Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" atlaiž aizpagājušās NHL sezonas labāko treneri

"Senators" atlaiž aizpagājušās NHL sezonas labāko treneri
Pols Maklīns
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators" paziņojis par treneru maiņu. Pēc vairāk nekā trim sezonām Otavā no darba atlaists Pols Maklīns, bet viņa vietā komandu vadīs Deivs Kamerons.

Pēc saīsinātās 2012./13. gada sezonas Pols Maklīns ieguva Džeka Adamsu balvu kā NHL labākais treneris, bet nākamajās sezonās Otavas "Senators" vairs neveicās tik labi. Pagājušajā sezonā Otava nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs un arī šogad ir tuvāk tabulas lejasdaļai.

Maklīnam tika dots aptuveni 20 spēļu ilgs periods šosezon, lai pierādītu, ka Otavas iepriekšējā gada problēmas bija zudušas, tomēr sniegums acīmredzami ir tālu no gaidītā. "Bez šaubām, komandā bija jaušams saspīlējums. Daži no komandas līderiem juta, ka pārāk bieži tiek izcelti. Tādi ir mūsdienu atlēti. Viņi vēlas spēlēt un mācīties, taču negrib, lai viņi būtu publiskas apspriešanas centrā," sacīja "Senators" ģenerālmenedžeris Braiens Marejs.

Maklīna vietā galvenā trenera pienākumus sāks pildīt Deivs Kamerons. 58 gadus vecais kanādiešu speciālists pēdējos gados strādāja kā "Senators" trenera asistents, bet pirms tam vairākus strādāja Amerikas Hokeja līgā un Ontārio Hokeja līgā. 2011. gada pasaules čempionātā Kamerons bija Kanādas U20 izlases galvenais treneris.

Ar 27 punktiem 27 spēlēs "Senators" ieņem 10. vietu Austrumu konferencē. Naktī uz 12. decembri (pēc Latvijas laika) Otava uzņems Stenlija kausa īpašniekus Losandželosas "Kings", bet pēc tam dosies triju spēļu izbraukumā uz Bostonu, Bufalo un Ņūdžersiju.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -1 [+] [-]

, 2014-12-09 01:43, pirms 10 gadiem
Kandidāts uz Sabres trenera amatu nākamgad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-09 02:55, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Kandidāts uz Sabres trenera amatu nākamgad.
izlēmi tomēr pēc šīs sezonas atlaist Nolanu, nedosi pārbūvēt komandu 3 sezonas

     [+] [-]

, 2014-12-09 08:20, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: izlēmi tomēr pēc šīs sezonas atlaist Nolanu, nedosi pārbūvēt komandu 3 sezonas
Par Maklīnu ieminējos kā vienu no kandidātiem, jo Marejam ar Sens ir spēcīgas saites un jau šobrīd no Sens uz Sabres ir pārvilināti cilvēki un personāls.

Starp citu, iesaku palasīt par intrigām Sens nometnē. Atlaišanu nospiedošs vairums neatbalsta un daļa to uzskata par kārtējo Braiena Mareja kaprīzi. Šķiet, 5. atlaistais treneris pēdējo 7 gadu laikā.

Savukārt Maklīns pēc sava stila tieši iederētos tajā Sabres "zilo apkaklīšu" mentalitātē un pēc kvalifikācijas un spējām derētu ne tikai kā pārbūves laika treneris.

Es gan tagad nesaku, ka obligāti tā arī būs, bet cepurē lapiņa ar viņa vārdu noteikti tiek iemesta, tēlaini izsakoties.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-09 08:55, pirms 10 gadiem
saimnieku nepateicība - dzīves alga

  -1 [+] [-]

, 2014-12-09 14:37, pirms 10 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: saimnieku nepateicība - dzīves alga
varbūt tomēr vajadzēja Daugaviņu paturēt un pareizāk izmantot, man liekas ka šis ir diezgan primitīvs treneris, protams ne jau vienīgais tāds NHL, ir savi izredzētie, un tādi kas nāk un iet, un jo vairāk sastāvu rausti jo vairāk nestabilāka spēle.
Noteikti tas ir Mareja pirksts, pēc satīgām vakariņām ar īpašniekiem, bet neticu, ka Maklīns dosies uz Sabres, ne šogad, ne nakamgad, visticamāk aizrotēs uz Edmontonu, varbūt Karolīnu, vai Filadelfiju.