Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Jokinens pievienojas "Oilers", Galčenjukam 4,9 miljoni sezonā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jokinens pievienojas "Oilers", Galčenjukam 4,9 miljoni sezonā
Alekss Galčenjuks
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas turpina gatavoties jaunajai sezonai. Somu uzbrucējs Jusi Jokinens pārcēlies uz Kanādu un pievienojies Edmontonas "Oilers", Monreālas "Canadiens" pagarinājusi līgumu ar Aleksu Galčenjuku, bet no līgas atvadījies aizsargs Kevins Kleins.

34 gadus vecais Jusi Jokinens pagājušajā sezonā pārstāvēja Floridas "Panthers", aizvadot 69 spēles, gūstot 11 vārtus un pievienojot 17 rezultatīvas piespēles. Tomēr pēc sezonas viņa līgums, kurā vēl bija atlikuši divi gadi un astoņi miljoni dolāru, tika izpirkts.

Soms, kura kontā ir olimpiskais sudrabs un bronza, ātri atradis jaunu darba vietu – Jokinens vienojies ar Edmontonas "Oilers" par līgumu uz vienu sezonu par 1,1 miljonu. Tas viņam būs 13. gads Nacionālajā hokeja līgā. Iepriekš Jokinens pārstāvējis arī Dalasas "Stars", Tampabejas "Lightning", Karolīnas "Hurricanes", kuras rindās aizvadīja labāko sezonu karjerā, savācot 65 punktus, un Pitsburgas "Penguins".

Cita Kanādas komanda Monreālas "Canadiens" pagarināja līgumu ar 23 gadus veco uzbrucēju Aleksu Galčenjuku, kurš pagājušajā sezonā izcēlās ar 30 vārtu guvumiem. Lai gan viņš grasījās doties uz arbitrāžas tiesu, pusēm izdevās vienoties par līgumu uz trim gadiem, un sezonā Galčenjuks saņems 4,9 miljonus.

2012. gada draftā ar trešo numuru izvēlētais uzbrucējs tika plānots kā komandas vadošais centrs, tomēr viņš nav nostiprinājies pozīcijā. Gan Mišels Terjēns, gan Klods Žuljēns – divi treneri, pie kuriem Galčenjuks spēlējis – pauduši bažas par uzbrucēju spēju strādāt aizsardzības zonā, tāpēc viņš vairāk izmantots malējā uzbrucēja lomā. Tāpat Galčenjuka vārds ļoti bieži izskanējis aizmainīšanas sakarā.

Toronto "Maple Leafs" vienojusies ar 25 gadus veco Zaku Heimanu, kurš nākamo četru sezonu laikā vidēji saņems 2,25 miljonus dolāru. Pagājušajā sezonā uzbrucējs 82 spēlēs izcēlās ar desmit vārtiem un 18 piespēlēm, bet sešos izslēgšanas mačos viņa kontā vārti un četri punkti. Tā bija Heimana pirmā pilnvērtīgā sezona Nacionālajā hokeja līgā.

Vašingtonas "Capitals" turpinās pārstāvēt Vācijas izlases vārtsargs Filips Grubauers, kurš pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piedzīvotajā zaudējumā ar 1:2 pret Kanādu atvairīja 48 metienus. Pusēm izdevās vienoties ar līgumu uz vienu gadu par 1,5 miljoniem. Pagājušajā sezonā Grubauers aizvadīja 24 spēles, atvairot 92,6% metienu un vidēji ielaižot 2,04 vārtus. 25 gadus vecais vārtsargs, kurš komandā ir otrais numurs aiz Breidena Holtbija, arī aizvadīja trīs sausos mačus.

Pēc 12 sezonām no Nacionālās hokeja līgas atvadījies aizsargs Kevins Kleins, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Ņujorkas "Rangers", 60 spēlēs izceļoties ar trim vārtiem un 11 piespēlēm. Muguras savainojuma dēļ viņš aizvadīja tikai vienu no 12 izslēgšanas mačiem.

Kleins kopumā aizvadīja 627 spēles pasaules spēcīgākajā līgā, pārstāvot arī Nešvilas "Predators", un viņa kontā ir 38 vārti un 116 piespēles. Kopš pievienošanās Ņujorkas "Rangers" 2014. gada janvārī Kleins bija līderis starp aizsargiem vienādos sastāvos gūtajos vārtos (22) un uzvaras vārtos (astoņi). Aizsargs plāno karjeru turpināt Eiropā.

Izmantotie resursi:
Oilers sign Jokinen to one-year deal - Article...
Galchenyuk signs three-year deal with Habs -...
Hyman signs four-year deal with Maple Leafs -...
Caps sign Grubauer to one-year, $1.5M deal -...
Rangers D Klein retires after 12 NHL seasons -...