Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Blue Jackets'' bez Merzļikina paliek sausā, ''Predators'' tuvojas ''play-off''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Blue Jackets'' bez Merzļikina paliek sausā, ''Predators'' tuvojas ''play-off''
Malkolms Subans. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Naktī uz pirmdienu Nacionālajā hokeja līgā zaudēja Kolumbusas ''Blue Jackets'', kas ar 0:3 piekāpās Karolīnas ''Hurricanes''. Elvis Merzļikins nespēlēja. Citos mačos Stenlija kausa izcīņai ar uzvaru tuvojas Nešvilas ''Predators'', bet devīto uzvaru pēdējās desmit spēlēs svinēja Dalasas ''Stars''.

• Spēlējot bez traumētā Elvja Merzļikina, sauso zaudējumu piedzīvoja Kolumbusas ‘’Blue Jackets’’, kas ar 0:3 piekāpās Karolīnas ‘’Hurricanes’’.

• Traumēts ir arī Daniils Tarasovs un šonakt vārtos stājās Malkolms Subans, kurš aizvadīja pirmo spēli sezonā un 87. NHL karjerā. Iepriekš viņš spēlējis arī ‘’Bruins’’, ‘’Golden Knights’’, ‘’Blackhawks’’ un ‘’Sabres’’ komandās.

• Viņš šonakt tika galā ar 32 no pretinieku izdarītajiem 35 metieniem. Pretējos vārtos Frederiks Andersens atvairīja visus ‘’Blue Jackets’’ izdarītos 23 metienus. Andersens aizvadīja sezonas trešo sauso spēli un karjeras 27.

• ‘’Hurricanes’’ uzvarēja ceturtajā mačā no pēdējiem pieciem, bet Kolumbusa piedzīvoja otro zaudējumu trijās spēlēs. Nākamo maču ‘’Blue Jackets’’ aizvadīs naktī uz trešdienu, kad viesosies pie Toronto ‘’Maple Leafs’’.

• Izslēgšanas spēlēm tuvojas Nešvilas ‘’Predators’’, kas pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja Ņūdžersijas ‘’Devils’’. Ar 94 punktiem klubs ieņem sesto vietu Rietumos.

• ‘’Predators’’ spēlē divas reizes atspēlējās, bet vienīgais no hokejistiem, kurš spēja realizēt bullīti, kļuva Nešvillas hokejists Raiens O’Railijs, kuram sezonā 65 rezultativitātes punkti (25+40).

• Rietumu konferences vadošo klubu duelī ceturto uzvaru piecās spēlēs svinēja Dalasas ‘’Stars’’, kas ar 7:4 apspēlēja Kolorādo ‘’Avalanche’’. Pretiniekam otrais zaudējums pēc kārtas un trešais četrās spēlēs.

• Kopumā ‘’Stars’’ uzvarējusi deviņās no pēdējām desmit spēlēm. Otrajā periodā pie rezultāta 2:2 ‘’Stars’’ izmantoja trīs skaitliskos vairākumus un nonāca 5:2 vadībā.

• Vārti un divas rezultatīvās piespēles Vaiatam Džonsonam, kuram sezonā 31 gūti vārti un 33 atdotās piespēles.

NHL spēles 7. un 8. aprīlī

SpēleRezultāts
Red Wings - Sabres3:1
Blackhawks - Wild0:4
Hurricanes - Blue Jackets3:0
Sharks - Coyotes2:5
Capitals - Senators2:3 P
Devils - Predators2:3 PM
Rangers - Canadiens5:2
Ducks - Blues5:6 PM
Avalanche - Stars4:7