Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sietlas vārtsargs Dakords paraksta 25 miljonu līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sietlas vārtsargs Dakords paraksta 25 miljonu līgumu
Džoijs Dakords. Foto: nhl.com/Rob Curtis/Icon Sportswire via Getty Images

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Sietlas "Kraken" uz pieciem gadiem par 25 miljoniem dolāru pagarinājis līgumu ar 28 gadus veco vārtsargu Džoiju Dakordu.

Džoijs Dakords pagājušajā sezonā laukumā devās 50 spēlēs, sākot 46. Viņš atvairīja 91,6% metienu un vidēji spēlē ielaida 2,46 ripas, kā arī trīs reizes pameta laukumu nepārspēts. Dakordam tā bija pirmā pilnā NHL sezona. Gadu agrāk viņš Sietlas "Kraken" vārtos aizvadīja tikai piecas spēles, kamēr fārmklubā – 38 spēles.

Dakordam vēl palikusi viena sezona pašreizējā līguma ietvaros, vārtsargam saņemot 1,2 miljonus. No nākamās sezonas viņš pelnīs piecus miljonus.

No pirmā numura lomas Dakords aizvadītajā sezonā izkonkurēja Filipu Grūbaueru, kurš sezonā pelna 5,9 miljonus, līgumam ilgstot līdz 2027./28. gada sezonas beigām.

Sietla sezonu sāka ar 2:3 savā laukumā pret Sentluisas "Blues". Vārtus gan sargāja Grūbauers, nevis Dakords, atvairot 22 no 25 metieniem.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/joey-dacco...