Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Rangers" un Stroums vienojas pirms arbitrāžas - deviņi miljoni divās sezonās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Rangers" un Stroums vienojas pirms arbitrāžas - deviņi miljoni divās sezonās
Raiens Stroums atzīmē Elvja Merzļikina vārtos iemesto ripu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Ņujorkas “Rangers” paziņojis par sadarbības pagarināšanu ar centra uzbrucēju Raienu Stroumu, tādējādi izvairoties no arbitrāžas tiesas sēdes. Panākta vienošanās par divu gadu un deviņu miljonu līgumu.

Aizvadītajā sezonā Raiens Stroums laukumā devās 70 spēlēs, izceļoties ar 18 vārtiem un 59 punktiem, kas kļuva par viņa karjeras rekordu. Savukārt trīs izslēgšanas mačos centra kontā bija divas piespēles. 27 gadus vecais uzbrucējs iepriekšējās divās sezonās pelnīja 3,1 miljonu, bet tagad viņa alga pieaugusi līdz 4,5 miljoniem sezonā.

Iepriekš abām pusēm neizdevās vienoties par jaunu līgumu. Ņemot vērā, ka Stroums bija ierobežoti brīvais aģents, tika paredzēta arbitrāžas tiesas sēde. Mediji vēstīja, ka Stroums bija iesniedzis prasību par 5,7 miljonu un vienas sezonas līgumu, kamēr Ņujorkas “Rangers” pretī lika vienu gadu un 3,6 miljonus. Tomēr beigās izdevies nonākt pie kopsaucēja bez arbitrāžas tiesas palīdzības.

Stroumu 2011. gada draftā ar piekto numuru izvēlējās cita Ņujorkas komanda - “Islanders”. 2018. gada rudenī viņš tika aizmainīts uz Edmontonas “Oilers”, bet vēlāk nonāca “Rangers” rindās. Stroums karjerā aizvadījis 491 spēli, gūstot 95 vārtus un savācot 254 punktus.

Šodien arbitrāžas tiesas sēde bija plānota citam “Rangers” uzbrucējam Brendanam Lemjē, tomēr arī šeit izdevies panākt vienošanos pirms tās. Lemjē divu nākamo sezonu laikā saņems 3,1 miljonu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/ryan-strome-new-...