Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL priekšroku dod spēļu aizvadīšanai mājas arēnās skatītāju klātbūtnē, nevis sabraukumos

Agris Suveizda

NHL priekšroku dod spēļu aizvadīšanai mājas arēnās skatītāju klātbūtnē, nevis sabraukumos
Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Breidens Points ar Stenlija kausu. Foto: AP/Scanpix

Telekonferenci aizvadījusi gan Nacionālās hokeja līgas valde, gan Nacionālās hokeja līgas Spēlētāju arodbiedrība. Lēmumu un skaidri nospraustu datumu nav joprojām, taču Kanādas medijs TSN ziņo, ka līgas primārā vēlme šobrīd ir sezonu sākt komandu mājas arēnās, nevis sabraukumu veidā.

Abas telekonferences noritēja, lai iesaistītās puses informētu par jaunāko situāciju, nevis lai pieņemtu lēmumus par nākamās sezonas formātu. Līgas valdes sapulcē arvien tika izteikta vēlme sezonu sākt 1. janvārī, savukārt Spēlētāju arodbiedrība tika informēta, ka līgas iekšienē pieaug vēlme sezonu tomēr sākt vienību mītnes pilsētās, nevis mini sabraukumu veidā, kādu iespējamību nesen pauda NHL komisārs Gerijs Betmens.

Šāda vēlme sekot NFL un MLB pēdās ir saistīta ar papildus izdevumiem, kas rastos ar sabraukumu rīkošanu – iepriekšējās sezonas noslēguma burbuļi Edmontonā un Toronto līgai izmaksājuši 75-90 miljonus ASV dolāru – un ienākumu negūšanu par vairuma spēļu aizvadīšanu neitrālos laukumos. Ņemot vērā lielos ceļošanas ierobežojumus pandēmijas laikā, īpaši ASV un Kanādas robežas šķērsošanai, paredzams, ka pagaidu risinājums varētu būt divīziju sastāva mainīšana – tā, piemēram, ļoti reāla ir Kanādas divīzijas izveidošana.

Līgas vadība pieļauj, ka komandas savā starpā vienā pilsētā varētu aizvadīt divas vai trīs spēles pēc kārtas, lai mazinātu ceļošanas nepieciešamību. Tāpat līga vēlas sezonu uzsākt skatītāju klātbūtnē, tribīnes daļēji atverot atbilstoši reģionā noteiktajām prasībām un ierobežojumiem. Lai arī kāds beigās būs sezonas formāts, praktiski skaidrs, ka netiks aizvadīta pilna regulārā sezona ar 82 spēlēm. Starp iespējamajiem variantiem izskan 48, 56, 60 un 62 spēļu sezonas. Ideālā gadījumā Stenlija kausu vajadzētu pasniegt līdz jūlija vidum, lai translācijām nebūtu jākonkurē ar Tokijas olimpiskajām spēlēm un lai nākamo sezonu varētu iesākt ierastākos datumos, nekā tas tiks darīts šoreiz.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl-teams-playin...