pa savam un rēķinās ar sekām, jo īsti nekādas aizsardzības nav, vai arī samierinās ar vairākuma vēlmēm, jo būt daļai no (sa)biedrības nozīme, ka reizēm būs, tā, kā es vēlos, bet reizēm būs jāpiekāpjas vairākumam. šo daļu, diemžēl, liela daļa cilvēku ir aizmirsusi, arī tie, kas nav nekādās arodbiedrībās, bet ir vienkārši daļa no sabiedrības vulgaris..
Redzi, kas te ir par lietu, NHL arodbiedrības primārie uzdevumi nav nekādā mērā saistīti ar spēlētāju dalībām/nedalībām starptautiskajos IIHF turnīros. Prioritātes ikdienā ir pavisam citas un tās ir algas, līgumi, iespējamie streiki un t.t. No tā var secināt, ka, visticamāk, NHL arodbiedrības biedru lielākā daļa ir nevis orķestra pirmās vījoles, bet gan klavieru nesēji, turklāt vietējie z-amerikāņi, kuri nebūt nav tik labi uz ledus, toties ir gana talantīgi savu ikdienišķo tiesību aizstāvēšanā. Tāpēc arī domāju, ka lēmums varētu būt ne par labu tiem, kuri raujas palīgā savām izlasēm. Tomēr ceru, ka maldos.

     [+] [-]

, 2021-12-14 21:39, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Redzi, kas te ir par lietu, NHL arodbiedrības primārie uzdevumi nav nekādā mērā saistīti ar spēlētāju dalībām/nedalībām starptautiskajos IIHF turnīros. Prioritātes ikdienā ir pavisam citas un tās ir algas, līgumi, iespējamie streiki un t.t. No tā var secināt, ka, visticamāk, NHL arodbiedrības biedru lielākā daļa ir nevis orķestra pirmās vījoles, bet gan klavieru nesēji, turklāt vietējie z-amerikāņi, kuri nebūt nav tik labi uz ledus, toties ir gana talantīgi savu ikdienišķo tiesību aizstāvēšanā. Tāpēc arī domāju, ka lēmums varētu būt ne par labu tiem, kuri raujas palīgā savām izlasēm. Tomēr ceru, ka maldos.
tu man liekas neiebrauc lietas būtībā. spēlētājiem ir iebildumi nevis pret Betmenu, bet pret Ķīnu, kas noteikusi, ja saķer kovidu Ķīnā tu nevari izbraukt no Ķīnas no 3 līdz 5 nedēļām. tas ir galvenais . nevis Betmens, IIHF vai kāda cita huiņa.
tu ta kā kāds vecs padomju marazmātisķis maļ kaut ko par godu un citu spēlētāju nelaišanu u.t.t. ieciklējies uz vienu ļauno veci Betmenu un vidējiem kanadciem kuriem pokuj tas amatieru festivāls.

     [+] [-]

, 2021-12-14 21:45, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: tu man liekas neiebrauc lietas būtībā. spēlētājiem ir iebildumi nevis pret Betmenu, bet pret Ķīnu, kas noteikusi, ja saķer kovidu Ķīnā tu nevari izbraukt no Ķīnas no 3 līdz 5 nedēļām. tas ir galvenais . nevis Betmens, IIHF vai kāda cita huiņa.
Ne par to runa. Nav nekādas nozīmes, pret ko ir pretenzijas, nozīme ir tanī, kuri no spēlētājiem, jeb kura spēlētāju kategorija, būs tā, kura lems. Ja lēmēji būs tie, kuri raujas uz izlasēm, būs viens lēmums, ja lems tie, kuri grib tupēt mājās, pavisam cits. Risks un varbūtības faktors jau ir cita lieta, kā jau rakstīju, lielāka iespēja ir izsprukt cauri, nekā būt iespundētam, jautājums paliek viens, vai riskēt gribētāji būs tie lēmēji vai ne.

     [+] [-]

, 2021-12-14 21:46, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: tu man liekas neiebrauc lietas būtībā. spēlētājiem ir iebildumi nevis pret Betmenu, bet pret Ķīnu, kas noteikusi, ja saķer kovidu Ķīnā tu nevari izbraukt no Ķīnas no 3 līdz 5 nedēļām. tas ir galvenais . nevis Betmens, IIHF vai kāda cita huiņa.
tu ta kā kāds vecs padomju marazmātisķis maļ kaut ko par godu un citu spēlētāju nelaišanu u.t.t. ieciklējies uz vienu ļauno veci Betmenu un vidējiem kanadciem kuriem pokuj tas amatieru festivāls.
Par Betmenu vispār neko neesmu rakstījis

     [+] [-]

, 2021-12-14 21:50, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Ne par to runa. Nav nekādas nozīmes, pret ko ir pretenzijas, nozīme ir tanī, kuri no spēlētājiem, jeb kura spēlētāju kategorija, būs tā, kura lems. Ja lēmēji būs tie, kuri raujas uz izlasēm, būs viens lēmums, ja lems tie, kuri grib tupēt mājās, pavisam cits. Risks un varbūtības faktors jau ir cita lieta, kā jau rakstīju, lielāka iespēja ir izsprukt cauri, nekā būt iespundētam, jautājums paliek viens, vai riskēt gribētāji būs tie lēmēji vai ne.
tak noskaidro pats un tad taisi brēku, ja kas nepatīk. paņem NHLPA statūtus un izstudē.
p.s. NHLPA uz OS kvalifikāciju tika pieņemts lēmums starp citu, ka katrs ir pats atbildīgs par došanos uz izlasēm un nevienam neiesaka doties.
ja kāds laikus nebūs atpakaļ darba vietā pats vainīgs un NHLPA nepalīdzēs. tas tā starp citu.
bet nu tas bija tomēr augusts, nevis sezonas vidus. tagad situācija tomēr cita.

     [+] [-]

, 2021-12-14 21:57, pirms 2 gadiem
Onatālij, tev daudz jautājumu un brēkas, bet maz izpratnes un sapratnes.
nu nebūs tak tā, ka kaut kāds nosacītais kanādietis nobalsos pret ja NHL zvaigznes Krosbiji un Ovečkini pateiks , ka nav ko pisties un braucam uz to Pekinu. tas it kā būtu jāsaprot.
ja atkal tik viens Ovečkins mauros , ka visu pametīs un brauks, tad iespējams 2018.gads.

     [+] [-]

, 2021-12-14 21:57, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: tak noskaidro pats un tad taisi brēku, ja kas nepatīk. paņem NHLPA statūtus un izstudē.
p.s. NHLPA uz OS kvalifikāciju tika pieņemts lēmums starp citu, ka katrs ir pats atbildīgs par došanos uz izlasēm un nevienam neiesaka doties.
ja kāds laikus nebūs atpakaļ darba vietā pats vainīgs un NHLPA nepalīdzēs. tas tā starp citu.
bet nu tas bija tomēr augusts, nevis sezonas vidus. tagad situācija tomēr cita.
Neredzu jēgu ko mainīt. Par to arī rakstīju, lai katrs lemj pats, tā būtu taisnīgāk.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-14 21:59, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Neredzu jēgu ko mainīt. Par to arī rakstīju, lai katrs lemj pats, tā būtu taisnīgāk.
domāju , ka katram ir izvēle. arī Ovečkinam bija izvēle 2018.gadā...bet viņš palika lāpstot dolārus, nevis brauca pēc zelta un ordeņa.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-14 22:00, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: Onatālij, tev daudz jautājumu un brēkas, bet maz izpratnes un sapratnes.
nu nebūs tak tā, ka kaut kāds nosacītais kanādietis nobalsos pret ja NHL zvaigznes Krosbiji un Ovečkini pateiks , ka nav ko pisties un braucam uz to Pekinu. tas it kā būtu jāsaprot.
ja atkal tik viens Ovečkins mauros , ka visu pametīs un brauks, tad iespējams 2018.gads.
Tevis minētie Krosbijs un Ovi tak pateica, ka brauks, vai ne tā?

     [+] [-]

, 2021-12-14 22:01, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Tevis minētie Krosbijs un Ovi tak pateica, ka brauks, vai ne tā?
pagaidām neviens nav teicis ne ko pret.
vismaz neesmu dzirdējis.
1 2 43 komentāri