Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vilmanis par “Panthers” treniņometni: “Man tas bija gods”

Andris Liepa
Andris Liepa

Vilmanis par “Panthers” treniņometni: “Man tas bija gods”
Sandis Vilmanis. Foto: Florida Panthers

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas “Panthers” apskatnieks Robs Deregs aprunājās ar latviešu hokejistu Sandi Vilmani, kurš dalījās savās pārdomās par aizvadīto treniņnometni.

Vilmanis no “Panthers” sastāva uz AHL tika nosūtīts vien pašās treniņnometnes beigās, piecos mačos atzīmējoties ar tikpat punktiem (3+2). Jaunais hokejists uzskata, ka guvis neatsveramu pieredzi, spēlējot virknējumā ar Antonu Lundelu un Etu Lustarinenu.

“Uz ledus guvu arvien lielāku pārliecību. Bija lieliski vērot šos spēlētājus un mācīties no viņiem. Spēlēt kopā ar šiem hokejistiem – man tas bija gods,” sacīja Vilmanis.

20 gadus vecais hokejists arī norādīja, ka saņēmis daudz padomu no pieredzes bagātākiem kolēģiem. Galvenais ieteikums bijis saistīts tieši ar spēles psiholoģiskajiem aspektiem.

“Man teica, lai nedomāju pārāk daudz. Ja pārāk daudz sākšu domāt, būšu lēnāks. Jāspēlē sava spēle un jāklausa treneris,” svarīgāko padomu atminējās jaunais hokejists.

Savukārt Vilmaņa tautietis Uvis Jānis Balinskis ir pārliecināts, ka jaunais hokejists NHL spēlēs jau pavisam drīz: “Domāju, ka viņš aizvadīja ļoti labu treniņnometni. Viņš guva daudz vārtus. Domāju, ka viņš sevi diezgan labi parādīja. Sandis ir labs slidotājs ar labu metienu. Domāju, ka viņš drīz būs NHL spēlētājs.”

Vilmanis sezonu sāks Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Šarlotas "Checkers" rindās un jau šonakt tiksies ar Raivja Ansona pārstāvēto klubu "Wilkers-Barre/Scranton".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/panthers/news/p...