Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Panthers" pēc play-off nesasniegšanas šķiras no ģenerālmenedžera

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Panthers" pēc play-off nesasniegšanas šķiras no ģenerālmenedžera
Deils Telons. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Floridas "Panthers" paziņojis par sadarbības neturpināšanu ar ģenerālmenedžeri Deilu Telonu. Līgums ar vienību ir spēkā Latvijas izlases uzbrucējam Rodrigo Ābolam.

Floridas "Panthers" neizdevās sasniegt Stenlija kausa izcīņu, play-in sērijā ar 1-3 atzīstot Ņujorkas "Islanders" pārākumu. Neilgi pēc neveiksmes parādījās runas, ka Deils Telons vairs nebūs vienības ģenerālmenedžeris, un trīs dienas vēlāk klubs nācis klajā ar oficiālu paziņojumu. Telonam pēc sezonas beidzas līgums, un "Panthers" pavēsīja, ka jauns kontrakts netiks piedāvāts.

Telons par ģenerālmenedžeri kļuva 2010. gada 17. maijā. Tobrīd "Panthers" izslēgšanas spēlēm nebija kvalificējusies desmit gadus. Telona vadībā Stenlija kausa izcīņa tika sasniegta trīs reizes, bet tā arī neizdevās pārvarēt pirmo kārtu.

Viņš pagājušajā vasarā parakstīja septiņu gadu un 70 miljonu dolāru līgumu ar vārtsargu Sergeju Bobrovski, kura pirmā sezona "Panthers" rindās bija ļoti vāja, un arī pēdējā mačā viņš ielaida muļķīgus vārtus. Telons daudz iztērēja arī galvenā trenera nolīgšanai, parakstot līgumu ar Džoelu Kvenvilu - treneri, kuru iepriekš nolīga Čikāgas "Blackhawks" vadīšanai.

Tiek prognozēts, ka "Panthers" jaunu ģenerālmenedžeri meklēs ārpus organizācijas. Nesen klubu pameta Kriss Prongers, kurš bija Telona palīgs. Viņam palīdzēja arī Roberto Luongo, kurš joprojām ir oganizācijā, bet netiek uzskatīts par ģenerālmenedžera amata kandidātu.

Pagājušajā vasarā divu gadu līgumu ar "Panthers" noslēdza centra uzbrucējs Rodrigo Ābols, bet sezonas laikā viņš spēlēja AHL un ECHL, pie iespējas lielajā komandā tiekot vien treniņnometnes laikā. Jauno sezonu Ābols sāks Zviedrijā, ņemot vērā, ka AHL sezona sāksies tikai decembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/florida-panthers...