Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Alkohola atkarību uzvarējušais Raiens saņems Mastertona balvu

Ints Megnis
Ints Megnis

Alkohola atkarību uzvarējušais Raiens saņems Mastertona balvu
Bobijs Raiens. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Rūdolfa Balcers komandas biedrs Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Otavas "Senators" Bobijs Raiens, kurš šosezon 100 dienas cīnījās ar alkohola atkarību, saņems Bila Mastertona vārdā nosaukto balvu, ko piešķir spēlētājam, kuru vislabāk raksturo neatlaidība, godīgums un ziedošanās hokejam.

Raiens "Senators" komandu atstāja novembrī un pievienojās speciālai programmai, lai cīnītos ar alkohola atkarību. Viņš laukumā atgriezās 25. februārī un divas dienas vēlāk pamanījās izcelties ar "hat-trick".

"Šo balvu tiešām novērtēju. Man tā nozīmē daudz, bet ceru, ka vēl vairāk manai sievai, jo viņa ziedoja ļoti daudz, lai es būtu šeit," saka hokejists, pasakoties arī komandas biedriem, kuri arī vasaras laikā uztraukušies par viņu.

Raiens atzīst, ka, dodoties ārstēties, viņš nav bijis drošs vai kādreiz vēl dosies laukumā NHL spēlē. Savukārt šo vasaru viņš pavada vietā, kur bieži ir strāvas padeves pārrāvumi, tāpēc devies 40 minūtes garā braucienā, lai pēc balvas iegūšanas varētu aprunāties ar žurnālistiem. "Saņemt palīdzību un kļūt labākam cilvēkam noteikti ir labāk par to, kurā virzienā devos."

Mastertona balvai bija izvirzīti arī Filadelfijas "Flyers" uzbrucējs Oskars Lindbloms, kuram šīs sezonas laikā diagnosticēja vēzi, bet viņš jau atgriezies laukumā, un Dalasas "Stars" aizsargs Stīvens Džounss, kurš janvārī atgriezās hokejā pēc 22 mēnešu izlaišanas galvassāpju dēļ pēc traumas. "Tam, kam Oskars izgājis cauri, ir vismaz tikpat vērts šai balvai," piebilda Raiens.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/bobby-ryan...