Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kokaīna lietošanā pieķerto Kuzņecovu NHL soda ar trīs spēļu diskvalifikāciju

Andrejs Siliņš

Kokaīna lietošanā pieķerto Kuzņecovu NHL soda ar trīs spēļu diskvalifikāciju
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: USA Today Sports / Scanpix

Ja Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) par kokaīna lietošanu krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam piešķīra četru gadu diskvalifikāciju, Nacionālā hokeja līga (NHL), kurā hokejists pelna algu, piešķīrusi trīs spēļu diskvalifikāciju.

Augustā IIHF paziņoja, ka maijā pēc bronzas izcīnīšanas ņemtajās dopinga analīzēs pasaules čempionāta laikā Kuzņecova organismā konstatētas kokaīna pēdas, par to piešķirot spēlētājam četru gadu diskvalifikāciju. Pavasarī atklātībā parādījās arī video materiāls, kurā Kuzņecovs bija redzams līdzās baltam līnijās izbērtam pulverim.

Tobrīd Kuzņecovs noliedza, ka pats būtu lietojis narkotiskās vielas, taču norādīja, ka video uzņemts kādā viesnīcā Lasvegasā drauga numuriņā pēc tam, kad Kuzņecova pārstāvētā Vašingtonas "Capitals" izcīnīja Stenlija kausu. Toreiz NHL noticēja Kuzņecova stāstītajam un nekādus soda mērus nepieņēma. Tā kā kokaīns NHL apcirkņos netiek uzskatīts par sniegumu uzlabojošu vielu, tas nav iekļauts aizliegto vielu sarakstā, taču spēlētājam, kurš pieķerts spēcīgās narkotiskās vielas lietošanā, jāiziet īpaša programma.

Tagad NHL tomēr pieņēmusi arī lielāku soda mēru, par nepiemērotu uzvedību sodot Kuzņecovu ar trīs spēļu diskvalifikāciju. Tas nozīmē, ka krievu uzbrucējs nevarēs piedalīties pirmajos trīs "Capitals" mačos jaunajā sezonā - 2. oktobrī viesos pret "Blues", 4. oktobrī viesos pret "Islanders" un dienu vēlāk mājās pret "Hurricanes".

27 gadus vecais Kuzņecovs pagājušajā sezonā "Capitals" rindās 76 regulārā turnīra spēlēs sakrāja 72 rezultativitātes punktus (21+51), bet septiņos Stenlija kausa mačos pievienoja vēl sešus (1+5). Gadu iepriekš Kuzņecovs aizvadīja labāko sezonu karjerā - regulārajā turnīrā 83 punkti (27+56), bet 24 izslēgšanas mačos 32 punkti (12+20) un virs galvas pacelts Stenlija kauss.

     [+] [-]

, 2019-09-14 18:11, pirms 5 gadiem
Tā teikt NHL parādīja kā simboliski viņu soda, bet reāli viņiem ir pie kājas!!

  +1 [+] [-]

, 2019-09-14 18:34, pirms 5 gadiem
3 līnijas ,3 spēles !

  -1 [+] [-]

, 2019-09-14 19:09, pirms 5 gadiem
NHL uzliko mīksto IIHF...