Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

15 gadīgs aizsargs iet Makdeivida un Bedārda pēdās un saņem īpašu atļauju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

15 gadīgs aizsargs iet Makdeivida un Bedārda pēdās un saņem īpašu atļauju
Lendons Duponts. Foto: Jenn Pierce/WHL

Kanādas Hokeja federācija piešķīruši īpašu atļauju 15 gadus vecajam aizsargam Lendonam Dupontam, kurš nākamajā sezonā drīkstēs spēlēt Rietumu hokeja līgā (WHL), vienā no pasaules vadošajām junioru līgām.

Lendons Duponts ir devītais spēlētājs, kurš saņēmis īpašo atļauju, kas ļauj jau 15 gados spēlēt vienā no pasaulē vadošajām junioru līgām. Pirms tam izņēmuma statuss tika dots Džonam Tavaresam, Āronam Ekbladam, Konoram Makdeividam, Šonam Dejam, Džo Veleno, Šeinam Raitam, Konoram Bedārdam un Maiklam Misam.

Tavaress, Ekblads, Makdeivids un Bedārds vēlāk kļuva par Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta pirmajiem numuriem, Raits tika draftēts ar ceturto numuru, Veleno – ar 30. numuru, bet Misa ir 2025. gada drafta galvenais favorīts. Tikai Dejam neizdevās izveidot karjeru NHL, aizvadot divas spēles.

WHL izņēmuma statusu saņēmuši tikai divi hokejisti – Bedārds un tagad Duponts, kuram aktuāls ir 2027. gada NHL drafts. Bedārds NHL debijas sezonas 63 spēlēs izcēlies ar 22 vārtiem un 59 punktiem.

Duponta tēvs Mikijs 2000. gadā tika draftēts ar 270. numuru, un viņš NHL aizvadīja 23 spēles, pārstāvot Kalgari "Flames", Pitsburgas "Penguins" un Sentluisas "Blues".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/15-year-ol...