Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canucks" uzbrucējs Besers pēc problēmām ar asins recēšanu saņēmis zaļo gaismu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Canucks" uzbrucējs Besers pēc problēmām ar asins recēšanu saņēmis zaļo gaismu
Broks Besers. Foto: Vancouver Canucks

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Broks Besers, kuram asins recēšanas problēmu dēļ gāja secen iepriekšējās sezonas izšķirošā spēle, saņēmis zaļo gaismu un drīkstēs piedalīties pirmssezonas treniņnometnē.

Pirms sērijas pret Edmontonas "Oilers" izšķirošās septītās spēles tika paziņots, ka Broks Besers asins recēšanas problēmu kājā dēļ nevarēs doties laukumā. Piedaloties 12 izslēgšanas mačos, viņš ar septiņiem vārtiem bija labākais Vankūveras "Canucks" komandā, bet 12 punkti ļāva dalīt pirmo vietu ar Džeitī Milleru.

Besers atklājis, ka arī starpsezonā nācies lietot medikamentus, kas iekavējuši gatavošanos nākamajai sezonai. Taču nu 27 gadus vecais uzbrucējs saņēmis zaļo gaismu un ar pilnu jaudu varēs piedalīties treniņnometnē. Vasaras otrajā pusē Besers drīkstēja slidot, taču bija nepieciešams izvairīties no kontakta cīņas.

Asins recēšanas problēmas kājā radās pēc tam, kad Besers pirmajā spēlē pret "Oilers" nobloķēja metienu. Nākamajā dienā pēc sestās spēles veiktajās pārbaudēs tika secināts, ka situācija krietni pasliktinājusies – sarecējums iekļuvis dziļajā vēnā.

Besers, kurš 2022. gada jūlijā parakstīja trīs gadu un 19,95 miljonu dolāru līgumu ar "Canucks" un tādējādi nākamajā vasarā var kļūt par brīvo aģentu, norādīja, ka piesardzība būs jāievēro arī turpmāk, īpaši lidojumu laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/canucks-br...